İşkenceler 2

3.8K 59 6
                                    

Diri Diri Gömülüş Milattan önce bu işkence şekli hem bireyler için hemde gruplar içinde kullanılıyordu. Kurban genellikle bağlanıp açılan bir çukura atılıp gömülüyordu.

ÇİMENTO AYAKKABILAR Amerikan mafyası tarafından uygulanan bir işkence şeklidir.Kurbanlarının ayakları kül bloklarına yerleştirilip üstüne çimento dökülüp denize fırlatılıyordu.

Giyotin ile idam edilmek Giyotin, idam mahkumunun kafasını üst taraftan kesmek prensibiyle yapılmış bir çeşit idam aracıdır. Giyotin ilk kez 1792 yılında Jacques Nicholas Pelletier adlı bir hırsızı idam etmek için kullanılmıştır. Alet, adını mucidi Joseph-Ignace Guillotin'den alır. Bir doktor olan Guillotin aynı zamanda bir meclis üyesidir. İdam cezalarını infaz etmek için bir makine tasarlar. Amaç daha "insancıl" ve eski rejimden daha modern, daha devrimsel bir idam cezası uygulamaktır.

Çarmıha gerilme Çarmıh, birbiri üzerine çapraz konmuş iki tahtadan oluşan darağacı. Farsça dört çivi anlamına gelir. Eskiçağ'da kurulu din ve düzene karşı suç işlediği için idamına karar verilenler çarmıha gerilerek öldürülürlerdi. Bunun için mahkûmun vücudu ve ayakları çarmıhın dikey tahtasına bağlanır, kolları yana açılarak elleri yatay tahtaya mıhlanırdı. Günlerce açıkta, aç, susuz ve tahtaya çivili kalan mahkûm, yavaş yavaş ve işkence çekerek ölürdü. Hristiyan inancına göre, Roma'lı vali Pontius Pilatus tarafından İsa'nın da böyle çarmıha gerdirildiğine inanılır. Çarmıha gerilme konusu utanç verici olarak nitelendiği için, uzun zaman Hıristiyanlarca ele alınamadı. 16. yüzyıl'dan sonra, pek çok ressam İsa'yı çarmıhta gösteren tablolar yaptı.

PİRİNÇ BOĞA (SİCİLYA BOĞASI) Antik Yunanistan da icat edilen bir tür işkence aleti. Pirinç dökümcüsü Atina'lı Perillos, Agrigentum Tiran'ı Phalaris için yeni bir suçlu öldürme yöntemi icadı olarak, tamamen pirinç'ten içi boş ve bir tarafında kapı bulunan bir boğa yaptı. Kurban boğanın içine kapatılıyor ve sonra boğa altına yerleştirilen ateşle metalin rengi sıcaktan kırmızaya dönene kadar ısıtılıyor, böylece kurbanın içeride yavaşça kızararak ölmesi sağlanıyordu. Boğanın başı, karmaşık bir sistemle tüp ve tapalarla yapılmıştı ve böylece mahkumların çığlıkları kızmış bir boğa böğürmesine dönüştürülebiliniyordu. Söylendiğine göre boğa tekrar açıldığında, kurbanın kavrulmuş kemikleri mücevher gibi parlıyordu ve bunlardan kolye yapılıyordu.

Cumhuriyet evliliği; Cumhuriyet Evlilik bu listede en korkunç ölüm olmayabilir, ama kesinlikle en ilginç olanıdır.Devrimci Fransa'da başlamıştır.Muthemelen yaşları aynı olan bir kadın ve bir erkeği çıplak bir şekilde yere yatırıp birbirilerine bağlarlardı ve kılıca doğru koşmaları gerekirdi. Hatta bazı durumlarda etrafta su bile bulunmuyordu.

YILAN ÇUKURU Yılan çukuru tarihi bir idam yöntemidir. Mahkumlar, engerekler gibi zehirli yılanların olduğu çukurlara atılırdı. Rahatsız edilmiş yılanlar onlara saldırır ve mahkumlar zehirlenerek ölürdü.

KEDİ PATİSİ Genelde işkencecinin elinde takılı olan bu pati, kurbanın vücudunun herhangi bir yerindeki etini kemikten ayırmak için kullanılıyordu.

YAVAŞ DİLİMLEME Ling Chi ("bin kesikle ölüm" , "yavaş dilimleme" ve "yavaş ölüm" olarak da biliniyor) bir Çin işkencesi. İnsan bir tahtaya bağlanıyor ve geniş bir zaman aralığında, kurban hala yaşıyorken, bedeninden parçalar kesiliyor. MS 900 yılından 1905 yılına kadar kullanılan bir işkence yöntemi.

KAZIKTA YAKILMA Vatana ihanet veya büyücülük şuçuyla uzun zaman kullanılan bir işkence şeklidir.18yüzyıl öncesinde uygulanmıştır.Kurban şehrin tam ortasında bir kazığa bağlanır.Seyircilerin karşında da ateşe verilir.Yavaş ölümlerin arasında yer alır.

GERDANLIK Genelde Güney Afrika'da uygulanan bu yöntem maalesef hala yaygındır.Küçük bir lastikten oluşur, benzinle doludur.Kurban göğüs ve çevresinde zorlanıcak şekilde tasarlanmıştır.Ateşe verilir.

5 ISTIRAP Çin'in başkentinde uygulanırdı. Kurbanın ilk burnu sonra bir eli bir ayağı kesilir.Sonra kurban hadım edildikten sonra ortadan 2'ye ayrılır.

FİLLE YAPILAN İŞKENCE Güney ve Güneydoğu Asya'da, binlerce yıl fillerle idam cezası yapıldı.Filler, iki şekilde yürütülmek üzere eğitilmişlerdi.Yavaşça, uzun zamanlı ama daha acılı.Kırma ki bu bir anda kurban can verirdi.

KOLOMBİYA KRAVATI Bu işkence yöntemi en kanlılardandır.Herhangi keskin bir aletle kurbanın bogazı kesiliyor ve sonra dili kesilen yerden dışarı çıkartılıyor ve kravat şeklinde sarkıtılıyor.

ASILMAK,ÇEKİLMEK VE DÖRDE BÖLÜNMEK İngiltere 'de vatana ihanet suçundan sık sık asılıp,çekilip,dörde bölünüyorlardı.1814 yılında yasaklansa da, bu yürütme şeklinden bir sürü insan öldü.İdam süreci şöyleydi; ilk önce ahşaptan yapılan bir yapıya sürüklenir.İkincisi, kurban boynundan asılır, ölmesine yakın boynundan ip çıkartılır.Üçüncüsü,karnındaki organların çıkartılıpması ve kısırlaştımasıdır.Organları kurbanın gözü önünde yakılır.Sonunda da kurban 4 parçaya ayrılır.

Korku ArşiviHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin