Κίρα

1.6K 139 59
                                    


Η μέρα είχε έρθει.

Παρακολούθησε τον Ντέβαν να δένει τα κορδόνια του δερμάτινου πουκαμίσου του και στη συνέχεια να σκύβει για να πιάσει τον θώρακα της πανοπλίας του.

''Άσε με να σε βοηθήσω'' του είπε. Σηκώθηκε από το κρεβάτι, αφήνοντας τον Ραίγκαρ να παίζει με τα παιχνίδια του, και πήγε κοντά του. Τα κόκαλα της διαμαρτυρήθηκαν και έστειλαν μικρές σουβλιές πόνου στις αρθρώσεις της λες και ήταν γριά γυναίκα. Είχε καταφέρει να σηκωθεί μόλις την προηγούμενη μέρα και η Ντεσμέρα της είχε πει να μείνει στο κρεβάτι μέχρι να αναρρώσει πλήρως.

Αλλά δεν μπορούσε να μείνει αδρανής. Όχι σήμερα.

Ο Ντέβαν πέρασε τον θώρακα πάνω από το κεφάλι του και η Κίρα καταπιάστηκε με τα λουριά. Τα έδεσε αρκετά σφιχτά ώστε να σιγουρευτεί πως η πανοπλία θα έμενε σταθερή στη θέση της αλλά φρόντισε να αφήσει αρκετό χώρο για να μη περιορίζει τις κινήσεις του.

''Που είναι τα περιβραχιόνια;'' τον ρώτησε.

''Πάνω στη συρταριέρα''

Έσπευσε να τα φέρει. Ήταν κρύα και βαριά μέσα στα χέρια της. Ήταν καλό μέταλλο, ικανό να ανακόψει μανιασμένες επιθέσεις από σπαθιά κατά τη διάρκεια της μάχης. Μόνο που ο Ντέβαν δεν σκόπευε να έρθει αντιμέτωπος με ανθρώπινα όπλα.

''Μπορώ να το κάνω'' της είπε.

''Το ξέρω'' Του έδωσε το ένα περιβραχιόνιο και εστίασε όλη της την προσοχή στο να δέσει σωστά το δεύτερο γύρω από το δεξί του χέρι. Είχε ανάγκη να απασχολήσει τα χέρια της με κάτι αλλιώς φοβόταν πως θα άρχιζαν να τρέμουν. ''Αλλά αυτός είναι ο μόνος τρόπος που έχω για να βοηθήσω'' Ίσως όχι ο μοναδικός τρόπος, αλλά δεν είπε τίποτα. ''Εξάλλου...'' πήρε και το άλλο περιβραχιόνιο ''...όταν νικήσεις θέλω να μπορώ να πω ότι συνέβαλλα κι εγώ, έστω και με κάτι μικρό. Έτοιμος''

Έκανε ένα βήμα προς τα πίσω και τον θαύμασε. Η πανοπλία του ήταν καλυμμένη με μαύρες φολίδες, περασμένες με σμάλτο που τις έκανε να αστράφτουν. Ο σιδηρουργός που την έφτιαξε είχε κάνει εξαιρετική δουλειά. Ήταν εντυπωσιακή μέσα στην απλότητα της. Τον έκανε να μοιάζει με άντρα και δράκο ταυτόχρονα. Έδειχνε έτοιμος να κατακτήσει τον κόσμο.

Το μόνο που έλειπε ήταν το σπαθί του. Της είχε εξηγήσει ότι θεωρούνταν προσβολή για την τιμή ενός Ντρόγκομιρ να θεωρηθεί ότι εξαρτάτε από το ατσάλι για να τον προστατεύσει, γι' αυτόν τον λόγο οι Άρχοντες δεν κρατούσαν όπλα στις επίσημες ακροάσεις.

A Dance With DragonsΌπου ζουν οι ιστορίες. Ανακάλυψε τώρα