bab 9

4.3K 39 2

No one pov

Nadine meraba di sebelah katil. Ai ? kosong. Mana Adrian ni. Dengan langkah mamai Nadine bergerak ke luar bilik untuk mencari bantal busuknya yang hilang. Oh lupa nak cakap , Adrian dah balik ke rumah dah.

Adrian yang sedang menaip sesuatu dilaptopnya tidak sedar akan kehadiran isterinya di muka pintu.

" Abannngggg " Meleret Nadine memanggil Adrian. Dengan mulut memuncung dia berjalan ke arah Adrian di meja kerjanya.

" Ehh sayang. Kenapa sayang bangun ni. Pergilah tidur balik. Nanti abang menyusul. Banyak sangat kerja dah tertangguh. " ujar Adrian sambil melihat isterinya yang matanya pejam celik pejam celik kerana mengantuk.

Nadine tidak pedulikan Adrian yang menyuruhnya sambung tidur, malah dia dengan selambanya berjalan dan duduk di riba Adrian sambil kepala di landing di celah leher Adrian.

" Nad tak boleh tidur la kalau abang takde kat sebelah peluk Nad. " ujar Nad dengan perlahan. Dia terbuai dengan bauan di leher Adrian.

" Ish manjanye mummy to be ni. Sayang tidur jelah kat riba abang. Nanti dah selesai abang ke . ehh !! " Adrian tidak menghabiskan ayatnya kerana gigitan di lehernya. Nadine ketawa kecil tanpa rasa bersalah. Dia mengigit leher suaminya sambil menghidu leher itu. Dia merapatkan lagi kepalanya pada leher Adrian.

" Ehem sayang. Jangan la goda abang mcam ni. Banyak lagi kerja ni tau. Nanti eh. " Adrian sedaya upaya menahan gelora hatinya. Dia mencium dahi isterinya sekilas.

" Manade Nad goda abang. Nad suka hidu bau abang je. emmm sedap. Macam nak makan je. " Nadine mengigit lagi leher Adrian sehingga menimbulkan lovebite di situ.

" Aduh sayang. Please not now. Lepas abang selesai okay kita buat tu. " Tergoda Adrian dengan sikap isterinya ni. Semenjak mengandung, manja Nadine menjadi-jadi sehingga tidak boleh berenggang langsung. Kadang-kadang dia rimas jugak tapi lebih kepada suka. Yelahh manja isterinya ni lain macam. Contoh , suka hidu leher dia, nak peluk setiap saat, mesti bagi morning evening night kiss. Kalau boleh isterinya tu nak menempal 24 jam dengan dia.

" Ish abang ni , ke situ pulak. Nad tak goda la ! Nad suka bau ni je" Nadine mengangkat mukanya dengan riak yang sengaja digarangkan. Padahal dia memnag nak goda Adrian pun. Tapi tak tau pulak Adrian sekejap je dah tergoda. Hehe

" Jangan buat muka comel macamtu. Dah tidur sini" Adrian kembali meletakkan kepala Nadine di bahunya. Nadine merapatkan mukanya ke celah leher Adrian lagi.
Nak sangat kan aku goda . Meh sini sayang goda abang ye. Idea nakal mula memenuhi fikiran Nadine.

Dia mencium lalu mengigit leher Adrian bertalu-talu. Dia mengeratkan lagi pelukan. Pipi , dahi , mata , hidung , dagu , bibir , alir dan seluruh muka Adrian menjadi mangsa ciumannya. Nadine mendaratkan lagi ciuman di tepi bibir Adrian. Lagi . Lagi . Lagi . hingaaa

" Sayanggggggg . Ni bukan goda banag ke ni. Kenapa nakal sangat ni ? " Adrian melepaskan tangannya dari papan kekunci lalu memeluk pinggang isterinya. Dia bertalu-talu mencium muka Nadine untuk membalas dendam. Lemas Nadine dibuatnya. Tapi dia suka hehe . Gatai kau nohhh

Adrian mula mencempung tubuh Nadine menuju ke kamar mereka sambil bibir mereka masih bersatu.

" Eh ehh abang. Kerja abang kan tak siap lagi. "

" Sayang punya pasal la ni. Goda abang. Now turn me yee dear. " tergelak kecil Nadine kerana berjaya mengoda suaminya.

pintu kamar dibuka oleh Nadine yang masih dicempung Adrian.

Mereka hanya memandang satu sama lain sehingga muncul senyuman nakal di bibir Adrian . Tahulah Nadine apa yang suaminya nak.

------------

Makkkkkkkkkk !
terjerit kecil Nadine apabila ada tangan yang memeluknya dari belakang. Haihlah suami. Sakit jantung kite.

" Abang ni kenapa terjah sayang. Terkejut tau tak. Dibuatnya nanti terberanak kat sini. hish ." Nadine mencubit perlahan tangan Adrian di pinggangnya.

" Eleh nak terberanak apanya kandungan baru 3 bulan. Lawak la sayang ni. Siapa suruh sayang sexy sangat sebab tu abang main terjah ke" Adrian menongkat dagunya di bahu Nadine sambil mencium pipi isterinya itu kuat. Tergugat iman dia melihat isterinya hnya memakai tshirt labuh hingga ke peha tanpa memakai selaur panjang.

" Abang duduk jauh-jauh sana. Sayang nak masak ni. Nanti lambat pulak nak makan. Abang ada meeting kan ? so please let me go yee sayaaaaang. " Nadine cuba merungkai pelukan di pinggangnya tetapi gagal. Ni pasaipa gatal sangat suami aku ni. Em biar jelah.

" Macam mana sayang boleh ingat abang ? Sayang dulu bukan kenal abang sangat kan. "

" Em , sayang ingat sebab abang je dulu yang panggil sayang dengan nama Aenna tu. "

" Oh , sebab tu jelah ? em " Adrian melonggarkan pelukan.

Nadine pantas menoleh ke belakang. Adrian menundukkan mukanya sedikit. Ish manjenye. Laki sapa ni ? hehe.

Nadine memeluk erat tubuh Adrian.

" Sayang belum habis cakap lah. Ni nak merajuk ni kenapa? . okay macam ni . Sayang ingat abang memang dengan nama Aenna tu. But !, sebab nama tu lah sayang tak tenang tau asyik fikir pasal abang. Kalau terserempak dengan abang sayang acah je chill macam tenang tapi dalam hati Ya Allah. Hahaha. Mula-mula tu sayang fikir tu cuma mainan perasaan. Setiap kali abang panggil sayang dengan nama Aenna tu , jantung sayang macam nak tercabut. Nervous. .... "

" Kenapa sayang tak cakap terus je yang sayang nak tangkap cintan kat abang masa tu ? "

" Ehem , Sayang perempuan okay. Malula nak cakap kat lelaki macam tu. Nanti dicop terhegeh-hegeh. Lagipun sayang tak berani sebab abang kan student paling hot masa tu. Full package la orang cakap. Tapi sayang pelik jugak kenapa abang suka buli sayang dulu. Jahat tau ! Lepas apa abang buat dulu terus sayang memilih untuk benci abang hingga satu masa tu sayang dengar abang dah tak belajar kat u tu. Sayang menangis tau semalaman fikir pasal abang. Sayang rindu gile dengan abang masa tu. " Nadine mengeratkan lagi pelukan.

" So means sayang dari dulu suka dekat abang la ni ? oowww how lucky i am" Adrian mencium dahi Nadine. Dia tidak menyangka isterinya mempunyai perasaan yang sama ketika itu.

" Oh ya , sayang nak tanya. Abang tak belajar lagi kat u tu dulu kenapa ? "

" Em , sebab malas kut. Dah sayang taknak layan abang. Abang bawa diri la. Masatu abang nak tackle sayang , tapi sayang buat tak layan je. Abang pasrah dan pergi oversea study kat situ untuk lupakan sayang. Then , 3 tahun kita tak jumpa, tak sangka kita jumpa lagi masa sayang langgar abang tu "

" Sayang macam tak boleh percaya tu abang tau masa tu sebab muka dah nampak matang sikit. Hehe. " Nadine mencium bibir Adrian sekilas.

" Then , sekarang sayang abang punya. " Dengan nada berbisik campur mengoda ujar Adrian.

Adrian mencium segenap muka isterinya dan berhenti lama di seutas bibir milik isterinya. Nadine tau dah apa suaminya ni nak. Hailah tak lapar ke .

Tiba-tiba Adrian mencempung tubuh Nadine menuju ke bilik....

Tiba-tiba Adrian mencempung tubuh Nadine menuju ke bilik

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

Media : Adrian Ezzam Lee

My Precious WifeWhere stories live. Discover now