• 19

523 64 18
                                    

KYUMI POV

Aku ingatkan Jungkook dah blah rupa rupanya orang yang ketuk pintu bilik dal tu Jungkook.

dan Dal pulak sebodohnya izinkan jungkook masuk. nasib baiklah roomate dia yang kepoh tu takde, kalau ada dah kena ceramah agama agaknya aku dan dal sebab bawak masuk laki dalam bilik

"so apa awak nak?" aku soal dia. jungkook yang sedang membelek iphone dia terus pandang aku, sebelum pandang iphone dia semula.

"awak tukar nombor telefon ke? lepas kita putus saya call tak dapat dah. masukkan nombor awak balik" jungkook hulurkan iphone dia. aku buat muka what the fuck boi aku tukar sebab taknak contact dgn kau dah.

"sorry apa ni putus putus?" dal yang dari tadi jadi penonton mencelah dengan muka bapak keliru dia tu.

"ohh kitaorang dulu couple tapi putus sebab salah saya juga kot..." jungkook perlahan lahan pandang aku. aku julingkan mata.

"sedar pulak salah diri sendiri" aku berbisik kuat, ye kuat jungkook totally boleh dengar. jungkook tersengih.

"sebab sedar la orang kat sini, nak betulkan keadaan balik" kata kata jungkook langsung tak menyentuh hati aku

tapi aku tak rasa itu salah dia hm normal la kot kalau couple have sex together. jungkook lelaki, mestilah dia nak aku. tapi argh aku ni poyo sikit, kalau nak aku kena kahwin dengan aku la.

aku tak murah! macam mimi.

ha cakap pasal mimi, teringat jimin dan tetamunya. apalah yang diaorang tengah buat sekarang.

tengah...

argh! taknak fikir taknak fikir

"oh wait aku taknak tahu sebab apa korang break, so sekarang ni kau tengah tackle kyumi balik la ni?" dal buat kesimpulan menerima anggukan dari jungkook.

oh fuc no no jangan tackle aku balik jungkook. aku tak kuat nak menolak

"habistu jimin macam mana kyumi? aku fikir korang bercinta, jimin macam sayang kau gila"

aku terus pandang dal, dahi aku tepuk aduh dal ni apahal sebut pasal jimin pulak ni. depan jungkook pulak tu.

"mana ada! kitaorang takde apa apa lah" aku pandang jungkook. reaksi dia berubah.

dingin

aku taknak jimin dan jungkook bergaduh, diaorang kawan baik. taknak satu persahabatan musnah disebabkan aku.

disebabkan nak hal ni diselesaikan secara aman, aku terus tarik jungkook keluar dari bilik dal. aku tarik dia ke pintu lif dan masuk lif, turun ke ground floor. jungkook diam tak menyoal.

"Okay dengar sini jeon jungkook, kita dah takde pape ok. jgn kacau saya lagi, please" aku merayu, tapak tangan aku rapatkan

jungkook tersenyum sinis sebelum capai tangan aku dan genggam. aku tak dapat agak apa yang dia nak buat.

"kyumi... saya sayang awak, saya tak boleh lupakan awak. okay look, saya takkan buat benda yang awak tak suka lagi, kejadian malam tu takkan berulang kalau awak tak rela" jungkook tarik aku dekat dengan dia. matanya sedikit berair, penuh harapan.

"oh.. kalau saya rela berulang ke?" aku soal, entah kenapa soalan tu yang keluar.

"saya tak mampu tolak, dengar sini kyumi. sepanjang kita bercinta, saya tak pernah curang dengan awak. i love you the most, jadi saya tunggu awak. 4 tahun sayang, 4 tahun saya tunggu awak sedangkan kawan kawan saya semua dah fuck berpuluh perempuan tapi saya nak awak. saya dah tak boleh sabar bila awak still tolak saya even kita dah graduate, kita dah dewasa. saya fikir awak main mainkan saya kyumi. jadi lepas kita putus, saya cuba lepak kelab malam. cuba lupakan awak, cuba tidur dengan perempuan lain tapi saya hanya nampak awak. saya tak boleh lupakan awak. sekarang saya dah jumpa awa-"

belum sempat jungkook habiskan ayatnya aku potong, aku menangis weh! fuc ah this aint real. for fucking fuck sake aku terharu. adakah semua ini benar. saat dia sebut 'sayang' tu terus tersembur air mata aku.

"stop"

tangan aku tarik dari genggaman dari, aku pandang mata jungkook. dia nampak jujur, dia juga menangis.

tanpa teragak agak aku peluk dia erat, aku cuma terasa nak peluk dia. sebab aku sedang menangis dan aku nak tenangkan jungkook yang menangis.

jungkook balas pelukan aku, dia turut peluk aku erat.

"i love you so much kim kyumi" jungkook berbisik perlahan di telinga aku. aku taktahu nak balas apa dan aku terbalas benda paling bodoh.

"thankyou jimin"

•••

JIMIN POV

"so sekarang ni saya dah tahu kenapa awak kat sini, jadi boleh beredar tak?" aku buka pintu bilik aku dan kyumi seluas luasnya untuk halau mimi keluar.

"kenapa pulak you ni. i baru nak lepak sini" mimi tarik muncung kat mulut dia sedepa.

aku senyum sambil menghampiri dia, "mimi esok saya ada kelas dan saya kena siapakan assignment, lagipun hari dah nak gelap awak better balik. saya taknak awak accident ke apa sebab memandu dalam gelap. kan?"

mimi nampak terpujuk sikit dengan ayat agak manis aku. dia terus bangun tapi dia tak terus keluar, tapi menghampiri aku.

fuh seram

"at least temankan saya turun tak boleh ke?" mimi berkepit manja kat lengan aku. argh!

"sure, anything for you"

dan aku dengan penuh tak relanya turun membawa mimi pergi.

saat pintu lif dibuka mimi masih berkepit di tangan aku.

"kereta awak kat mana?" aku soal dia.

"kat parking lah"

aku angguk, "tak jauh dah kan, saya nak kena naik ni. assignment banyak gila. awak boleh-"

"eh itu bukan Jungkook ke?" Mimi potong percakapan aku.

Aku terus toleh dan wtf pemandangan apakah ini? dia dan kyumi berpelukan...

aku terkesima, terpaku, terkedu

"eh itukan perempuan yang dengan you tadi, kejap dia dengan jungkook. kejap... oh perempuan tu girlfriend jungkook kan! yang dekat sekolah dulu sweetest couple tu kan"

aku genggam penumbuk aku, ayat mimi bagaikan mencurah minyak ke api yang dah marak.

"bila tengok diaorang berdua baru kenal perempuan tu, tak sangka long last eh dia dengan jung-"

belum sempat mimi habiskan ayatnya aku terus masuk semula ke dalam lif. tanpa selamat tinggal aku naik ke dorm semula. sakitnya tuh disini

•••

Hye!! masih ingatkah pada ff ni?

HAHAHAHA sekarang dah 2018 still tak complete

nanti gue rajinkan update ye sebab dah habis spm hihuhihu

so gue buat ff ni pendek je dalam chapter 25 gitu dah ending ok!

thanks baca mmuah xoxo 💘

[SLOW UPDATE] BESTFRIEND | JiminWhere stories live. Discover now