Tropische Kust Proloog

1.5K 11 2

Proloog

Het was zomervakantie en net zoals in de vele andere verhalen begon deze ook op een saaie zaterdagmiddag. Over twee weken zou de school weer beginnen. De meeste mensen waren nu nog op vakantie en het was opeens heel stil op de social media. Zo stil dat we ons zo erg verveelden dat we besloten om maar eens wat online gezelschap op te zoeken. We kwamen allebei terecht op dezelfde website. De website was ontworpen om mensen over de hele wereld contact met elkaar te laten maken. Chatroulette, om precies te zijn. Al werd deze website veel gebruikt door mannen die hun seksuele behoeftes graag kwijt wilden maar geen succes konden vinden in hun eigen omgeving. Om de vijf willekeurige mensen was er een keer iemand die niet uit was op cyberseks, maar dan moest je maar het geluk hebben dat diegene ook een beetje van jouw leeftijdscatogerie is en je kijkt natuurlijk altijd naar de sekse. Als meisje van zestien heb je namelijk geen zin om met een man van vijftig te praten of als een jongen van zeventien heb je niets te zoeken met een elf jarig meisje aan de andere kant van de wereld. Dus dan verbreek je de verbinding met die persoon en krijg je weer een nieuw willekeurig persoon om mee te chatten. Het was dan ook puur toeval dat onze wegen elkaar op die website kruisden.

De chat waar het allemaal mee begon... Het begon zoals bijna alle chats beginnen. Je vraagt naar de standaard dingen zoals “Hoe heet je?” en “Hoe oud ben je?” Het eerste, en gelijk misschien ook wel erg belangrijk punt, was dat we allebei uit hetzelfde land kwamen. Het kleine, regenachtige Nederland waar we ons allebei ontzettend aan ergerden. Ook hadden we ongeveer dezelfde leeftijd, dus dat kwam mooi uit. Nadat we dit te weten waren gekomen, hadden we een uur lang gepraat over onze interesses en we bleken verrassend veel gemeen te hebben. We waren bijvoorbeeld allebei dol op dieren, we deden beide VWO en ze leken allebei een passie te hebben voor het maken van muziek, lezen en feesten.

Het allerbelangrijkste was, dat we een klik hadden. We hadden natuurlijk ook vele verschillen, maar dat waren dingen waar we wel uren gezellig over konden discuseren. En dat allemaal door puur toeval!

We hielden contact door elkaar toe te voegen op Facebook en praatten daar met elkaar alsof we elkaar al jaren kenden. Schaamte en onzekerheid kenden we totaal niet. We vroegen elkaar wat we wilden en we zeiden wat er op dat moment in ons naar binnenschoot. Een vriendschap die je wel zeker bijzonder kon noemen.

Tropische KustLees dit verhaal GRATIS!