Het gevecht

36 2 1

30 December 999

Pieter liep door het dorp Woodax wat op 10 minuten lopen was van zijn huis. Een boerderij waar hij samen met zijn vader moeder en zijn tweeling broer woonde. Het was druk vandaag in het dorp. Iedereen ging boodschappen doen voor oud & nieuw. Hij moest van zijn moeder de kip halen voor het feestmaal van morgen.

Toen hij weer thuis kwam zei hij dat de kip in de keuken stond. En ging gelijk naar zijn kamer op zolder. Daar zoals hij al hoopte zat zijn tweelingbroer op zijn bed. De naam van Pieters tweelingbroer was Jack. Jack was aan het leren voor wiskunde. Dat was net als Pieter niet z'n beste vak.

'Hee Piet' zei Jack 'hoe is het?' 'Goed met jou?' 'met mij gaat het best!' 'Zouden we even gaan oefenen met vechten?' Zij Pieter. 'Mij best!' 5 minuten later waren we aan het oefenen met vechten.

Pieter was vooral goed in boogschieten. Jack vooral in het vechten met een grote dubbelzijdige bijl, met een groot rond schild. Jack is van hard makkelijk afmaken en Pieter is vooral goed in geconsenteerd en tactisch vechten. De beste tactiek die ze tot nu toe hadden bedacht was dat Jack ze een beetje deed uitlokken en dat Pieter ze dan opeens neerschiet.

Pieter had een bruinig kleurige cape waarmee hij zichzelf vrijwel onzichtbaar kan maken in het bos. Pieter heeft zijn hele leven al van boogschieten gehouden dus hij is er ook redelijk goed in.

Jack is bekleed met een groot harnas en een helm met twee grote stekels er boven op. Met bijlvechten Is hij beter dan gemiddeld in het dorp.

Deze talenten hebben ze nog hard nodig in de rest van dit verhaal.

Toen ze een uur later klaar waren met vechten liepen ze helemaal bezweet naar hun hutje aan de zijkant van hun huis. Hun ouders wisten er helemaal niks van en dat gingen ze zo houden ook. Pieter wilde Jack nog wat extra tactieken leren, veel afwisselen van links en rechts aanvallen. Bijvoorbeeld dat je een schijnbeweging naar links maakt en dan opeens via de rechter kant aanvallen. Jack hielp Pieter nog even met het vechten met een flink kapmes. Dat hij snel maar ook vooral hard rammen.

'Jongens!!' riep hun moeder, er is een postbode die jullie een brief komt geven. Oké mama we komen er aan!

Toen ze eenmaal bij de deur kwamen stond er een grote man met een pakketje in zijn handen. 'lees het maar goed door' zij hij en daarna liep hij naar zijn paard en ging door naar het volgende adders. 'Oké jongens' zei hun moeder, in de keuken gaan we het wel lezen.

Toen ze in de keuken waren maakte Jack het pakketje snel open. 'En wat is het?' het is ... ... ... Er viel even een stilte. Het is een uitnodiging voor een Tweelingen toernooi die in het jaar 1000 18 jaar worden! Hun moeder schrok zich rot! een vecht toernooi? nee dat klopt niet!! 'toch wel' zij Pieter. We moeten overmorgen al gaan! Het is dan natuurlijk een bijzondere dag! 1 januari 1000! Maar dan moeten we gelijk gaan trainen! 'lekker zeg! in je nieuwjaars vakantie nog steeds oefenen goor dat ridder gedoe!' 'weet je jongens ga vandaag maar lekker trainen maar morgen moeten jullie goed uitrusten!' 'Oké mam doem we!' 'kom Jack we gaan trainen!'

Na een moeilijke nacht met weinig slaap gingen ze de volgende dag kijken naar hun tactiek voor het gevecht. 'In de regels staat nergens dat je geen boog mag gebruiken.' zij Jack. Gelukkig mogen paarden niet want echt een goed strijdros.

'

Om 4 uur 's middags ruiken ze opeens een heerlijke geur uit de keuken. Lekker mam riepen ze allebei. 'Dank je jongens!!'

Die avond gingen ze een heerlijke kip eten en daarna gingen ze naar bed want ze moesten morgen goed uitgeslapen zijn. 'Morgen is het grote toernooi jongens' zei mam "jaa mam dat weten we" riepen ze allebei. Welterusten jongens!!

Vandaag was de dag. Ze gingen samen naar de arena dat uit een veldje van 10 bij 20 meter bestond. Jes Zei Pieter ik kan tenminste overal komen met mijn boog. Er zijn ook bijna geen schuilplaatsen. Zei Jack

Laat dat toernooi maar komen!! Riepen ze samen!!

Het gevechtLees dit verhaal GRATIS!