Spontánní rozhodnutí

294 17 0
                                    

Během noci jsem sotva zamhouřila oči. Proto když jsem se ráno měla vyhrabat z postele a vykonat klasickou rutinu, div jsem si v koupelně nespadla do vany. Moc tomu nepomohl ani David, který seděl u stolu a pročítal noviny. Zaslechla jsem ho, jak říká něco jako dobré ráno, ale já tomu nevěnovala sebemenší pozornost. Z ničeho nic se ozvalo zaklepání na hlavní dveře. Dohrabala jsem se ke dveřím a díky bohu mé tušení byl správné. Nízká blondýnka v šedé mikině mě přivítala obětím a rychlím polibkem na rty. „Spala si hodně?" zasmála. Zpozorněla, když jsem začala padat směrem k ní. Dopadla jsem na její rameno. Jako odpověď jsem mírně zakývala hlavou nejevíc snahu o opuštění jejího ramene. „Mám pro tebe dobré zprávy. Učitelky mají nějakou schůzi, nevím, o co přesně jde, ale pro dnešek nám odpadá škola." Čekala na mou odpověď, ale ta by nepřišla, kdybych neucítila její prst na svém obličeji. Cukla jsem sebou, ale naštěstí mě stále držela, takže jsem neskončila na zemi. „Huh, co? Jo to je super." Zamumlala jsem. „Jak dlouho jsi dneska spala?" Optala se s vážným výrazem. „Nevím. Tak 2 nebo 3 hodiny. Nejspíš." - „Jenom, protože jsi unavená." Chtěla jsem se jí zeptat co tím myslí, ale nestihla jsem to. Rachel, mě vzala do náruče a vešla se mnou dovnitř křičíc: „Škola odpadá!" Jen, aby si nikdo nemohl myslet, že se ulejváme." Zakřičela na Davida a vyšla se mnou schody. Položila mě do postele. „Zůstaneš, že ano?" zeptala jsem se plná naděje. „Samozřejmě ospalko." Zahodila svoji mikinu někam do místnosti, sundala si, kalhoty a připojila se ke mně. Přitáhla si mě k sobě a já během několika sekund usnula.

Probudila jsem se, zrovna když, Rachel projížděla svůj mobil. „Co pak děláš?" zeptala jsem se, abych zaujala její pozornost. „Ty jsi tak roztomilá, když spíš." Darovala mi rychlý polibek. „Projíždím apartmány v L.A. Jen tak z nudy." Přesunula jsem se za ní, ruce jí dala kolem pasu a bradu si položila na její rameno. „Vím, že se na ně nekoukáš jen tak z nudy. Koukáš se na ně, protože tam chceš jít." – „No, jo. Správně." – „Víš, že stále máme dost času? Nejdřív bychom měly dodělat školu. Musíme mít nějaký vzdělání, abychom si mohly najít práci." Povzdechla si. „Já vím zlato. Ale nechci už zde být nadále uvězněná. Jediná věc, kterou tady mám, jsi ty. Arcadia Bay je tak nudná." Dala jsem jí polibek do vlasů a sevřela ji pevněji. „Já vím, Rach. Ale musíme vydržet. Máme jedna druhou. Přežijeme Blackhell, pak se s tímhle místem navždy rozloučíme a půjdeme světu nakopat prdel. Jak se ti to líbí?" – „No zní to dobře. Asi. Nebo alespoň do doby dokud mě neopustíš." Odvětila tiše zpět. „Pff, spíš jestli tě někdy vůbec opustím." Namítla jsem hrdě. „Dobře." Políbily jsme se, abychom se ujistily o tom, že jedna druhou nikdy neopustíme. Teď a ani nikdy jindy.

Obě jsme byly trochu přešlé a tak jsme se rozhodly pustit si film. Volba padla na "Motýlí efekt" s Ashtonem Kutcherem. Jako herce jsem ho nikdy neměla ráda, ale ten film je tak hlubokej a temnej. Že si ho prostě zamilujete.

Z ničeho nic Rachel promluvila: „Co takhle si nechat zítra udělat ty tetování. Jako doopravdy." – „Uh, promiň, cože?" Podivila jsem se a stopla film. „Jak si říkala, že si chceš nějaký udělat, já bych taky jedno chtěla, takže." Vychrlila na mne. „Jo, ale nemám žádný peníze. To přece víš?" – „Bude to na mě. Řeknu tátovi o kapesný." Odvětila s úsměvem. „Přece tě nemůžu nechat zaplatit za moje tetování." – „Já ti ho nezaplatím. To můj táta, v podstatě. Neříkej ne. Stejně to je k ničemu. Už jsem rozhodnutá." Zvedla jsem ruce ve znamení, že se vzdávám. „Ok, fajn. A co si chceš nechat udělat?" – „Chtěla bych draka na nohu, jako na lýtko." Uculila jsem se na ní. „To zní nehorázně sexy." – „Správně, co si necháš udělat ty?" Zamyslela jsem se. „Ještě přesně nevím. Určitě chci tetování na celou ruku. Vzor s lebkou, růžemi a motýlem by mohl být fajn, ale když za mě plat..." – „Dostaneš ho na celou ruku. Konec diskuze. Navíc to zní taky dost sexy." Zamrkala na mě. „Amberová ty si vážně směšná." – „Páni, co si to právě řekla, Pricová?

KOREKCE PROVEDENA 24.11 2020

Life is Strange - Blue Angel [AmberPrice]Kde žijí příběhy. Začni objevovat