five°

899 100 22

jihoon's

"gAYUNGGGG" Aku laung namanya sambil menolak Jisung hyung yang menghalang aku untuk berdepan dengan Gayeong.

"Woah woah relaxeu, relaxeu." Kata Gayeong kepada aku.

"Siapa ni Jihoon?" Soal Jisung hyung. Aduhh soalan cepumas lagi.

"Er kawan.. Ha kawan." Dalih Jihoon kemudian tersenyum nipis. Jisung yang terpedaya hanya mengangguk faham.

"Masuk la. Buat macam rumah sendiri pun takpe." Pelawa Jisung hyung dengan senyuman manis terukir dibibirnya. Ceh kalau depan perempuan bukan main sopan.

"Betul ni?" Soal Gayeong dengan gembira dan Jisung hyung hanya mengangguk.

Gayeong membuka kasutnya dan masuk ke dalam sambil melihat sekeliling.

"wEEEEEEEEE" Gayeong berlari keliling ruang tamu kemudian melompat atas sofa.

"Apakah--" Berkerut dahi Jisung hyung melihat gelagat Gayeong yang serupa kanak-kanak 5 tahun.

"Ni baru sikit hyung. Hyung tunggu je kejap agi nanti dia tunjuk ah perangai sebenar dia." Kata aku sambil menepuk bahu Jisung hyung yang masih berkerut dahi itu.

"wOI WOI APA NII" Sungwoon yang tadi tidur-tidur ayam terua jadi harimau bila ada orang kacau dia.

"Ouh mian." Gayeong turun dari sofa dan menunduk. Sungwoon terkaku dan terpana melihat kecantikan Gayeong.

k, aku jujur la Gayeong ni lawa sebenarnya. tapi kalau ada yang tanya perangai dia camne buang masa je aku describe pasal perangai dia.

"bidadari..?" Reaksi yang sama yang diberikan okeh Jisung hyung.

"Tak, saya Gayeong." Kata Gayeong sambil bersila atas lantai.

"Gayung?" Soal Sungwoon dan aku tersedak air liur sendiri.

"gAYEONG LA BUKAN GAYUNG ASGHSJAK" Gayeong frust sambil serabutkan rambutnya.

Seongwu dan Woojin yang tadi bising terus terdiam.

"Weyh Seongwu, Woojin korang ok tak ni?" Soal aku yang dah naik hairan dengan diorang.

"Ni first time aku jumpa bidadari depan-depan." Seongwu ternganga sambil memandang Gayeong dengan mata yang tak terkelip.

"aH KAU TAKDE AKU DAH COP DULU." Woojin menyiku Seongwu sambil menjelir lidah.

"APA KAU MAIN COP COP. DIA BUKAN BARANG LA."

"AH TAKDE TAKDE, AKU PANDANG DIA DULU SEBELUM KAU."

"OUH SO KALAU PANDANG TERUS JADI HAK MILIK KAU? CENGGITU?"

"EYYYYY--"

TING! TING! TING!

Telefon masing-masing berbunyi menandakan mesej masuk. Aku terus buka telefon dan masuk ruang chat.

author's

ALL I WANNA DO, WANNA DIE

danikgang : gais slow sikit, aku lagi 25 saat nak serang kubu orang ni.

optimushwang : kau dah basuh baju yang terkurung kat bawah katil kau ke belum? baik kau basuh sebelum aku serang kau.

woojinmanyakyensem : apa ni hyung main ml tak ajak.

genie ; park jihoonWhere stories live. Discover now