@audrey_jane_03

12 2 0

Ma @audrey_jane_03 kérdéseire fogok válaszolni, előtte pedig szokás szerint írok magamról 10 tényt. :)

10 tény:

1. Éppen egy regényen dolgozom, ami egyelőre a Légüres munkacímet kapta. Lehet találgatni, miről szól, mert egyelőre úgysem mutatom meg. :D

2. Másodéves vagyok a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen, építőmérnöknek tanulok.

3. Minden évben elhatározom, hogy na majd most, most megint megpróbálkozom a Nanowrimóval (aki nem tudná: ez egy kihívás, mégpedig arról, hogy novemberben megírsz egy 50000 szavas regényt), és pechemre nekem minden évben a novemberem a legstresszesebb, szóval idén is halasztom.

4. Egészen beleestem a sötét, elkeserítő, fájdalmas hangulatú poszt-apokaliptikus sztorikba – mint a Metro 2033 és folytatásai. Ha tudtok ilyesmi történetet Wattpaden, linkeljétek, légyszi!

5. Lesz nemsokára saját írós-tanulós-dolgozó szobám.

6. Habár már lassan két éve nem tanulok iskolai keretek között angolt, szerintem folyamatosan fejlődik a nyelvtudásom. Rengeteget olvasok (főleg a neten, de könyveket is) angolul, újabban pedig sorozatokat is tudok már úgy nézni, hogy nem állítok be alá feliratot, mert megértem, amit mondanak.

7. Van egy saját, olvasói Facebook-csoportom, ami már (hihetetlen, de) 66 tagot számlál. :D Daremo olvasói néven találhatjátok meg.

8. Igazi Trónok harca-fanatikus vagyok.

9. Az utóbbi hetekben nem nagyon maradt időm aktuálissá tenni a Wattpad-profilomat, szóval ha naprakészek akartok lenni a cikkeimmel, akkor ajánlom inkább a blogomat (), de valószínűleg vizsgaidőszakban bepótlom a lemaradásomat.

10. Energiaital-függő is vagyok.


És most a kérdések:

1. Milyen régóta írsz?

Az első meséimet általános iskola második osztályában írtam, azóta kisebb megszakításokkal (na jó, meg egy naggyal) folyamatosan.

2. Mi az, amit szeretsz az írásban?

Azt, ahogyan megelevenedik másokban az a világ, ami korábban csak az én fejemben létezett. És annak a kutatását, próbálgatását, hogy hogyan tudom ezt a lehető legjobban átadni a szavaimmal.

3. Mi az, ami megihlet?

Konkrétan nincs ilyen, tényleg akármiből ihletet tudok szerezni, ha akarok.

4. Szoktál zenére írni, ha igen, általában mire?

Változó, a zenét általában nem az íráshoz kapcsolom, hanem hangulathoz. Vannak időszakok, amikor alig hallgatok zenét, máskor meg folyton megy valami. A nagyobb projektjeimhez általában szoktam dalt kapcsolni, de nem keresem kifejezetten.

5. Magadat mennyire szövöd bele a történeteidbe?

Nem jellemző, vagy csak nagyon elenyészően. Kábé 13 évesen kinőttem abból, hogy magamat tegyem főszereplővé, azóta meg maximum árnyalataiban hasonlíthat rám bármelyik szereplőm is.

6. Mit tartasz erősségednek az írásban?

Állítólag az érzelmek közvetítésében jó vagyok. De amúgy én a maximalizmusomat mondanám biztosra: nem mindenkinek előnyös, de én értékelem magamban, hogy semmit nem adok ki a kezemből, amit nem érzek a lehető legtökéletesebbnek.

7. Mennyire bírod a kritikát?

Szeretem, ha megmondják, hogy mitől lehetnék jobb, hiszen ez a célom.

8. Mennyi idő, míg befejezel egy sztorit?

Novellát általában együltőben szoktam megírni, de maximum két nap alatt (egy-két extrém esetet kivéve, amikor évekig írok valamit, és csak pár havonta szövök hozzá néhány bekezdést). Regényeken meg ezer évig ülök.

9. Leginkább miben szeretsz írni?

Novellákat Wordben, regényt és blogbejegyzéseket a Scrivener nevű csodában.

10. Ha kiadnák a könyvedet, mi lenne az írói álneved?

Ezt már évekkel ezelőtt eldöntöttem: Daremo néven adnék ki. Egyrészt azért, mert az évek alatt hozzám nőtt ez a név, másrészt nem szeretném összekeverni a mérnöki és az írói munkásságomat a későbbiekben sem.

DíjakWhere stories live. Discover now