32.BÖLÜM

184K 8.6K 2.8K
                                    

Mecalsizdim.

Uyurken rüya, uyanıkken kâbus görüyordum sanki... Üşüyordum. Sebebi, içimdeki karakıştı muhtemelen. Yorgundum. Demir etrafımda olduğu sürece de bu böyle devam edecek, asla bitmeyecekti. Çünkü o, karakalemle çizilmiş bir resim gibiydi. Siyahtı. İnsanların hayatını da karartıyor, bundan zevk alıyordu. 

Bugünden sonra gündüzlerim bile zifiri karanlık olacakmış gibi hissediyordum. Önümü göremeyecek, karanlık içinde yaşayacaktım. Kötülük ruhumu yok etmek için uğraşırken, ben hayatıma korku içinde devam edecektim. Bu da beni içinden çıkamayacağım bir çaresizliğe sürükleyecekti...Etrafta kulakları sağır eden bir sessizlik hâkimken, saniyeler sonra Barlas'ın sesini duydum. "Öykü!"

 Gözlerimi yavaşça araladım. Barlas'ın elini yanağımda hissediyordum. Yanıma çömelmiş, endişeli gözlerle bana bakıyordu. Kaşları çatıktı. Belli ki öfkesi hâlâ geçmemişti. Kendimi sersem gibi hissediyordum, yutkundum. Konuşmak istiyordum ama Koray istemeden buna mani oldu. "Onu hastaneye götürmelisin Barlas!" Sesi korkuluydu. Ne olduğunu anlamaya çalışıp başımda toplanan arkadaşlarıma  baktım. Hepsi bana endişeyle bakıyorlardı. Benim gözlerimse Demir'i arıyordu. Onun söylediği şey yüzünden bayıldığımı anlamam epey kısa sürmüştü çünkü. Yerden destek alıp ayağa kalkarken, "İyiyim ben," dedim. 

Barlas, "Değilsin! Seni hastaneye götüreceğim," deyince kafamı iki yana salladım. "Gitmeyeceğim, önemli bir şey olduğunu zannetmiyorum." Hızla çömeldiği yerden ayağa kalktı. "Gideceğiz!" 

"Hastaneye falan gitmenize gerek yok. O gayet iyi görünüyor. " Demir'i duyduğumda hemen sesin geldiği yöne baktım. Arkadaşlarının yanındaydı ve sevimsiz sırıtışıyla bana bakıyordu. "Doğru söyle yalandan bayıldın, değil mi? Amacın kavga çıkmasını önlemekti. " 

"Ne saçmalıyorsun sen?" diye bağırdığım sırada Barlas'ın onun yanına doğru yürüdüğünü fark ettim. Kavga çıkacağını anlayıp hemen peşinden gittim ve ona bir şey yapmaması için kolundan tuttum. Diğerleri de yanımıza gelmişti ama kimse bana yardım edip Barlas'a engel olmak istiyor gibi görünmüyordu. Hepsinin amacı sadece karşı çeteye haddini bildirmekti.Barlas'a baktığımda sinirden çattığı kaşlarının tek çizgi halini aldığını ve çene kaslarının seğirdiğini gördüm. Demir'e saldırmamak için kendini zor tutuyordu. Daha fazla dayanamayıp yakasına yapıştı. Onun yaptığı hareketle çetesindeki herkes kavga etmek için bizim çeteden birini hedef alırken benim karşıma Cemre geçti. 

Ne olduğunu anlamadan etrafıma baktığımda herkesin biriyle kavga etmek için beklediğin gördüm. Sanki iki taraf da kavga etmek için liderlerinden komut bekliyor gibiydi. Çetin Sezer'e, Ali Onur'a, Samet Serhat'a, Ateş de Burak'a sert sert bakarken Koray'ın Aysun'u kolundan tutup kenara çektiğini gördüm. İkisi de korkmuş gibiydi. Gözlerim Bade'ye kaydı, onun da Buse'ye sert sert baktığını gördüm. İki çete de sayı olarak eşit ve kavga etmek için hazırmış gibi görünüyorlardı. 

Benim buna hazır olmadığım her halimden belliydi. Kavga çıkarsa Cemre'yle nasıl dövüşeceğimi düşünüyordum. Barlas bana henüz nasıl dövüşüleceğini öğretmemişti ve ben bu konuda sıfır bilgiye sahiptim. Ama yine de kendimi korumak için çabalayabilirdim. Dövüşmeyi bilmemem kendimi koruyamayacağım anlamına gelmezdi

"Sevdiğin kızla son zamanlarını iyi değerlendir Barlas, kız yakında benim olacak." Demir, Barlas'ı daha da öfkelendirip iki çeteninde dövüşmesi için çabalıyordu ama Barlas ona vurmamak için tuttuğu yakasını sıkıyordu. Tıslayarak konuştu. "Buna izin vereceğimi mi sanıyorsun?" Demir gülmeye devam etti. "Evet, vermeyeceksin ama ya bunu isteyen o olursa?"

Cemre bakışlarını bana sabitlemiş benimle dövüşmek için beklerken ben onu umursamadan Demir'e bağırdım. "Ben böyle bir şeyi asla istemem!" Demir onunla olacağımı nasıl düşünebilirdi? Benim Barlas'ı sevdiğimi biliyordu. Onu bırakıp da kendisine gideceğimi nereden çıkarıyordu? İkisi de beni umursamadan birbirine bakarken Demir konuşmaya devam etti. "Kız beni istediği zaman ne yapacaksın Barlas? Bunu istiyor diye onu yine gerilim sandalyesine oturtup işkence mi edeceksin?" Gözlerim, duyduğum şeyle şaşkınlıkla açılırken Demir'in söylediği şeyin Barlas'ı da şaşırttığını gördüm. O bunu nereden biliyordu? Barlas'ın bana işkence ettiğini çetedekiler, Koray ve Aysun dışında başka hiç kimse bilmiyordu ki.

ÇETEHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin