'Ver zien'

305 16 5

25. Hallo,

Mijn dochter heeft last van iets en ik heb geen idee of ik dit nu op de juiste plek post...Maar hopelijk kan iemand mij helpen.

Mijn dochter is 6 jaar oud. Toen zij 4 jaar oud was heeft zij vaak last gehad van, wat zij zelf beschrijft als 'ver zien'. Zij vertelde dan "mam, ik kijk weer ver". Het enige wat ik eruit op kan maken is dat zij de dingen die eigenlijk dichtbij zijn ineens verder af ziet. Alsof de dingen ineens kleiner zijn geworden. Nu op 6 jarige leeftijd heeft zij mij voor het eerst uitgelegd wat het ver zien in houd. Wat ze me vertelde beangstigde me erg en ik heb geen idee wat ik er mee aan moet.

Volgens haar houd het ver zien in dat alles ver weg wordt terwijl alles word voor haar doen klein. Dat gedeelte beangstigde me niet pas toen ze over 'de man' begon te praten maakte ik me echter zorgen. Ze beschrijft hem als een donker figuur die langzaam loopt. Hij lacht altijd maar heeft scherpe tanden, hij komt alleen als ze 'ver ziet' en gaat niet weg...

Sinds ongeveer 6 maanden heb ik haar er niet meer over gehoord. Deze week is zij echter ziek en gaf aan dat het ver zien weer was begonnen. ook haar ogen sluiten helpt daar niet tegen, want volgens haar ziet zij dan ook in haar dromen ver...Zij vind dit 'ver zien' heel beangstigend...

Ze is heel erg bang voor de man en begint ook meestal te huilen als het 'ver zien' bezig is. Ik heb werkelijk geen idee wat dit kan zijn of beter, wat ik hieraan kan gaan doen. Wel zullen wij in ieder geval op korte termijn een oogmeting laten doen bij de opticien...(Voor zover bij ons bekend heeft zij doorgaans geen zichtproblemen..)

Wie heeft enig idee wat dit kan zijn??

Creepiest things children have ever said. (Nederlands)Lees dit verhaal GRATIS!