Luahan

1.4K 40 23

Assalamualaikum
Hai guys.
Sihat?
Apa khabar?
Saya tahu mungkin ada yang tunggu saya teruskan sambungan cerita ni.
Saya minta maaf ya 😅

Saya ada sikit soalan.

Dalam hidup ni masing masing mesti ada saat dia jatuh dan bangun.

Korang pernah tak rasa jatuh? Tak kisah lah jatuh sebab manusia ke apa ke?

Sakit tak?
Ofcourse lah sakit.

Okay, apa korang buat?

Bila dah jatuh mesti susah nak bangkit balik.

Jadi, macam mana?

Jap, macam banyak pulak soalan haha.

Okay ruangan ni saya saje je nak luahkan something , minta pendapat, and korang share pengalaman korang.

Saya jatuh sangat waktu ni.
Sebab manusia pada awalnya.
Dari situ, saya jatuh banyak benda.
Sebab saya gagal kawal emosi saya.
Saya tak tahu kenapa saya jadi macam ni.
Jatuh sebab result teruk.
Diri saya berubah.
Macam-macam.

Sakit sangat.
Tak tahu nak bagi rasa macam mana.
Memang ni dugaan buat saya, tapi seriusly tak pernah rasa macam ni.

Saya berkali kali doa minta Allah kuatkan saya, ya saya dapat bangun semula .
Tapi sekejap.
Lepastu saya jatuh balik.

Ya Allah, sakit tahu tak :')

Saya tak tahu macam mana nak dapat diri saya yang dulu.
Memang lain dengan sekarang.
Orang pun tegur.
Rasanya ada yang menyampah dengan diri saya sekarang haha.

Dulu yang kuat, yang susah nak menangis, yang susah nak give up, semua dah berubah.

Saya tak suka nangis. Sebab buat saya lemah. Tapi kalini saya memang banyak menangis. Sakit sangat.

Saya tahu dugaan ni Allah bagi sebab Dia tahu saya kuat. Kalau tak mesti Dia tak bagi dugaan ni pada saya.

Tapi, saya tak tahu kenapa saya rasa macam tak kuat. Saya sedih. Saya cuba jadi diri yang dulu.
Tapi saya gagal.

Tak pernah rasa depression macam ni. Saya sedih sangat.

Korang yang ada pengalaman tu share lah, mana tahu dapat bantu saya.
Takpa ruangan ni korang nak nasihat ke, comment ke, cerita ke, kutuk saya ke haha silakan. Saya halalkan haha.

Terima kasih 💖

Minah BrutalRead this story for FREE!