"one"

4K 122 28
                                    

Ráno mě probudí můj nařízený budík, který s povzdechnutím típnu a protáhnu se. Pohledem zabloudím k oknu a pohlédnu na zasluněný Londýn. Alespon, že je venku hezky. No ještě,aby na začátku června nebylo. Ale ani to hezké počasí nemění nic na tom, že já musím do práce. Vylezu tedy z postele a přejdu ke své skříni. Převleču se do světle modré kolové sukně a světle modrého trička ozdobeného různými malými obrázky. Nebojte takhle dětinsky se vždycky neoblékám,ale dnes na to mám prostě náladu. To už jsem já, jednou oblečená jako malá dívka, jednou jako ta největší drsnačka v roztrhaných džínách a jindy zase elegantní na vysokých podpatcích. Nedovedu si představit, že bych pořád nosila jen jeden styl, můj šatník je dost rozsáhlý. No to je,ale vedlejší, ted se musím nachystat do tý práce. Opustím svůj pokoj  a zamířím si to do koupelny. Otevřu dveře a pohled mi padne na Abi, moje spolu bydlící a zároven taky nejlepší kamarádku, která si právě čistí zuby. 

,,Dobré ráno." pousměju se a a přidám se k ní s čištěním zubů. 

,,Dobrý." odpoví když vyplivne pastu. Vykonám tady tedy ranní hygienu a poté se vrátím do pokoje,a bych se nalíčila. Po použití korektoru, make-upu a pudru si nanesu hnědé stíny, udělám černé tenké linky a řasy rámující mé zelené oči přejedu řasenkou. Svoje tmavě hnědé od přírody lehce zvlněné a dlouhé vlasy nechám volně rozpuštěné a vydám se do kuchyně. Máme vlastně docela malý byt. Dva pokoje, můj a Abi, obývák a kuchyn a samozřejmě koupelna a záchod. Ale tak když jsme dvě co víc by jsme potřebovaly, že ? Abi v kuchyni ještě není a tak, když si začnu dělat kafe udělám jedno i jí. Poté si vezmu do ruky banán což je vlastně moje nejoblíbenější ovoce a spolu s tím i kafem se posadím ke stolu. Asi dvě minuty na to příjde do kuchyně i Abi.

,,Díky za kafe." usměje se a stejně jako já si vezme něco k jídlu a se svou snídani se posadí naproti mně ke stolu. 

,,Dneska jdeš do práce na celej den ?" zeptá se mě zatímco upije ze svého kafe. 

,,Jo dneska celej den a ve čtvrtek i v pátek mám odpolední. A víkend mám volnej." sdělím jí svůj pracovní plán. 

,,Fakt ? Já taky. Tak to by jsme mohly v sobotu vyrazit někam na párty už jsme dlouho nikde nebyly. Co ty na to ?" zeptá se nadšeně. Na to, že jí je dvacet a je tak o něco málo přes rok starší než já, jelikož mě bude za nedlouho devatenáct, tak mi občas příjde, že ona je ta mladší. možná proto, že ona je mnohem více ten párty typ než já. Ne, že bych byla nějaká utíplá putka co sedí pořád jenom doma u knížek, to ne. Ráda někam vyrazím,ale ona do klubů rozhodně razí častěji než já a taky více pije. Což se jí zase hodí, že já většinou zůstanu poměrně v pohodě a má jí kdo odtáhnout domů. Možná si říkáte jakto, že v tomhle věku ještě nestuduji a místo toho už pracuji. No ještě loni jsem chodila do školy. Studovala jsem na Londýnské taneční akademii, ale pak jsem bohužel musela skončit. To, ale ted nechci úplně rozebírat. 

,,Máš pravdu už hodně dlouho. Tak v obou někam vyrazíme. Jak ty vlastně děláš do konce týdne ?" kousnu si do banánu. Bože jak já je miluju. Ehm, prosím bez dvojsmyslů ano ? 

,,Pořád ranní. Bože holka já už se těším na sobotu. To bude super." nadšeně zatleská a já se lehce zasměju.

,,To teda bude až tě zase na šrot potáhnu domů." protočím očima. 

,,No dovol. Já doufám, že mě tentokrát spíš potáhne domů nějakej kluk.." mrkne na mě načež já se zase zasměju. 

,,Tak alespon to nebudu jednou já, která po tobě uklízí na záchodě zvratky," uchechtnu se a ona se na mě nejprve dotčeně podívá,ale poté se stejně začne smát. My do sebe takhle štoucháme pořád,ale zároven když je potřeba tak jsme tady jedna pro druhou a já bych jí za nic nevyměnila. Mám jí ráda i když samozřejmě nemáme ve všem stejné názory. 

,,Radši už pojedeme nebo obě příjdeme do práce pozdě." rozhodneme se, hodíme nádobí do myčky, vezmu si kabelku, nazuju růžový balerínky a poté se vydáme ven z našeho bytu. Nasedneme do jejího auta a jedeme nejprve ke mně do práce. pracuji v jednom nákupním centru v obchodě s pánským řekla bych luxusnějším oblečením. Takové ty drahé košile, drahé džíny a prostě všechno drahé. Trošku mi to připadá jako snobský podnik. Ale co už peníze jsou potřeba. 

,,Tak děkuju a uvidíme se večer." obejmu na rozloučenou Abi, když zaparkuje v podzemních garážích a vylezu z auta. Ona pracuje v jednom nedalekém salonu krásy. Vyjedu výtahem do třetího patra a zamířím si to do obchodu. Ha už je zvednutá roleta o znamená, že Jack se, kterým já mám vždycky směnu už zde je. 

,,Ahoj Liv." pozdraví mě. Víte jsem Olivia, ale z nějakého důvodu mi všichni říkají Liv, ale mne to nevadí mám to ráda. 

,,Ahoj." oplatím ho pozdrav a na přivítanou ho obejmu. Je to skvělej kluk. Jsem ráda, že mám směnu zrovna s ním protože si dost rozumíme. Ale vyloženě jako přátelé než vás začne napadat bůhví co. On má navíc přítelkyni. Zalezu si k němu za pult a povídáme si než příjdou první zákazníci. Pak samozřejmě už není tolik času jelikož bud on je na pokladně a já pomáhám mužům s výběrem a nebo naopak. Naštěstí to tady v tom obchodě není zas tak strašný, že bych se celý den nezastavila. Kolikrát sem třeba hodku nikdo nepříjde. Za ty peníze co dostávám docela pohodová práce i když taky ne úplně to co bych si třeba představovala nebo přála. Jenže to co já bych si přála už bohužel možné není.

Nebo to jsem si alespon myslela, ale již zítra jsem měla být přesvědčená o opaku......

Tak mám tady první takový spíše rozjezdový díl. Snad se líbí. Prosím o voltes a komentíky Niki <3

Q: První pocity z příběhu ? 

A: Já jsem ještě taková lehce nesvá jak je to první díl a ty první jsou vždy spíše takové seznamovací. Tak doufám, že vás hned neodradil. 

I Wish (1D)Kde žijí příběhy. Začni objevovat