Hoofdstuk 7

6.3K 283 16

Pov. Harry

We lopen door een klein dorpje aan de kust. Het is erg mooi, alle huizen zijn klein en voor de ramen hangen gekleurde luikjes. Er is haast niets te zien maar toch heeft het iets. 'Daar!' Wijst Lieke. We kijken allemaal naar de plek naarwaar Lieke wijst. Ik zie het niet en de rest ook niet. Behalve Niall. 'Jaaa!' Roept Niall. Hij en Lieke lopen vlug richting 'die plaats'. Ik frons mijn wenkbrauwen en kijk ze vreemd na. Even later komen ze terug met een super groot ijsje in hun handen. Ik rol lachend met mijn ogen.

Lieke en ik staan in een klein kledingswinkeltje naar zonnehoeden te kijken. 'Is deze niet iets voor jou?' Vraag ik terwijl ik me om draai. Maar Lieke is weg. Ik loop hele winkel door maar ze is nergens. In paniek loop ik naar buiten. Ik loop de hele straat wel zo een bij keer door en loop da richting het plein waar de andere zitten. Lieke is er niet bij. Louis ziet me als eerste. Zijn ogen worden groot. 'Waar... Waar is Lieke?' Ik hou het niet meer. De tranen stromen over mijn wangen. 'Ze... Is... Weg... Opeens..,. Was ze weg. Gewoon weg!' Zeg ik tussen hetbsnikken door.

We hebben door heel het dorpje gelopen maar ze was nergens. Ik voel me schuldig. Dit is allemaal mijn schuld ik heb niet goed op haar gepast. Ik ben een slechte vader. Ik deug niet! Liam snapt wat ik denk en slaat een arm om me heen. 'We vinden haar wel.' De anderen knikken instemmend. 'Hé!' Gilt Perrie opeens. 'Daar!' Ze wijst naar iets roods op de grond. 'Dat is de slipper van Lieke!' Gaat ze verder. Mijn ogen worden groot en ik loop erop af.

En ja daar ligt hij in het zand. De rood-wit gestipte slipper die Lieke vandaag aanhad. 'En daar! Bloed!' Roept Zayn die wat verder op staat. We lopen op en af en kijken verschrikt naar het bloed. 'Dat betekend dat ze gewond is.' Fluisterd Niall. Ik knik. Eleanor rolt met haar ogen. 'Ze is haar slipper verloren, ze moet over steentjes lopen?! Het is logisch dat ze bloedt!' 'Maar wacht eens!' Gaat Louis verder. 'Dan kunnen we toch gewoon het spoor volgen en dan vinden. We haar!' Roept hij blij uit.

Na een tijdje het spoor gevolgd te hebben komen we aan bij grote rotsen waar een ingang is. Ik draai me om naar de jongens. 'Ik denk dat we naar binnen moeten!' Ze knikken. 'Maar jullie', Louis wijst naar Perrie en Eleanor, 'gaan niet mee!' Ze trekken een pruillip. 'Jullie moeten de politie bellen als er iets gebeurd.' Vult Zayn Louis aan. De meiden knikken braaf en wij lopen naar de ingang tussen de rotsen.

Pov. Eleanor

De jongens zijn de grot nog niet binnen of Perrie haalt haar gsm al te voorschijn. Ze beantwoord mijn vragende blik: 'je denkt toch niet dat ik ga wachten tot ze iets overkomt? Als we de politie nu niet bellen is het te laat!' Ik knik en ze toets het noodnummer in.

Pov. Perrie

(A: agent - P: Perrie)

A: Goedemiddag, met wie spreek ik en met wat kan ik u tot uw dienst zijn?

P: Hallo? U spreekt met Perrie Edwards. Ja, ik wil een ontvoering melden!

A: Weet u zeker dat het om een ontvoering gaat?

P: Ja dat weet ik heel zeker! We weten waar ze zijn en ik vraag versterking!

A: Oké naar waar?

Ik leg nog vlug uit waar we zijn en hang dan op. De eerste tranen beginnen te lopen. 'Stel dat het misgaat?' Snik ik. De tranen lopen Eleanor ook over de wangen en we vallen wenend in elkaars armen.

Pov. Harry

Een lange, donker en vochtige gang leidt tot een open ruimte waar een licht brandt. In de hoek zit Lieke. Naast haar zit een vreemde man met een hand op haar schouder. De man staat geschrokken op als hij ons hoort.

'Wie zijn jullie?' Buldert hij. 'De vaders van Lieke, daar!' Bijt Zayn hem toe. Ik hoor Lieke zacht snikken. 'De vaders?' Snuift de man. 'Maar de vraag is wie ben jij en waarom heb je Lieke meegenomen?' Vraagt Niall. De man kijkt hem minachtend aan. 'Ik ben John D'Hooge. De broer vn Lukas D'Hooge. De vader van Lieke D'HOOGE.' We kijken hem geschrokken aan.

Hij is de nonkel van Lieke. 'Vanaf nu ben ik de voogd van Lieke.' Hij kijkt ons strak aan. 'Ik weet niet of je het weet. Maar ze heeft zo een zes jaar in een weeshuis gezeten en nu kom jij op de proppen. Dat had je wel eerder kunnen doen hé!' Roept Niall boos uit. 'Papa, niet doen hij heeft een...' We zien rap genoeg wat hij heeft wat hij trekt een geweer uit zijn zak.

Lieke krimt nog meer in en bedekt met haar handen haar gezicht. Louis wil naar haar toe gaan maar John richt meteen het geweer op Lieke. 'Nog een stap naar haar en ze gaat eraan.' Louis blijft verstandig staan. John doet zijn mond open om iets te zeggen maar op dat moment klinkt door de ruimte: 'Politie! Laat uw wapen vallen!' John schrikt en laat het geweer vallen. Twee agenten rennen op hel af en slaan hem on de boeien. Dan nemen ze hem mee. Lieke staat op en ik open mijn armen ze twijfelt niet en loopt op me af en spring in mijn armen. 'Sorry Lieke! Dit is allemaal mijn schuld!' Fluister ik in haar haar. 'Dat is het niet!' Fluisterd ze. Dan worden we geplet in een knuffel.

We wandelen naar buiten. Niall draagt Lieke. En ze zijn blijkbaar druk in gesprek. Buiten staan de meiden te wachten die meteen in senarmen van hun vriendje springen. Lieke springt uit de armen van Niall en geeft de meiden een knuffel. Ik loop naar Niall. 'Overbwatvwaren jullie bezig?' 'Ik vroeg of ze bij ons wou blijven!' Mijn ogen worden groot. 'En wat zei ze?' 'Ze zei dat ze nergens anders heen wou!' Zegt Niall met een grote glimlach.

Adopted by one direction #1Lees dit verhaal GRATIS!