Part 22

684 30 1

" So this is you all punya favorite food! So enjoy it!! " bilang Kak Yati, sambil dia kasi hidang dua plate set breakfast untuk Andrian dan Anatasia.


" Thank kak..you memang the bestlah!! Bilang Anatasia.

" Anything just for my favorite couple..." balas Kak Yati lagi.

Mendengar kata-kata Kak Yati, Andrian tiba-tiba tebatuk...! Anatasia hanya ketawa.

" Oklah..kakak kena layan customer lain lagi ni...okey see you later.."

Lepas Kak Yati sudah kasi tinggal meja dorang baru Andrian mula makan nasi lemak kegemarannya,sambal rasa manis pedas itu yang menjadi kegemarannya sejak dulu.

Anatasia nda rasa curiga sebab sudah sedia maklum makanan yang di hidang adalah makanan yang biasa di minta oleh Andrian.

Anatasia pula lebih suka makanan barat! Breakfast ala-ala barat lah itu.

" Kenapa nda makan! " tanya Andrian, bila dia tinggu Anatasia nda sentuh pun makanan yang sudah ada di depan matanya.

" Cakap tadi sudi mao berlakon kan! kenapa nda suap sy?'' protes Anatasia.Muncung sudah mulut dia.

" Minta suap pula!!! " Balas Andrian.

" Iyalah! Kalau Andrian mesti dia suap sy makan dulu and then sy lagi yang suap dia makan...lepas tu kitaorang akan bergelak ketawa..." Anatasia mula menceritakan kenangannya sama Andrian. Hatinya tiba-tiba sedih.

Andrian diam nda bersuara.Memang dia ingat semua itu, siapa nda ingat tu muka manja Anatasia yang kadang-kadang bikin panas.

Andrian akhirnya mengalah, dia mengalah saja asalkan Anatasia cepat-cepat kasi habis makan dan diurang boleh balik ke pejabat.

" Okeylah.. sy buat ..." Bilang Andrian.Terpaksa!

Anatasia memang pandai buat suasana jadi ceria! Sememangnya dia gadis periang. Walaupun Andrian malas mahu layan kemahuan Anatasia tapi sesekali dia ikut ketawa juga.

Tanpa sedar aksi suap menyuap dan gelak ketawa Andrian telah di saksikan oleh seseorang.

Langkah Hanna terhenti,Hanna terpaku seketika.Nafasnya seolah terhenti seketika... bila melihat Andrian bersama Anatasia sedang bergembira di sana.

Hatinya sakit!Terus dia teringat kejadian yang berlaku tadi pagi!

" Apa semua ni Andrian?kenapa buat sy begini?" rintihnya dalam hati.

Dia cuba mengawal airmatanya supaya nda keluar! Dia nda mao Lucy nampak dia menangis...

" Huii... sorry..tiba-tiba ada client call tu lah sy lambat turun dari kereta.." Sapa Lucy.

Teguran Lucy nda dapat respon dari Hanna,sampai dia terpaksa cuit bahu Hanna.

" Hanna... are you ok?'' panggil Lucy lagi.

" Apa tu! eh hi Lucy ..." Jawab Hanna, pura-pura gembira. Dia sengaja tutup pandangan Lucy supaya dia nda nampak Andrian.

" Hish! Ko ni buat aku terkejut saja.So apa kita buat berdiri dekat luar ni? jum lah masuk.."

" Masuk! "

" Ya lah!"

Hanna nda boleh masuk! Dia nda mahu bertembung dengan Andrian... mungkin jika perempuan itu bukan Anatasia dia nda kisah.

" Lucy... boleh tak kita cari tempat makan lain?''

" Ko ni kenapa pula? Jauh-jauh begini ko datang lepas tu sudah sampai nda pula masuk.."

I LOVE YOU MR REPLACEWhere stories live. Discover now