Part 19

702 28 1

" Shaa...bangun...sayang.." Puan Jane sudah dua kali keluar masuk bilik kasi bangun Anatasia.


Semalam sebelum tidur dia sudah kasitau mamanya kasi bangun dia sebelum jam 8.00 pagi.

Tapi dia nda tahu kenapa anak gadisnya itu suruh kasi bangun dia awal-awal.Kalau bukan jam 11.00@12.00 tengahari jangan harap dia bangkit dari tilam.

" Shaa... jam 8.15 pagi sudah sayang...wake up..." bisik Puan Jane lagi,lembut saja suara dia.

Dengar saja nombor 8.15 on the sport matanya terbuka.

" Mumy ni...kenapa baru sekarang kasi bangun Sha....aduiiii sy lambat sudah ni mum...." Bebel Anatasia dari bilik mandi.

" kamu yang tidur mati, salahkan mumy pula..." jawab Puan Jane, sambil kemas tempat tidur Anatasia.

" Yalah...ok!.Mum tolong suruh bibik iron baju formal office Sha".

" Ok! Tapi kami kamu mao pigi mana pakai baju macam tu?''

" Kerja lah bah mum...''

" Kerja!! ''.

Puan Jane macam nda percaya saja dengar perkataan kerja dari mulut anak gadisnya itu.

" Biikk.." panggil puan Jane pada pembantu rumahnya.

Nda sampai seminit datang sudah pembantu rumahnya.

" Ya mem, mem panggil sy?''

" Ya! Tolong dulu iron baju ni..cepat sikit ar bik! Budak bertuah ni mao pigi kerja tapi dia sudah terlambat.." arahnya pada Bibik.

Senyum-senyum saja tu Bibik Indon yang sudah separuh usia.Lama sudah dia kerja sama puan Jane.Puan Jane pun sudah anggap macam keluarga tu bibik dia.

" Sha.. nanti kejap lagi bibik hantar baju ko balik! Mumy turun dulu pigi bawah okey!.."

" Okey mum!! "

Nda sampai tiga puluh minit Anatasia siap sudah mendandan dirinya. Dua puluh minit lagi jam 9.00 sudah. Keluar saja dari bilik terus masuk kereta.Dia drive tu kereta pun punya laju, sambil memandu dia memaki sendiri. Sebab dia keluar sama Dareen lah ni dia lambat bangun semalam.

Sampai saja depan bangunan pejabat, dia suruh saja tu abang guard kasi cari paking kereta dia. Tu abang guard pun bingung-bingung tiba-tiba kena pass kunci suruh paking kereta dia. Anatasia betul-betul sudah terlambat.

"Lepas parking hantar kunci di pejabat sy tingkat 10 okey.." arahnya sana tu abang guard.

***********************

" Maya...mana pembantu baru yang bos cakap semalam? Bukan hari ni dia start kerja kah?'' Tanya Andrian pada Maya.Maya rakan sekerjanya.

" Entah! Teda pun sy nampak orang baru.Nda jadi mungkin dia kerja kan...'' jawab Maya.

" Cehh!! Hampa..ingat betul-betul ada..." balas Andrian.

" Kan... kalau betul ada, bolehlah sy berhenti jadi tukang fotostat kau..."

Sejak Mimi, Office Girl bahagiannya berhenti semua kerja office girl terpaksa di ambil alih oleh Maya.Marah-marah lagi Maya kalau dia di suruh-suruh photostst ducument atau apa saja kerja yang bukan kerjanya.

Baru Andrian mahu melangkah masuk dalam bilik pejabatnya, dia ternampak Anantasia masuk dalam keadaan kalam kabut. Anatasia terus jalan pigi bilik CEO.Nda lagi dia toleh kiri kanan.

" Ko nampak kah apa aku nampak ni?'' Bilang Maya sambil melambai-lambai Andrian suruh pigi dekat dia.

" Hermm nampak! ..." Jawab Andrian.

I LOVE YOU MR REPLACEWhere stories live. Discover now