Capitolul 39 - Armistițiu

87.9K 2.9K 184
                                    

Capitolul 39

"I don't know where we're heading
I'm willing and ready to go
We've been driving so fast
We just need to slow down
And just roll.. On..."

                      Cheryl Cole - Fight For This Love

Maya P.D.V.

        Un ticait de ceas continua sa imi rasune lent si asurzitor in minte. Privirea imi este fara speranta prinsa de piatra exagerat de mare si stralucitoare, sustinuta de cercul subtire si auriu. De parca as fi hipnotizata sa o sorb din priviri. Si cum sa nu o fac? Doar ma uit la cel mai mare cosmar al meu.

- Maya, draga mea, nu imi vine sa cred!

        As putea recunoaste tipatul entuziasmat al mamei dintr-o mie. Bratele ei ma reprind intr-o imbratisare stransa, reusind sa imi mute privirea de la inel spre chipul ei inecat in pura fericire. Bineinteles. Bineinteles ca va juca murdar si ca ma va pune intr-o situatie ca asta. Ii arunc lui Christian o privire lipsita de emotie, pentru ca planurile i-au devenit evidente din momentul in care mama mea si-a exprimat entuziasmul. Sunt incoltita. Cum as putea sa ii zic ca nimic din asta nu e adevarat?

- Cand? Unde? Cum? De ce nu m-ai sunat de indata ce s-a intamplat?!

"Pentru ca nu s-a intamplat. Abia acum am aflat si eu."

        Fortandu-mi buzele sa se curbeze intr-un zambet cat mai convingator si ochii sa nu imi mai dezvaluie atat de direct stresul interior, ii returnez imbratisarea cu falsa dulceata.

- Am vrut sa fie o surpriza, soptesc fortandu-ma sa nu imi pierd controlul din cauza minciunii care i-o servesc atat de nonsalant.

        Singurele persoane care ma privesc suspicioase sunt cele din legendarul trio de nebuni. Cassey este putin spus socata, Ryan este ca de obicei, amuzat de situatie, iar Selena ma fixeaza cu o spranceana arcuita in semn de confuzie. Pai, bine ati venit in lumea mea!

- Tata? intreb cu speranta timida cand acesta se apropie cu bratele deschise.

        Ii accept imbratisarea cu entuziasm, pentru ca mereu am vazut in el o sursa de confort si sprijin. Spre deosebire de mama, pe care nu as ezita sa o mint daca asta ar insemna sa nu sufere, cu el as fi in stare sa fiu mai sincera. Mirosul sau familiar si caldura reconfortanta ma cuprind imediat si ma trezesc suspinand incet si dureros. Nu, nu vreau sa ii mint pe niciunul dintre ei, dar e mai bine daca ii las sa creada ca sunt de acord si ca imi doresc asta.

- Esti sigura? intrebarea tatei ma face sa tresar surprinsa.

        Adica Christian e la doar doi pasi in spatele meu, si el ma intreaba atat de degajat daca sunt sigura ca vreau sa fiu cu el. Banuiesc ca dragostea unui tata depaseste mania unui iubit posesiv.

- Bineinteles ca sunt, zic ranjind din nou mecanic. Sper doar ca si voi sunteti de acord.

- De fapt, Christian intervine afisand un zambet sarmant -ce mai pune la cale acum?-, exact despre asta vream sa discutam. Domnule Evans, stiu ca probabil ar fi trebuit sa va intreb pe dumnevoastra inainte daca sunteti de acord, dar am vrut sa am mai intai aprobarea Mayei.

"SI NU O AI! Stai putin... Christian Cross avea de gand sa ceara permisiunea tatalui meu pentru casatorie? A uitat cineva sa il anunte ca in secolul asta obiceiul asta a incetat sa se mai practice?"

The One-Night StandUnde poveștirile trăiesc. Descoperă acum