Rahibin Gölgesi - 4

11 3 0
                                    

HayraKan; büyük cam platformun kıyısından aşağıya, ThazarGara'nın makinalar, dev borular, fabrikalar, arıtma tesisleri, yoğun sıvı derecikleriyle kaplanmış metal örgüsüne bakarken yüzü gururla kaplanmıştı. Yanına döndüğünde, kıkırdakların hayli büyük kaldığı küçücük kel kafasında kara gözleri fıldır fıldır dönen adama sertçe sordu. "Raporunuz incelendi mühendis Sohh?"

"Evet efendim," dedi Sohh heyecanlı, kesik bir tarzda.

"Kûth yönetimi arzu ettiğiniz anlamsız süreyi size tanımayacaktır. Beş kath içinde PunnhgArr'ı kullanıma hazır hale getirmenizi istiyorum."

Gözlerini kırpıştırarak Kûth'un efendisine baktı Sohh. "Ama efendim."

"Bu konuda fikrinizi almak istemiyorum mühendis Sohh. Sadece yapın."

Başı önüne düşen mühendisi önemsemedi, platform kalabalık mühendis grubu ve komutanlarla birlikte ilerlerken, aşağıyı incelemeye devam etti HayraKan. Hemen önlerinde yirmi terêth genişliğe varsa da ThazarGara'nın dev boyutlarında küçücük kalan bir meydan görünüyordu.

"İşte orada," dedi Palokh eliyle genişliğin tam ortasını işaret ederek.

"Görüyorum," diye cevapladı onu HayraKan ve Miro'ya döndü. "Patlayıcı ruhlar seçildi mi Miro?"

"Seçimler yapıldı ama önce özel bir işlemden geçirilmeleri gerekiyor."

"Hımm, yani? Bu özel işlem de bizi geciktirmez umarım."

"Hayır. KourânGarr'da işler gecikmez HayraKan. Bir kath sonra PunnhgArr'ın iç ceplerine yerleştirilmiş olacaklar."

"Güzel," derken sakalını sıvazlayıp birden güldü Hükümdar. "PunnhgOthhların sonu yaklaşıyor demek."

Platform aşağıya doğru eğim kazanırken üstündekiler yüz têth'e varan yüzeyiyle, her yanı merceklerle ve savaşçı ruhlarla kaplandığı için KourânGarr'ın ışıklarını içinde toplayıp kor gibi yanan nesneye baktılar. Yüzlerinde oynaşan ışıklar duydukları hayreti dile getiriyordu sanki.

HayraKan elli têth'e kadar uzanan yansıtıcı dokungaçları işaret ederek "Bunlardan daha kaç tane çıkması lazım," diye sordu.

"Seksen altı tane kaldı efendim," dedi Sohh hemen öne çıkarak.

"Patlamaları her seferinde iç kürede toplayacak olanlar mı bunlar?"

"Evet efendim."

"Ha ha haaa. Ne diyorsun Miro?"

"Bir şey söylemek için daha erken HayraKan."

Rahibi duymazlıktan gelerek kollarını önünde kavuşturdu HayraKan ve kendi kendine söylendi. "Bu curcunayı Ator'un yönetecek olması ne yazık!"

O anda!

HoshGara'nın X30ttR şifreli Hummt bölgesi müthiş bir patlamayla yerle bir oldu. Mermer blokta beliren duman kütlesi hızla yukarıya yükselerek etli bir çiçek gibi açılmış, şifre odaları yerlerinden oynarken sarsıntı galaksinin her yanına dalga dalga yayılmıştı.

"Neler oluyor?" dedi HayraKan gökyüzüne bakarak. Eli gayrı-ihtiyari Shurk'unun sapına yapışıvermişti. Cevap patlamanın görüntüsüydü. Komutanlar şaşkınlıkla parmaklarını gökyüzüne doğru uzatmışlardı.

Gözlerini kapatıp transa geçerek KourânGarr'la bağlantı kurmaya çalıştı Miro.

"DuttzzaGara kaynaklı bir sorun mu acaba?" diye sordu Palokh beyaza dönüştürülmüş gözlerindeki küçücük bebekleri oynatarak.

ATARAANHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin