Κεφαλαιο 39

13.4K 968 47
                                    

Δεν κράτησε για πολύ ακόμα ο καβγάς μας ώσπου κοπάνησε την πόρτα με δύναμη και έφυγε από το διαμέρισμα .
« Ναι ναι φύγε!!» φώναξα όσο πιο δυνατά μπορούσα και έκατσα στον καναπέ ξεφυσώντας . Χάιδεψα απαλά την κοιλιά μου και προσπάθησα να ηρεμήσω . Δεν μου έκανε καλό να εκνευρίζομαι . Η Μαρω μου έφερε μια ζέστη κούπα τσάι και αμέσως ενιωσα ενοχή για το πως κατέληξε η βραδιά .
« Μαρω μου συγνώμη για σήμερα . Υποτίθεται πως ήταν η μέρα σου και όλα πήγαν τόσο στραβά . Λυπάμαι πολύ »
Έκανε μια αστεία γκριμάτσα και κούνησε το χέρι της δείχνοντας πως δεν την ενδιέφερε
« Ωω μα τι λες.. άλλωστε πως θα περνούσα εγώ καλά αν ήξερα ότι εσείς είστε μαλωμένοι .Εκεί που ξεκίνησες να μιλάς και έκανες το βήμα νόμισα πως τα πάντα θα έφτιαχναν . Αλλά μετά μπερδεύτηκαν όλα και αυτό το διαολεμενο τηλέφωνο δεν το έκλεινες καλύτερα; »
Λυπημένα χώθηκα μέσα στα μαξιλάρια και προσπάθησα να βάλω μια τάξη τις σκέψεις μου . Δεν ήξερα τι να κάνω . Ο Σταύρος ενοχλήθηκε τόσο με το ότι είδα το βίντεο . Όμως ήμουν σίγουρη πως και εκείνος το ίδιο θα αντιδρούσε αν με έβλεπε με κάποιον άλλον . Δεν θα με πίστευε μετά.. Ήμουν σίγουρη για αυτό . Αμέσως με την ιδέα κάποιου άλλου μου ήρθε στο μυαλό ο Παύλος και τον πήρα τηλέφωνο .
« Καλησπέρα Ναντια μου . Μιλάω ελεύθερα;» Με ρώτησε ανήσυχα και τον πληροφόρησα πως ήμουν μόνη . Αρχισε επι τόπου να μου κάνει δεκάδες ερωτήσεις .
« Έλα καλύτερα από το σπίτι μου να στα εξηγήσω όλα »

Μέσα σε μια ωριτσα τον είχα απέναντι μου γεμάτο απορίες . Με αγκάλιασε με δυναμη και οταν η Μαρω τον είδε , γκρίνιαξε και πήγε κατευθείαν στο δωμάτιο της.
« Τι έπαθε αυτή ;» Σχολίασε της συμπεριφορά της και έκατσε με άνεση στον καναπέ φτιάχνοντας το σακάκι του . Δεν είχε αλλάξει τίποτα επάνω του .
« Μην της δίνεις σημασία . Απλά είναι με την πλευρά του πρώην μου »
Μόλις τον ανέφερα βρήκε την αφορμή να αρχίσει τον εξάψαλμο .
« Καλά ρε Ναντια , γιατί τόσα ψέματα σε εμένα όταν ήρθες Παρίσι ; Γύρισα Ελλάδα και ήσουν πρώτο όνομα στα κουτσομπολίστικα . Λέω στην αρχή αποκλείεται.. Ψάχνω στο Ίντερνετ και έπαθα σοκ . Τι ισχύουν από όλα αυτά τελικά ;» Ελαφρώς νευριασμένος απαιτούσε να μαθει την αλήθεια .
« Παύλο έχουν γίνει πολλά . Για αρχή όπως βλέπεις είμαι έγκυος , ναι αυτό ισχύει και ναι είναι του Παλαιολογου . Έχουμε χωρίσει πρόσφατα »
« Όντως τον παντρεύτηκες λοιπόν . Όλα για τα λεφτά ;» Δεν με έκρινε . Το ήξερα αυτό το βλέμμα , απλά του φαινόταν περίεργο που είχα κάνει κάτι τέτοιο . Πήγα τις σκέψεις μου πισω και του εξήγησα τα πάντα
« Κάναμε μια συμφωνία για έναν λευκό γάμο . Στο Παρίσι δεν μπορούσα να σου πω κάτι γιατί δεν μου το επέτρεπε το συμβόλαιο . Όμως τελικά ήρθαμε πραγματικά πιο κοντά και τον αγάπησα . » τα μάγουλα μου κοκκινισαν και ενιωσα τα δίδυμα να με κλωτσάνε . Τα ένιωθα όλο και πιο δυνατά με το καιρό..
« Εκείνος ; Σε αγάπησε ; Γιατί όπως διάβασα ήταν ο νούμερο ένα γυναικας»
« Καλά διάβασες . Όμως με αγάπησε και εκείνος . Τουλάχιστον αυτό δείχνει τόσο καιρό. Απλά τα πράγματα μπερδεύτηκαν με τα περιουσιακά του και έπειτα τον είδα με μια άλλη γυναίκα και έχασα την γη κάτω από τα πόδια μου . Εντωμεταξύ ήμουν στους πρώτους μήνες της εγκυμοσύνης τότε και όλα στο κεφάλι μου ήταν ένα μπέρδεμα . » Του συνέχισα την ιστορία που τόσο ήθελε να ακούσει και όταν τελείωσα , ο Παύλος με κοιτούσε εντυπωσιασμένος .
« Εσυ γιατί κατέβηκες Ελλάδα;» Ρώτησα κάτι και για εκείνον .
« Για να έβλεπα τους δικούς μου λίγο » Υπήρξε μια μικρή σιωπή ανάμεσα μας ώσπου ομολόγησα αυτό που ήθελα να του πω .
« Ξέρεις ο Σταύρος θέλει να σε γνωρίσει »
Έβαλε τα γέλια και έτριψε τα χέρια του .
« Ωωω γεμάτοι δραμα είστε εδώ στην πατρίδα . Νομίζω πως έχω βαρεθεί την ηρεμία του Παρισιού .  Γιατί θέλει να γνωρίσει τον πρώην φίλο σου από τα φοιτητικά σου χρόνια;»
« Ξέρει ότι πηδηχτηκαμε στην Γαλλία »
« Αμάν ρε Ναντια , αυτά τα πράγματα δεν τα λέμε γιατί δημιουργούνται έξτρα προβλήματα»
« Αυτός ο άνδρας καταλαβαίνει τα πάντα έτσι και αλλιώς . Πες μου , θα βγούμε όλοι μαζί ;»
« Συγνώμη , είστε χωρισμένοι και βλέπεστε μόνο για την εγκυμοσύνη δεν μου πες ; Τι στο διάολο λοιπόν θέλει από μένα ;» Ρώτησε το προφανές απορημένος και έπαιξε με τα μαξιλάρια .
«Σου είπα ότι όλα ήταν μια παρεξήγηση . Πριν που με πήρες τηλέφωνο προσπάθησα να τον ξανά πλησιάσω , ίσως να τα βρίσκαμε . Ήταν δικό μου λάθος αυτός ο χωρισμός . Τον αγαπάω Παύλο! Και τελικά κατάφερε να κρατήσει την υπόσχεση του και δεν με πλήγωσε όπως νόμιζα » από την ένταση δεν άντεξα και έβαλα τα κλάματα μπροστά του . Αμέσως με τράβηξε στην αγκαλιά του και προσπάθησε να με ηρεμήσει .
« Εμ Ναντια μου εγώ πάω για ύπνο » η φωνή της Μάρως από πισω με έκανε να πεταχτώ . Σκούπισα διακριτικά τα μάτια μου και της ευχήθηκα καληνύχτα .
« Μπορώ να σου πω λίγο κατ'ιδιαν;» Ζήτησε άγριοκοιτώντας τον Παύλο . Με τράβηξε βιαστικά στην κουζίνα και άρχισε να μιλά .
« Καλά αυτός εδώ θα κάτσει ;»
« Όχι θα φύγει Μαρω μου μην ανησυχείς »
« Αν ο Σταύρος το μάθαινε θα έκανε χαμο »
« Ο Σταύρος δεν μπορεί να μου πει με ποιον θα κάνω παρέα και με ποιον όχι . Ας μην έφευγε σήμερα το βράδυ έτσι ! Άλλωστε Μαρω , ο Παύλος δεν είναι παρα ένας καλός φίλος πλέον» δικαιολογήθηκα, απλά για να την ηρεμήσω .
« Μάλιστα.. Να είστε ήσυχοι » μουρμούρισε καχύποπτα και εγώ προσπάθησα να συγκρατήσω ένα γελακι .



Συμφωνία ΓάμουΌπου ζουν οι ιστορίες. Ανακάλυψε τώρα