Bab 1

11.8K 82 1


                                    


" Oh goshh dah lambat ! mum asal tak kejut Quenne , Quenne dah lambat dah ni " Nadine menuju ke meja makan sambil menjinjing begnya. Dia sudah lewat untuk ke uni.


" Mummy dah kejut dah Quenne tadi , tapi takde respon . Mummy fikir kamu takde kelas harini "


" You know mum?! harini ada kuiz you know ! dahlah kelas quenne start jam 8 . Emm , Quenne pergi dulu ek? " Quenne menyalam tangan kedua orang tuanya dengan tergesa-gesa sambal menyangkutkan beg di bahu.

" Hati-hati drive sayang" kata duddy Nadine .

Di Universiti

Tok.. tok


"Maaf madam saye lewat , i'm so sorry . "

" Nevermind, cepat masuk sebab saye nak mulakan kuiz " arah lecturer Nadine , Puan Almira .

" Woi , asal kau lambat ni! oh i know mesti kau bergayut dengan mamat ni kan ... " pap! belum habis Farisha bercakap dia ditampar oleh Nadine " gerhh! takde maknanya la aku nak bergayut dengan mamat tengah malam .

" Weh agak-agak la aku nak bergayut. Lawaklah kau ni. Nonsense! " Nadine melemparkan jelingan tajam kepada Farisha. Dia lewat bangun sebab terlampau melayan drama korea yang baru dibelinya.

" Eh! Firash mana? Tak Nampak pun batang hidung dia. " Nadine melilaukan pandangan ke seluruh dewan kuliah ingin mencari Firash merangkap sahabatnya kedua terapat. Ececeh !

Kalau korang nak tahu, aku ada dua the bestfriends ever! Farisha dan Firash. Kitorang jumpa waktu kitorang masih tingkatan 4. Waktu tu ada Program Jati Diri yang melibatkan semua tingkatan 4 dan 5 dan kitorang satu kumpulan. Yaa bermula dari situlah kitorang rapat nak mati. Apatah lagi beruk sebelah aku ni. Memang masuk air sama-sama. Aku faham dia, dia faham aku. Boleh dikatakan Farishalah yang selalu mendengar aku meluah itu ini dengan dia. And she know all about me! Like what? Macam aku punya problem, crush? Ye beruk mi tahu. Hahahaha. Okay cut cerita pasal beruk-beruk ni.

" Firash kata ada problem sikit. Dia kena settle dulu. "

" Oh I see.."

Assalamualaikum. Saya dah baiki beberapa part yang dirasakan sedikit kebudakan.

So? Here we go!

My Precious WifeWhere stories live. Discover now