Κεφάλαιο 2

1.4K 168 8
                                    


Κάπου πολύ,.. πολύ  μακριά από εδώ υπάρχει ένα πολύ πλούσιο βασίλειο. Τα εδάφη του είναι πολύ γόνιμα. Ποτάμια που το νερό τους καταλήγει στη θάλασσα το διασχίζουν και η θάλασσα το αγκαλιάζει, συμβάλλοντας στην ευημερία του. Το βασίλειο αυτό είναι ένα μέρος που οι συνήθειες είναι διαφορετικές, οι θεοί είναι διαφορετικοί, αλλά οι άνθρωποι είναι ίδιοι. Όπως σε όλο στον κόσμο έτσι και εκεί υπάρχουν καλοί και κακοί άνθρωποι, πλούσιοι και φτωχοί, μορφωμένοι και αμόρφωτοι, όμορφοι και άσχημοι. Όπως σε όλο τον κόσμο έτσι και εκεί οι πλούσιοι είχαν την εξουσία και κρατούσαν την τύχη του υπόλοιπου λαού στα χέρια τους. Η εξουσία όμως είναι η μητέρα του τέρατος της διαφθοράς. Αυτή το γεννάει, το τρέφει και το μεγαλώνει, αν δεν έχει τη δύναμη να το σκοτώσει όσο ακόμη είναι μικρό και μπορεί. Όταν μεγαλώσει αυτο το τέρας απλώνει τα πλοκάμια του, πνίγει ότι εμποδίζει το δρόμο του και διαλύει ότι βρίσκει μπροστά του .

Σε αυτό το βασίλειο το τέρας είχε μεγαλώσει πολύ. Μια ολιγαρχία αρχόντων είχαν την εξουσία. Ποιος θα μπορούσε να ελέγξει αυτούς τους ανθρώπους, που χρόνια έχτιζαν σάπιες κλίκες μέσα στην κοινωνία, για να εδραιώσουν τη δύναμη τους, ώστε να μην μπορεί να τους ακουμπήσει ούτε ο ίδιος ο βασιλιάς; Στο πέρασμα των χρόνων οι βασιλιάδες σε αυτό το βασίλειο λειτουργούσαν ως εκτελεστικά όργανα. Πειθήνια εργαλεία στις προσταγές των ισχυρών.

Όμως μια μέρα ένα νέο είδος βασιλιά εμφανίστηκε. Το όνομά του ήταν Νηρέας και είχε όραμα να βοηθήσει τον λαό του και να δημιουργήσει έναν δίκαιο κόσμο και όχι να λειτουργήσει προς όφελος των λίγων. Η δύναμη αυτού του βασιλιά πήγαζε από την αγάπη και την εκτίμηση του λαού του και αυξάνονταν μέρα με την ημέρα.

Αυτό θορύβησε τους άρχοντες που άρχισαν να ψάχνουν τον τρόπο για να τον βγάλουν από την μέση. Αντιλήφθηκαν λοιπόν, οτι για να πετύχουν το στόχο τους, έπρεπε να σπάσουν το δεσμό που είχε δημιουργηθεί μεταξύ του βασιλια και του λαού. Έτσι χρησιμοποίησαν τα πλοκάμια της διαφθοράς, που είχε φτάσει ακόμη και στα χαμηλότερα στρώματα. Άρχισαν να σπέρνουν φήμες και να δημιουργούν ψεύτικα γεγονότα, στοχεύοντας το βασιλιά, ώσπου στο τέλος, ο λαός στράφηκε ενάντια στο ίδιο του το καλό, παίζοντας το παιχνίδι αυτών, που σκοπό τους είχαν να διασφαλίσουν τα δικά τους συμφέροντα.

Οι άρχοντες είχαν ήδη βρεί τον αντικαταστάτη του βασιλιά και τα σχέδια για επανάσταση και εκθρόνιση ψιθυρίζονταν σε όλο το βασίλειο. Ο κόσμος του βασιλείου βρισκόταν σε μεγάλη αναταραχή και οι μισοί στρέφονταν ενάντια στους άλλους μισούς κατηγορώντας τους για προδότες.

ΣΤΗΝ ΣΚΙΑ ΤΗΣ ΝΕΜΕΣΗΣΌπου ζουν οι ιστορίες. Ανακάλυψε τώρα