ab

1.5K 214 18
                                    


Setelah berperang di atas motor , akhirnya aku sampai ke suckolah . yeah akhirnya berjaya sampai . aku turun dari motor dengan berhati hati , takut jatuh motor .

Dengan bantuan Namjoon , helmet dibuka . Kay asal lain macam siot ? Tolong bukakan helmet lah .abaikan jelah siaa .

" wei kau tengok ! rambut aku dah macam langsuir dah . eyyy apalah siot " aku merungut dan membetulkan rambut aku . Namjoon hanya menggelakkan aku . ey babi tul .

" meh lah aku betulkan . aku ada bawa sikat " dia mengeluarkan sikat dan mula memberus rambut aku . awkward jap , dia pegang rambut aku . nasiblah aku cuci rambut kalau tak , mesti dia ejek rambut aku bau busuk .

" wangi lah siot rambut kau , bau pantene . " aku hanya menjeling .

" huh dah . puas hati engkau ? " aku menjelirkan lidah . eh wait , asal sekolah ni macam lengang je ? biasanya mesti budak dah jeling aku sebab buat ladang kelapa sawit kat sini .

" namjoon , kau perasan tak asal sekolah kita macam sunyi ? JDT menang cuti seminggu ke bukan sehari je ke ? " aku menyoal sambil memandang wajah Namjoon .

" hotak kau ! ni bukan Johor lah . A'ah asal sunyi semacam kalau tak fans aku dah datang serbu "

uwekk . bunyi muntah dari aku . bapak ah !? FANS ? HOHO ada ke ? aku menilik ke arah jam tangan yang dipakai .

" BABI DAH LAMBAT LAH ! MAMPUS DAH LAH MULA MULA CIKGU MARKONAH " aku mula gelabah . cikgu markonah tu dah lah garang . kalau lambat masuk kelas dia , mahu dia soal engkau macam baru lepas bunuh orang tahu tak ?

kalau nak ke tandas ? disoal juga macam detective .nak gi tandas takkan lah nak disoal . orang nak terkencing terberak kot !?  cita cita dia nak jadi detective conan , tapi tak tersampai .

" kau lah ni , konon sempat ! tapi tak pun " aku menolak lembut kepala Namjoon . aish , nak tak nak aku terpaksa lari untuk masuk ke kelas .

" wOI! tunggu aku ! " jerit namjoon . aku hanya abaikan baik aku cepat sebelum cikgu markonah tu ---

" ARGHH " aku tergelincir dan-- okay ini pelik aku rasa macam terapung . adakah aku dah mati ? dan dah jadi pari pari ? aku membuka mata dan tersembul lah muka seorang lelaki yang aku kenali  iaitu KIM SEOKJIN .

Adakah seokjin sedang sambut aku ? macam dram lah gais . Seokjin memandang muka aku , ditenungnya mata aku ni . entah apa yang merasuk aku , aku juga merenung ke arah wajahnya yang handsome-- //cough// emm //cough//

handsome juga seokjin ni . adegan itu berlaku selama 25.467 saat sebelum namjoon datang tarik aku .

Namjoon's

Aku mengeluarkan sikat rambut yang aku bawa untuk menyikat rambut Hyemin . Rambutnya lembut dan tak lupa juga wangi . HAHAHA

" wangi lah siot rambut kau , bau pantene . " aku perasan yang Hyemin sedang jeling aku . aku tertawa kecil .

" huh dah . puas hati engkau ? " Hyemin menjelirkan lidah . eh comel betul lah ! geram je aku tengok dan je aku gomol lida--  whut !?

" namjoon , kau perasan tak asal sekolah kita macam sunyi ? JDT menang cuti seminggu ke bukan sehari je ke ? " Hyemin menyoal sambil memandang wajah aku . Apasal lah bodoh sangat minah ni .

" hotak kau ! ni bukan Johor lah . A'ah asal sunyi semacam kalau tak fans aku dah serbu " aku perasan riak wajah Hyemin menunjukkan yang dia menyampah .

" BABI DAH LAMBAT LAH ! MAMPUS DAH LAH MULA MULA CIKGU MARKONAH "

" kau lah ni , konon sempat ! tapi tak pun " marah Hyemin tapi comel . dia menolak perlahan kepala aku . eyy , budak ni .

" woi tunggu aku " tapi hyemin abaikan je . sampai hati . aku mengambil kunci motor dan mula mengejar hyemin .

aku lewat sedikit , time tu pula hyemin tergelincir dan seokjin sambut . ey apalah mamat bapok tu buat ? EH EH APA TU ? Tenung ii pula eh !? amboi amboi amboi amboi amboi amboi .

entah kenapa aku rasa macam cemburu ? eh cemburu ? mungkin juga . dengan pantas aku bergerak ke arah mereka dan tarik tangan Hyemin . Hyemin terkentut . okay itu tipu . Hyemin terkejut dengan tindakan aku .

Aku memegang erat tangan Hyemin . Hyemin memandang ku pelik . " Joon kau asa-- "

" Shuh " aku meletakkan jariku di bibirnya . Seokjin memandangku tak puas hati . huh apasal nak fight ke ? one by one lah .

" Kau apasal ? " soal seokjin . dia memeluk tubuh . ewah . aku melepaskan tangan Hyemin dan mula memimpim tangannya . Aku tahu Hyemin mesti terkejut , tapi itu settle nanti .

sekarang ni aku nak settle kan si budak ni " apasal apa ? " soal aku balik .

" engkau menyibuk kenapa ? sibuk je aku nak dengan Hyemin "

" excuse me , Hyemin datang dengan aku . Jadi itu satu amanah itu aku jaga Hyemin dan aku tak boleh lah nak kasi dia rapat dengan strangers "

" strangers ? what ? " seokjin merenung tajam ke arah aku .  apa fikir dia je ke boleh buat ? aku merenung balik ke arahnya .

" eh apasal korang ni ? " soal Hyemin dengan penuh tanda tanya . aku kalau boleh nak je belasah si Seokjin ni au . eyyy

" Ewah ewah , drama korea apakah ini ? " satu suara menyentak kami bertiga . Semua memandang ke arah suara itu .

" damn , markonah songsaemnim "

" hey seokjin , namjoon dan min hyemin !? kenapa tak masuk kelas saya ? dah pukul berapa ni ? disebakan korang lambat 30 minit 5 saat . saya akan suruh Mr. Yoon Jisung handle korang . Saya nak mengajar ni . " cikgu markonah memeluk tubuh sambil kakinya menghentak lantai mengikut rentak .

mampus , sir yoon jisung tu sama je macam cikgu markonah ni . kenapa sekolah ni penuh dengan cikgu yang kuat bebel huh ?

" sekarang ke cikgu markonah ? " soal seokjin . aku dan hyemin memandang ke arahnya .

" iyelah sekarang !? TAKKAN ESOK LUSA " herdik cikgu markonah . aku terkejut . Hyemin yang masih lagi aku pimpin , memegang tangan aku dengan menggunakan kedua dua tangannya .

" oke cikgu oke " balas Seokjin lagi lalu beredar untuk ke bilik sir Yoon jisung .

" btw , Namjoon dengan Hyemin . Sampai bila nak pegang tangan ? Engkorang fikir sekolah ni tempat bercinta ? nak pegang tangan waktu balik kay . DAH PERGI CEPAT " sekali lagi cikgu markonah menjerit .

eyy geram aku , nak je aku cabut anak tekak dia tu . aku melepaskan tangan hyemin begitu juga dia . aku menggosok leherku dan memasukkan tangan ke dalam poket seluar .

" dah dah jom kita ke bilik puaka tu " kataku untuk menutup rasa malu . Aku perasan muka hyemin dah merah . manakala seokjin menjeling aku .

JEALOUS LAH TU . HAHAHAHAHA bahagia rasa .

❀❀❀

Thanks kepada babi-- eh i means baby saya sebab bagi idea . nak heart untuk kau ♡♡♡

@Sugaaaaaaaaa_ ( tak dapat mention lah pula)

❝ soulmate ❞ joon ; ✔Where stories live. Discover now