[|18|]

303 26 5
                                    

Speldax

~Blair~

De som stod på planen var Amber, Bosse, Anton, Cora, hela Victory, Kevin, Riley, James, Vips, Amy, Jacob, Brad, Noah, Hugo, Chris, Vega, Alexa, Dimitri, Tim och Tom samt Alicia. Så vi var en hel del. Ett flertal av våra andra vänner satt på, tja, läktaren. Bland annat Julian, Melia, Bridget, Grace, Simon och Bella. Raoq började berätta reglerna.
"Vi kommer idag att spela fotboll då det blev framröstat av er. Det kommer vara en dareball version, vilket betyder att ni kommer spela med adaptionsbollen. Den kommer rätta sig efter era egna förmågor. Både efter den unika magin och karaktärsdragen i era element. Till exempel att Jordmagiker är starkare fysiskt, Luftmagiker har mycket snabba reflexer, Vattenmagiker har väldigt strategiska egenskaper medan Eldmagiker är extremt aggressiva. Ni är nu... 26 personer. Så 13 i varje lag varav en är målvakt på vardera sida. Ni får välja att switcha med era Familiarisar. Det ska alltid var lika många Magiker som Familiarisar. Vilket betyder att det måste sitta flera på avbytar bänken. Man får som mest delta under halva tiden för att det ska bli rättvist. Jag kommer även utser två lagkaptener slumpmässigt. Så, reglerna är lite annorlunda från Reguljärfotboll. Och för att vi inte spelar på allvar. Vi kommer spela två halvlekar på 20 minuter med ett planbyte emellan. När bollen går igenom målet får laget ett poäng. Sparkar ett lag ut bollen går dem till andra laget. Det kan även bli hörna. Jag kan även ge ut gula och röda kort, varav gul är en varning och röd är utvisning. Får det ena laget det så får det andra frispark. Bollen får ej beröras med händer utan bara fötter, ben, bröstkorg och huvud. Det blir hands om handen upp till armbågen nuddar bollen. En annan viktig grej är att målen kommer växla element om vartannat, vilket betyder att kontraelementet måste skjuta in bollen i mål. Alltså om målet är eld måste en Vattenmagiker skjuta för att bollen ska gå in om målvakten missar. Är det ett luftmål måste jord användas. Det var nog det viktigaste, och kom ihåg att det här inte är på fullt allvar så reglerna är inte heller som riktig fotboll. Nu till lagkaptenerna... Låt oss säga... Miss Kelly och... Mr Kye."
Cora blinkade förvånat till och nickade. Raoq vinkade sig till de äldre eleverna.
"Hmm... Ska jag låta er välja lag själva? Eller är det fel?" hummade Raoq fundersamt.
"Låt oss bara välja," muttrade Kevin.
Raoq kontemplerade ett tag, men nickade tillsist.
"Som önskat. Mr Kye, du kan börja."
Kevin nickade och betraktade oss alla. Tillsist sa han ett namn.
"Zac."

✯❄︎✯

~Zac~

Jag såg oförstående på honom, men gick långsamt till honom. Medan Cora valde lagmedlem såg jag undrande på Kevin.
"Varför valde du mig? Du vet att George är väldigt bra på fotboll. Om du vill vinna borde du ha tagit honom," mumlade jag med en rynka i pannan.
Kevin såg ner på mig. Han skulle just svara när Cora valde Anton, så istället för att fortsätta tala med mig såg han ut över eleverna.
"George."
Sedan såg han på mig igen.
"Nöjd nu? George är på vårt lag. Jag valde dig först för att jag vet att du har snabba reflexer. Men mitt motiv är inte att vinna... Veronica."
Vera kom fram till oss med ett brett flin. Cora hade valt Blair. Nu såg hon fundersam ut och riktade sin blick mot Amber. Sedan såg hon vetandes på George och log lömskt.
"Amber."
George muttrade en svordom och grimaserade. Jag flinade mot honom, vilket resulterade till att han himlade med ögonen. Därefter hamnade Riley, Ricky, Alexandria, Tim och Tom, Hugo, Vega, Brad och Noah på mitt lag. Resterande, Crystal, Peter, Bosse, James, Amy, Dominic, Jacob, Alicia och Dimitri var på Coras lag.
"Okej, då var lagindelningen avklarad. Innan matchen börjar vill jag bara ha era lagnamn," bad Raoq.
Coras lag kom snabbt överens om ett, #Antora. Förmodligen tack vare Blair, Crystal och Amber. Vi hade dock mer svårigheter att komma överens om ett. Tillsist blev det The Kyles. Fråga inte. Det var något med Kevins efternamn Kye... Eh... Aa. Så Lag #Antora vs Lag The Kyles. Intressant val av namn.
"Någon som vill vara målis?" undrade Jacob.
"Jag kan vara," sa Tim och ryckte axlarna.
"Okej, George är anfall tillsammans med Zac, mig och Riles. Noah, Veronica, Alexa och Hugo är mitt, vilket gör att Brad, Ricky, Tom och Vega blir försvar. Någon som vill något annat?" undrade Kevin.
När ingen sa något nickade han kort och vi tittade mot motståndarlaget som redan placerat ut sig. Anton var deras målvakt med James, Crystal, Amber och Alicia som försvar, Bosse, Cora, Amy och Dominic var mitt och då var alltså Blair, Peter, Dimitri och Jacob anfall. Våra motståndares mål var för tillfället is. Vilket betydde att Kevin, Brad, Hugo och Tom var de enda som kunde skjuta. Vi alla placerade ut oss på rätt ställen och Kevin skickade ut mig som avsparkare. Av oss satt Riley, Ricky, Vega, Alexa, Tom och Vera ut medan deras Familiarisar tog deras platser på planen. Jag skickade Wind att sitta med hennes vänner på anbytarbänken. Peter stod redan där framme och mötte min blick. Jag log lite och inväntade att Raoq skulle ge oss klartecken. När han gjorde det sparkade jag direkt bollen bakåt till George som tog emot den och började dribbla som ett jävla proffs. Blair försökte sno bollen, men misslyckades när George istället passade till Noah med perfekt precision. Noah i sin tur skickade bollen med extrem kraft till Kevin. Amy pep till och väjade för bollen som förvandlats till sten. Kevin tog emot den och sprang mot mål. Jag och flera av The Kyles följde med upp till motståndarmålen som lös till och bytte element. Det var nu jord. Jag stod själv nu väldigt nära mål och Kevin skickade bollen mot mig. Det var nog inte bästa alternativet då jag inte var bra på fotboll i någon form what so ever. Speciellt inte nu när bollen antände mitt i luften och kom rusandes mot mig som någon jävla komet. James hoppade upp och lät bollen studsa mot sitt bröst. Lätt för honom ju! Han tål för fan eld! Som tur var kom Nightlight till min "undsättning" och puttade bort bollen från James och passade mig. Bollen började lysa grönt och den förvandaldes till skinande diamant. Jag tog emot bollen och var tvungen att spela bort den från Jacob. Detta ledde till att jag vart tvungen att gå längre bort från målet. Men jag hade en fördel. Målet var jord, vilket betydde att jag kunde skuta i mål. När jag fick en lucka siktade jag på det genomskinliga klotet och sparkade mot målet. När bollen anpassade sig efter mina krafter började den accelerera extremt snabbt och åkte förbi nästan alla. Mot slutet saktades den in av Amys närhet eftersom hon hade tid som ett andrahandselement. Där blev den osynlig! Anton såg förvirrat mot luften och Raoq signalerade plötsligt att det blivit mål. Bågen av långa gröna rankor täckta av blommor ändrade sig till fluffiga moln och en regnbåge. Vänta, hade jag gjort mål???
"Eyyy. Snyggt jobbat, Zac," skrattade George och log stort.
"Um, tack..." sa jag förvånat.
"Om du fortsätter skjuta sånna adaptionsbollar kommer #Antora inte ha en chans," sa Kevin och höll upp en hand.
Jag såg oförstående på honom. Vad ville han att jag skulle göra? Bakom mig började Blair fnittra och tog tag i min hand för att sedan göra give me five åt mig. Mitt ansikte blossade direkt upp som ett rödljus och jag drog generat åt mig handen. Blair flinade bara lite sorgset och gick för att sparka. Min blick for förläget till Kevin som fundersamt såg på Blair.
"Jag tänker inte låta dem vinna över oss. Mitt högmod är alldeles för stort för det," sa han tillsist och mötte min blick.
Långsamt nickade jag och matchen fortsatte att rulla på.

✯❄︎✯

~Blair~

Nightstar skickade iväg bollen mot Cora som förskräckt sköt bollen mot Sun som hade bollen ett bra tag då ingen från The Kyles lyckades sno bollen från henne. När allt för många Familiarisar hade gått till anfall blev hon tvungen att passa bollen, med ett kraftigt slag av svansen började bollen blixtra och gnistra av elektricitet, och den var riktat till mig!
'Vad fan gör jag??' utropade jag.
Flare började småskratta roat.
'Lita på din förmåga,' var allt hon sa.
Jag svor till.
'Skjut mot mål,' sa Winter. 
'Lätt för dig att säga,' muttrade jag och tog emot bollen som fortsatte att spraka.
Nu kom George emot mig med läskigt mycket fart. Så som Winter ombett siktade jag bollen mot mål och hoppades att min lilla mekanism inom mig skulle få den att förvandlas till skugga. Så fort min fot fick kontakt med föremålet började den skifta och blev till en helt platt skugga på marken. Onålig för allihopa. Med smäcker elegans gled den mot mål, som för tillfället var jord då Alicia gjort mål senast. Luft var inget element jag hade kontroll över så därför skulle bollen ändå inte gå in. Om inte... Hårt koncentrerade jag mig på Zacs magi. På hur han hanterade luften och hans rörelser. Genom att försöka imitera dessa rörelser i tanken började bollen ändra element! Vid målet var den gjord av moln och passerade förbi Tims fingrar! Raoq signalerade att det var mål och halvlek. Just nu stod det 2 - 2, vilket gjorde detta ännu mer intressant och kul än vad det redan var. Den stora frågan var nog, vilket lag kommer vinna? #Antora eller The Kyles?

Ja, vilket lag hejar ni på? Kommentera där där nere! Hoppas ni har en trevlig Valborg! (det är lite mulet där jag är😂)//Sarilia

Hoppsan! Denna bild följer inte våra riktliner för innehåll. Försök att ta bort den eller ladda upp en annan bild för att fortsätta.

Ja, vilket lag hejar ni på? Kommentera där där nere! Hoppas ni har en trevlig Valborg! (det är lite mulet där jag är😂)
//Sarilia

Familiaris Academy ~ Emerald TraitorDär berättelser lever. Upptäck nu