BAB 5-Rahsia senyap Seolhyun

42 5 0

Jungkook memandang sejambak bunga mawar yang berada di dalam gengamannya.Dia melihat penampilan dirinya di hadapan cermin kereta.Setelah selesai,Jungkook keluar dari perut kereta dan berjalan ke hadapan rumah Seolhyun.Jungkook menekan loceng.Sesaat sahaja pintu kayu itu terbuka dari dalam,kelihatan Seolhyun keluar dengan pemakaian baju tidur yang agak santin,jarang dan terbuka luas di dada.Seolhyun terkejut dengan kehadiran Jungkook pada malam itu manakala Jungkook pula ralit memandang tubuh Seolhyun yang agak seksi dan mengoda matanya.

Seolhyun memasamkan muka."Wae?"soal Seolhyun pendek.Jungkook berdehem kecil."Yeogiyo,Jangmi."jawab Jungkook.Seolhyun terpanar seketika.Kemudian dia tersenyum nipis.Seolhyun memandang Jungkook."Naega jeongmal mianhae.I tak bermaksud nak buat You macam tu.I minta maaf ye."pinta Jungkook lembut.Seolhyun memaniskan wajah memandang Jungkook."Gwaenchanha,lagipun I ada buat salah jugak dengan You juga hari ni."balas Seolhyun.Jungkook tersenyum.Dalam hatinya,memang dia akan berterima kasih dengan Junghwa.

"Hmm,You free tak?Kita keluar ye.I nak tebus balik kesalahan I dekat You."tanya Jungkook.Seolhyun mengeleng kepala.Jungkook mengeluh hampa."Kalau macam tu,boleh I masuk rumah You tak?"pinta Jungkook dengan penuh pengharapan.Seolhyun berubah riak cemas.'Haish..nak masuk pulak mamat ni dalam rumah aku.Aku dah lah hanya gunakan dia untuk kepentingan aku aje bukan pakwe aku yang sebenar pun.'getus Seolhyun."Aaa.."gagap Seolhyun cuba menerangkan sesuatu.Tetapi belum sempat Seolhyun bersuara lebih lanjut,kedengaran suara lelaki dari dalam rumah memanggil Seolhyun dengan panggilan manja.Jungkook tersentak sebelum mengalihkan pandangannya ke wajah Seolhyun yang sudah berubah semakin cemas."Sayang siapa ada dengan You kat rumah ni.Baik You confess kat I sekarang juga."kata Jungkook tegas.

Seolhyun diam."Aaa,kat rumah I ada orang yang datang sebab tu I tak bagi You masuk."jelas Seolhyun gagap.Jungkook masih lagi curiga dengan jawapan Seolhyun sebelum bertanya lagi."Siapa ada kat dalam ni?"soal Jungkook.Dia mencerun memandang Seolhyun.Seolhyun cuba membuat riak muka tenang namun pandangan mata Jungkook yang tajam buatkan dia berasa gentar.Seolhyun berdeham."Kalau You nak tahu,yang datang rumah I ialah cousin lelaki I yang datang dari Taejeon petang waktu kita gaduh tadi."jelas Seolhyun.Dia berharap yang Jungkook akan faham dan beredar dari perkarangan rumahnya.

Jungkook diam seketika memandang Seolhyun sebelum mengangguk kepala.Dia berdehem."Mian,sebab syak You dengan orang lain.Kalau tu yang You kata,I balik dulu ye.Saranghae.Anyeong"balas Jungkook seraya berlalu pergi.Seolhyun menarik nafas lega.Dia segera menutup pintu tatkala melihat langkah Jungkook pergi.Jungkook yang berjalan pergi terus berhenti dan dia memalingkan muka ke belakang.Kelihatan susuk tubuh Seolhyun telah hilang cuma pintu kayu yang tertutup sahaja.Jungkook masih syak yang Seolhyun menyimpan suatu rahsia daripada dirinya namun memang sukar untuk dia menerima jika Seolhyun benar-benar curang dibelakangnya.Dia meneruskan langkah ke kereta yang tersadai di tepi jalan.

Bunyi jeritan keterujaan daripada peminat-peminat EXID sudah kebal ditelinga Park Junghwa.Biasalah dah nama pun artis K-Pop,wajar sangat kalau telinga ni perit dengar jeritan peminat-peminat mereka.Ketika itu,ahli EXID telah tamat persembahan untuk pertandingan Mnet.Mereka berlima menundukkan sedikit badan tanda berterima kasih kepada penyokong-penyokong EXID dan berlalu turun daripada pentas.Saat Junghwa menuruni pentas Mnet,Junghwa ternampak Jungkook dan ahli kumpulan BTS,Baekhyun dan ahli kumpulan EXO,Seolhyun dan ahli kumpulan AOA,Eunji dan ahli kumpulan A-pink serta Soyou dan ahli kumpulan SISTAR.

Muka masing-masing kelihatan serius dan sesetengah tampak jelas perasaan cemas.Takut agaknya.Junghwa,Hani,LE,Hyelin dan Solji duduk di kerusi yang ditampalkan nama mereka.Junghwa mengesat peluh yang memercik di dahi.Tanpa Junghwa sedari,satu mata memerhati segala gerak-geri Junghwa.Jin tersenyum memandang Junghwa.Memang dia sendiri tidak puas untuk menatap wajah Junghwa yang lembut setiap kali.Jimin sedari pandangan Jin tertala pada wajah Junghwa segera mengalih pandangan ke wajah Junghwa.Dia kemudian tersenyum kecil dan mendekati Jin yang sedang berpeluk tubuh di dinding.

{COMPLETED}My love from the pure girlRead this story for FREE!