15. Bölüm

42.4K 1.6K 48
                                    

Beğenmeniz 1 sanıye iken mutluluğum paha biçilemez. Vicdanınıza bırakıyorum sayın okuyucularım...

İki gün sonra ###

Tam iki gün olmuştu. Bu kez ben Can , Mert ,Çağatay ,Serkan,Vural ve Selin kahvaltı ediyorduk. Güzel bir haftasonu kahvaltısıydı bizim için. Bugün sabah kahvaltıda haftasonu olması dolayısıyla herkes vardı. Bu iki günde Selin'le yakınlaşmıştım ve diğer kardeşlerle de.
"Damla kilo mu verdin sen?"soruyu soran Çağatay 'dı. Çağatay ilgili ve dikkatli birisiydi.
"Hayır sana öyle gelmiştir. "Doğru söylüyordu. Bende farkındaydım. Kötü rüyalar görüp rahat uyuyamıyordum. Ceset ve fareler gözümün önünden gitmiyordu. Rüzgar yanımda olsaydı keşke onun yanında dünyanın en güvenli limanında duran en derin mavilerine bakan en güzel manzaraya sahip gemi gibiydi. O yönünü bilmeyen geminin tek rüzgârıdı. O benim yönümdü .
Ben hayatımda her zaman verdiğim kararların arkasında durmaya çalışmıştım. Zaten aldığım kararları vicdanıma ,aklıma ve yüreğime danışmadan almazdım. Rüzgar benim en doğru kararımdı.
Ummadığım anda gelen umulmazımdı.
"Damla abimizin emanetisin. Lütfen bizi hiç bir konuda abimin karşısında başımızı eğecek duruma sokma. Tırnağın kırılmasın. Çok kıymetlisin ."diyen Mert'e bakıp gülümseyerek
"Sizde çok değerlisiniz."demiştim. Selin bu kez Serkan'a dönüp
"Aşkım senin sosyal medya hesabın niye yok?"demesiyle Serkan'ın yüzünün rengi attı. Yine birşeyler vardı kesin. Artık tanıyordum Serkan'ı.
"Biz kullanmayız."deyince
"Siz derken?"demişti Selin. Selin haklıydı benim hiç aklıma gelmemişti bu soru.
"Aşkım bak konuşulmayan gerçekler var. Sen benim eşim olacaksın ileride ve biliyorsunuz ki yani Damla ve sen biliyorsun ki biz mafyayız. Hiçbirimiz kendimizi reklam edemeyiz ve ilerideki eşim olarak sende sileceksin o tarz hesapları."
Mafya... Ne demekti mafya olmak ben biliyordum. Rüzgar'ın yaptıklarıyla net şekilde görmüştüm. Bu durum beni korkutsa da Rüzgar 'a olan sevgim ağır basıyordu. Ilk kez bu evde bu kelime söylenmişti. En azından benim yanımda. Masada ki hiç bir erkek buna Can'da dahil bu konuyu umursamadan yemek yemeğe devam ediyordu. Bu böyle bir oyundu. Ya bende katılacaktım yada oyundan çıkacaktım. Bu aileyi kaybedemezdim. Onların mafya olması önem arz etmiyordu artık benim için. Onlar iyi insanlardı ve benim ailemdi.
"Kapatamam canım kusura bakma. Fotoğraflarımı atıyorum zaten sadece ."demesiyle Serkan'ın boynundaki damar seğirmişti .
"Sen o sitelere birde fotoğraf mı atıyorsun lan?"demesiyle hepimiz donduk kaldık . Çünkü dişlerinin arasından söylediği bu sözleri tıslar gibi söylemişti. Selin normalde baskındı ama şuan Selin'in korktuğunu hissetmiştim.
"Aşkım onlar öyle değil. "Demesine kalmadan Serkan ayağa kalkıp
"Sil lan onları. Hemen. "Diye kükredi.
Korkuyla Selin ve ben Serkan'a bakarken diğer kardeşler bir süre daha müdehale etmemeyi seçmişlerdi.
"Bakma bana öyle. Hemen dedim. Çabuk ol."derken bağırıp Selin'in kolunu tutmuştu. Selin ağlamaya başlarken Vural
"Bırak abicim kızın kolunu. Uygun davran. "Demişti. Ben Vural'dan bu inceliği beklemezdim. Ben kalkıp Selin'in yanına gidince Mert ve Çağatay Serkan 'ın yanına gelip
" Biz biraz toplantı odasına geçelim . Gel kardeşim. "
Deyip Serkan'ın elini Selin'in kolundan tutup götürmüşlerdi. Diğer kardeşler de peşlerinden giderken Selin'le ben yalnız kalmıştık.
"Canım tamam ağlama. "Dememle bana bakıp
"Hep böyle yapıyor Damla . Sürekli bana bağırıyor. Herşeyimi kıskanıyor. Ama en kötüsü de neyse ya boşver. "Deyip ağlamaya devam edince Selin'in bu ağlama olayının sadece Serkan'dan kaynaklanmadığını hissetmiştim.
"En kötüsü de ne Selin?" Dememle bana acı çeken gözlerle bakıp sessiz kalmasıyla emin olmuştum bir sorun vardı.
"Bana anlatabilirsin Selin . Bana güvenmeyi denersen çok mutlu olurum."dememle erkeklerin gittiği tarafa bakıp kimsenin olmadığından emin olunca
"Yalnız konuşabileceğimiz müsait bir yer var mı?"demesiyle yatak odamdan başka bir yer gelmemişti aklıma.
"Gel benimle."deyip onunla yatak odama çıktık. İçeriye girip kapıyı kapayınca Selin'le ben koyu rebk perdeler çekili olduğu için loş ışıkta yatağın karşısındaki koltuğa oturduk.
"Damla sana anlatacaklarımı ne olursun Serkan'a söyleme. Biliyorum o bir mafya ama benim yüzümden belki Serkan'ın hayatında ilk olmasada bir kişiyi bile öldürsün istemem."demesiyle ben onun hala ağlayan güzel yüzüne bakıp
"Tabi canım benden emin olabilirsin."demiştim. Neyin bu kızın canını bu kadar yaktığını artık bende merak ediyordum.
"Abim... yani üvey abim. Artık ona dayanamıyorum."demesiyle yüzüne baktım. Anlatmasını beklerken ben onun o ayağa kalktı ve üzerindeki bluzu birazcık yukarı kaldırmaya başlarken arkasını dönmesiyle sırtının mosmor olduğunu görünce ağlamaya başladım. Kızın beline kadar mor birçok iz vardı. Karşımdaki görüntüden içim acımıştı. Hıçkırıklarımı tutamazken ayağa kalktım yüzüme bakan Selin'e sarılıp
"Çok üzgünüm. Canın çok acıyor mu?" Deyince
"Kalbim acıyor Damla. İşte ben bu yüzden bunca zamandır Serkan'ı sevdiğim halde uzak tuttum. Onun bir mafya olduğunu biliyordum ve abim gibi muamele etmesinden korkuyordum. Az önce masada benim kolumu bir anda öyle tutunca-"deyip ağlamaya devam etmişti.
"Anlıyorum Selin ama o sadece kıskanç . Inan iyi bir insan Serkan abine benzemiyor. Ben onun sana olan zaafından dolayı ne kadar hassas olduğunu gördüm."dememle yüzüme bakıp
"Nasıl yani?"deyince bende
"Serkan her telefon çalışında çocuk gibi Selin arıyordur diyor. Yada Can anlattı senin onu görebilme ihtimaline bile 2 saat önceden hazırlanıp çıkıyor. Seni kırdı diye çevresindeki çapkın erkekleri bile çıkarmış sırf sen yanlış anlarsın diye. Inan bana Selin ve daha bir sürü şey var."deyince yaşla dolan gözleri bana gülümseyerek bakıp
"Onu çok seviyorum Damla."demişti. Bende gözyaşlarımı silip
"Inan bana canım oda seni öyle seviyor."deyince gülümsedi.
"Selin Serkan'a abinden bahsetmelisin. Canını çok yakmış. Buna daha fazla katlanma ."deyince
"Abim Serkan'a birşey yaparsa Damla. Ya Serkan'a birşey olursa. Ben korkuyorum herşeyi geç Serkan'a bunu söyleyemem vereceği tepkiden bile korkuyorum."demesiyle Selin'e hak vermiştim ama bundan başka da çare yoktu. Vücudunun heryeri morarmıştı. Kim bilir canı ne kadar yanmıştı.
"Ne zaman yaptı sırtındakileri?"dememle yere bakarak ürkekçe
"Abim uyuşturucu alıyor. Neredeyse hergün bunları yapıyor bana. Sırtımdakileri kemerle yaptı. "Deyince iğrenç pislik adam diye geçirdim içimden. Sırf kadınlar kendinden güçsüz diye kendilerini kadınları döverek kanıtlamaya çalışan böyle düşük erkeklerde vardı işte.
"Bunu Serkan'a söylemeli miyim sence Damla?"demesiyle eve gidip bunlara tekrar maruz kaldığını düşününce kararım netleşti.
"Kesinlikle söylemelisin. "Demistim.
"Damla sizin yanınızda yapacağım bunu ben Serkan'ın tepkisinden korkuyorum. Yanımda olur musun?"deyince hemen
"Tabiki canım."demiştim. Selin bana sarılıp
"Kardeş gibi hissediyorum seni ."demesiyle bende ona sarılıp
"Bende aynı şekilde. "Demiştim. Cidden de öyle hissediyordum. Selin'le sarılmamız bitince aşağıya inmeye başladık. Herkes salonda otururken büyük bir sessizlik hakimdi salona. Can bana bakıp bir anda bağırdı.
"Neden ağladın Damla?" Hepsi bir anda bize bakınca bir sorun olduğunu anlamıştı.
Mert bağırıp
"Ne oldu?" Demesiyle hepsi birden birşeyler sormaya başladı. Ben söze girdim.
"Selin'in anlatacakları var."dememle Serkan o ana kadar benim Selin için ağladığımı sanarken şimdi benlik bir durum değil Selin'in bir meselesi olduğunu anlamıştı. Bir anda bakıp
"Ne oldu? "Diye kükremişti resmen. Hışımla ayağa kalkıp Selin'e baktı .
"Oturalım da anlatsın. "Dememle beni dinleyip herkes oturdu. Serkan'ın sert bakışları Selin'in üzerinde gezerken Selin başını eğmiş ellerine bakıyordu.
"Selin anlatabilirsin."deyip destek olmaya çalışmamla Selin bana bakıp sözlerine başladı.
"Benim abimle ilgili sorunlarım biraz fazla. Yani sana anlattığım gibi geçici şeyler değildi. O bana biraz fazla eziyet ediyordu."demesiyle Serkan
"Naptı sana?"bunu öyle bir tonda sormuştu ki ben oturduğum yerde gerilmiştim.
"Naptı sana!!!"diye bağırınca Selin gözyaşlarını tutamadı. Konuşamadı onun artık birşey söyleyemeyeceğini anlayınca ben devam ettim kızın üstüne gidip onu korkutmasın diye
"Sırtına bakarsan aradığın cevabı bulursun Serkan. Selin'e bağırma kız zaten üzgün" dememle bir anda elini tutup Selin'i ayağa kaldırdı ve bir anda bluzune eli yönelirken diğer bütün kardeşler yönünü değiştirmişti . Hiçbirisi Selin'e bakmamış birçoğu başını önlerine eğmişti Selin'in açılacak sırtına bakmamak için.
Serkan gördüğü manzarayla
"Lannn ,lannnn sikecem onun hayatını."diye öyle bir bağırdı ki ağlamaya başladık. Serkan resmen çıldırmıştı. Diğer kardeşler ayağa fırlayınca Serkan yumruk yapmış olduğu elini yerdeki cam masaya vurup cam masayı tuza çevirmişti. Kanayan eliyle hızlıca hepsi birden hiçbirşeyi umursamadan çıkıp gitmeye başladılar. Selin'le ikimiz yalnız kalmışken ikimizde tek bir şeye üzülmüştük. Serkan'a dikkatli ol bile diyememiştik fakat içimiz rahattı. Onlar mafyaydı ve kimse onların canını yakamazdı . Selin'le ağlarken ikimiz neredeyse 3 saat sonra bir telefon geldi .
O üç saat zehir gibi geçmişti. Onları arayamamıştık korkudan. Arayan Can'dı. Telefonu açmamla Can'ın söylediklerini anlamam fazla zamanımı almıştı.
"Serkan abim galiba Selin'i alıkoydu yada bu durumda ne denir ki esir aldı mı demeliyim?"

Mafyanın ZaafıHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin