33. Jenom sen?

4.9K 297 49
                                    

Doporučuji pustit si pisničku.

Vysoký muž s širokými rameny stojí před zrcadlem a hledí na svůj odraz. Steven Grant Rogers. Co se mu asi honí hlavou? To by věděla jen dívka, kvůli které teď všichni truchlí. Stačí jeden pohled do očí​ Stevena a všichni poznají, že dnes není šťastný den. Do místnosti bez klepání vstoupí žena s vlasy rudými, jako krev na jejích rukou. Natasha Romanoff. Přistoupí k můži a stiskne mu rameno. ,, Chybí nám všem." Druhům ve zbroji stačí jediný pohled na znamení že je čas. Všichni přejdou na opouštěnou louku, kde ještě před pár dny probíhal boj. Natasha po boku s Brucem Bannerem přejdou k rakvi, ve které leží dívka v černých šatech. Ta dívka, kvůli které se tu teď všichni sešli v černém. Jako první promluví Natasha. Ona je důkaz toho, že i vrazi mají city. ,,Max, vím že už mně neslyšíš, ale chtěla jsem ti říct, že jsi byla moje nejlepší kamarádka. Asi hlavně kvůli tomu, že máme stejně krvavou minulost." Ukápla jí slza, kterou následovali další a další. Na řadu přišel Bruce Banner. ,, Chybíš nám." I jemu ukápla jedna slza. Přichází i Clint Barton. ,,Hope. Byla jsi jako moje mladší sestra, kterou jsem vždycky chtěl. Chybíš mi. A moc." Odstoupil od rakve a v hlavě se mu přehrála vzpomínka.
---
,,Schválně, kdo je lepší?" Zeptalse Tony. ,, Jasně že já." Řekli jsme s Max zároveň. ,,To se uvidí, jdem do tělocvičny." Usmála se Max ďábelsky.

,,No to si děláš srandu Tony?!" Ten mameluk nám přinesl takový ty luky od Nerf. A ještě nám s radostí dělá komentátora.

,,Max Hope Starková má šanci na výhru." Komentuje Tony s hrdostí v hlase. ,, Vkládá šíp do luku, natahuje tětivu, vypouští šíp a.....zasahuje cíl! Max Starková vyhrává! Aby taky ne, když je to moje dcera." Dodal hrdě.
---

Clint Barton se nad tím musel pousmát. K rakvi přistoupil i Thor Odinson. Ani jemu dnes není do smíchu. Pohlédl na dívku se sněhově bílou pletí a jen smutně zakroutil hlavou. I on doufá, že dívka zase otevře oči. Wanda Maximoff se nedokáže do rakve ani podívat. Tento pohřeb jí tak moc připomíná ten jejího bratra. ,,Ti dva by si rozuměli." Řekne potichu přes vzlyky. Teď přichází Antony Edward Stark. Otec dívky ležící v rakvi. V jeho očích už nejsou ty jiskřičky radosti. Ty pohasly spolu s životem jeho dcery. I on se rozpláče a padne na kolena. ,,Max. 14 let jsem tě neviděl. Teď tě mám stratit tase? Ne znovu už ne, prosím! Byla jsi moje malá holčička. S kým teď budu štvát Rogerse? S kým teď budu vyrušovat na Furryho schůzích? Prosím vrať se mi." Šeptá tak rychle, že mu skoro není rozumět. Teď na řadu přichází Steven Rogers. ,,Max. Moje milovaná Max. Proč lidi co miluju odchází? Proč? Prosím vzbuď se. Miluju tě a navždy budu, ale to ty už dávno víš. Max, chtěl jsem tomu dát ještě pár měsíců, ale teď lituji toho, že jsem to neudělal už dřív." Steve Rogers vytáhne z kapsy malou, černou krabičku. Otevře ji a všem se tak nazkytne​ pohled na krásný prsten s kamínkem v azurové barvě. ,,Kdybych neváhal, tak jsi teď mohla být paní Rogersová." Stevenu ukápne slza na prsten, který opatrně nasadí na její prst. Tony Stark se vrátí, aby s Rogersem přiklopili víko rakve. Dva nejvýznamnější muži v jejím životě. Rakev dají do jeskyně, kam ráda chodila. Kolem ní zapálí svíčky. Oheň je ale modrý. Takovým vládla i ona. Teď kdykoliv lidé založí oheň a budou pozorovat jeho krásu. Nevědomky budou uctívat  krásu mladičké Max. Někteří v ohni budou vidět její sílu, a někdo zas oheň, ve kterém se bude brzy smažit Loki. To on může za smrt téhle spanilé dívky. Všichni odcházejí zpět do Stark Toweru smutní. Na počest dívky zapálí v krbu oheň. Každý vzpomíná. Thorovi se vybaví vzpomínka na falešné kladivo. Wandě a Natashy zase jejich nákupy. Brucovi jejich rozhovory o jaderné fyzice. Clintovi zase jejich sázka o to, že nestřílí Furrymu šíp do kanceláře. Tonymu se vybaví naštvaný obličej Rogerse, když mu s Max pomalovali jejo štít. Z hvězdy mu udělali Patrika ze SpongeBoba v kalhotách. A Rogersovi se zase vybaví jak spolu pekli dort v barvách​ Ameriky. Všichni doufají že je to jen sen. Doufají že zase uslyší její zvonivý smích. Doufají že zase otevře svoje azurově modré oči. To že se tak právě stalo už ale nevědí.

Lidi tohle je poslední kapitola téhle knížky. Možná si ho spoustu z vás představovali jinak. Jak ale určitě vidíte, že jsem ten konec nechala otevřený, protože už mám nápad na druhý díl. Děkuju strašně moc všem, co tuhle knížku četli a doufám, že se vám líbila. Už jsme se dostali přes 700 votes. Zbožňuju vás.😘😘😘❤❤

Bloody tear (ff Avengers)Kde žijí příběhy. Začni objevovat