Zand Synopsis + een woordje uitleg

371 9 3
                  

Synopsis

Dahlia Noordman haat 17 zijn - en niet alleen vanwege haar ‘septofobie'. Met nog een jaar te gaan als parasiet op de kap van haar stiefvader, probeert ze de dagen tussen nu en achttien – wanneer alles anders zal zijn - door te komen met studeren en tuinieren in d’r moeders tuin.

Maar dan komt er aan het begin van het schooljaar een mysterieuze tweeling wonen in de verlaten villa die aan haar eigen achtertuin grenst: een meisje en een jongen die erop gebrand lijken te zijn zich in Dahlia’s afgesloten leefwereld naar binnen te wurmen.

Buurmeisje Thanie Nieks wil niet liever dan haar beste vriendin zijn, ondanks hun lipgloss- versus lippenbalsempersoonlijkheden, en haar broer Somner is als een donkere schaduw die haar achtervolgt en haar doet twijfelen aan wat echt is en wat niet.

Dromen.

Papavers.

Zand.

Wanneer Dahlia de ware toedracht van de tweelings aanwezigheid in haar leven achterhaalt, zal alles inderdaad anders zijn ... Maar hoeveel zal ze zelf nog aan haar lot kunnen veranderen voor het te laat is?

7 bracht haar al het vertrek van haar vader en de dood van haar moeder.

17 zou nu wel eens het einde van haar eigen leven kunnen betekenen ...

---

Een woordje uitleg

Zand  begon ik te schrijven in september 2010 (jeetje, wat lang geleden al!) en was het eerste verhaal van boeklengte dat ik ooit af schreef. Het verhaal is opgebouwd uit drie delen: Zand, Zuil en Zwavel. Voorlopig zijn enkel Zand en Zuil af, maar moest het verhaal succes hebben hier op Wattpad, beloof ik ook eens eindelijk werk te maken van Zwavel!

Ik ga hier per hoofdstuk het verhaal van Dahlia, Thanie en Somner posten en verwelkom elke en alle feedback! Houd er echter rekening mee dat dit een oud verhaal is dat geen echte (eind)redactie heeft ondergaan zoals mijn uitgegeven boek Tweedehands Vleugels dat natuurlijk wel gehad heeft. Vergeef me dus als er nog wat typ- en taalfoutjes, plotholes etc in staan hier en daar J

Toch hoop ik dat jullie er enig plezier aan kunnen beleven om samen met Dahlia ontdekken wat het geheim van de mysterieuze Nieks-tweeling nu precies is ...

Keywords: middelbare school, beste vriendinnen, stiefvader, overleden moeder, septofobie, mythologie, eerste kus, high school, achttien worden, BFF, tweeling, shoppen, sleepovers, teenage, muurbloempje, zand

ZandWaar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu