[1]

6.8K 615 239
                                    


''Seul'de gerçekleşen patlamayı henüz üstlenen bir terörist grubun olmaması ile birlikte mutanların şüpheliler listesinde olduğu da yetkililerin bildirdiği bilgiler arasında.''

Namjoon ayağını dayadığı sehpaya vurduğunda kola dolu bardaklar sallanmış, birkaç damla tahtanın üzerine dökülmüştü.

''Sikeyim.'' diye mırıldanmıştı Taehyung masanın üzerine bakarken.

Göz devirmişti arkadaşının bu hareketine. Fazla tepki veriyordu. Ya da kendisi çok sakindi. Emin değildi şu an bundan.

''Sakinleş.''

''Olayda çok sayıda can kaybının yaşandığı ve bir çok kaybının olduğu söyleniyor.''

İnsanların insanüstü güçlere sahip olan insanlarla, yani mutantları kabul etmesinin üzerinden uzun asır geçmiştir. Bu sürede, birçok ilerleme kaydedilmişti insanlık için. İnsanlar mutantlardan korkmamayı ve onlarla bir arada yaşamayı öğrenirken mutantlar da kendi dünyalarını keşfediyorlardı kendileri için açılmış özel kurumlarda.

Son birkaç yıl içerisinde Kuzey Kore'nin saldırgan tutumunun artmasıyla mutanların da askere alınmasıyla ilgili çıkan kanun sonrasında hükümet en güçlü mutantlarda oluşan bir birliğin kurulmasıyla ilgili bir yönergeyi kamu oyuyla paylaşmıştı. Kurulan ilk mutant timi yedi kişiden oluşuyordu ve yedi kişilik bir mutant grubu tarafından da yok edilmişti. Nedeni bilinmeyen bu kıyım hem mutantlar arası gerginliğe hem de insanların mutantlara olan güvenini tekrar sorgulamasına yol açmıştı. Artık ne mutantlar insanlarla ne de insanlar mutantlarla birlikte yaşamak istiyordu.

Yaşanan olaylardan sonra mutantların iyi ve kötü olarak ikiye bölünmesi ne ülke için ne de mutantlar için iyi olmuştu. Gerçekleştirilen birçok barış konferansı başarısızlıkla sonuçlanınca hükümet, bir kez daha, çareyi bir tim kurmakta bulmuştu. İçinde hem iyilerin hem de kötülerin bulunduğu bir tim. Fakat bunda da başarılı olamayınca yer altı dünyasının en tehlikeli mutantlarının oluşturduğu bir katil timiyle anlaşmaya varılmıştı.

Şimdiyse bu timin üyeleri yeraltında, onlar için inşa edilmiş bir tesiste dinlenmekteydiler. Son günlerde gerçekleşen patlamalardan dolayı tüm gözler onların üzerindeydi. İsimlere ve yüzlere sahip olmayan bu yedi kişi ve onlarla bir arada çalışan yedi kişi daha. Birbirinden farklı yeteneklere sahip olan bu on dört mutant üç gündür bu yeraltı tesisinden dışarı adım atmamıştı. Bazıları bu durumdan memnunken bazıları da zaman zaman tartışma yaratıyordu.

''Yoongi'nin olanlardan haberi var mı?''

Taehyung Namjoon'un sorusuna başını sallayarak yanıt vermişti. Çünkü ağzı konuşamayacak kadar patlamış mısırla doluydu. Ağzındakileri çiğneyip zor zor yutkunduğunda, ''En son üstten birileriyle görüşmek için yukarı çıkacağını söylemişti.'' demişti. Buradaki herkes üstten birilerinin ve yukarının ne demek olduğunu bilirdi. Üstten birileri, hükümetten kişilerdi. Genelde ya gizli bir ajan ya da yüksek rütbeli askerlerle görüşürdü Yoongi. Ne konuştuklarını da onlardan kimse bilmezdi. Yukarı ise yeryüzüydü. İnsanların ve insanlara uyum sağlayabilen mutantların yaşadığı yer.

Namjoon homurdanarak televizyonu kapatıp yerinden kalktı. Yoongi'nin dışarıya çıkması canını sıkmıştı. Elbette onun için endişelenmiyordu. -Çünkü dünyada endişeleneceği son kişi bile değildi Yoongi.- Ama ne zaman o birileriyle görüşse ya zor bir göreve çıkıyorlardı ya da başları belaya giriyordu. İkisi de tim için iyi sayılmazdı.

X-Force - YoonminWhere stories live. Discover now