Ik wreef door mijn ogen en pakte een sandwich van de tafel. De tafel was volgeladen met ontbijtspullen. Ondertussen werden de roosters voor de lessen uitgedeeld. 

De eerste lessen begonnen vandaag. Ik was super zenuwachtig.
Ik keek kort mijn rooster door. Het was prima. Een aantal lessen met de leerlingen van Huffelpuf, een aantal lessen met Ravenklauw en een aantal lessen met Zwadderich. Prima, volgens mij. Ik hoorde Ron het tegendeel beweren.
‘De Zwadderaars, puh,’ zeurde hij. ‘Vieze, arrogante wezens zijn het. Al helemaal Draco Malfidus. Ik hoorde van mijn pa dat zijn vader een van hen was…’
‘Van wie?’ vroeg Harry zachtjes.
‘De volgers van Hij Die Niet Genoemd Mag Worden,’ zei ik hardop.
Ik smeerde een boterham met boter en kaas en propte hem nog snel in mijn mond voordat de eerste bel ging. Ik wilde alvast bij het eerste lokaal zijn.

Een van de eerste lessen die we kregen in het kasteel was Bezweringen. Het werd gegeven door professor Banning, die ons een aantal kleine spreukjes leerde. Toen ik als eerste de spreuken onder de knie had, kreeg ik een reep chocolade van hem. Daarmee leek ik Ron en Harry redelijk jaloers te maken.

Ook hadden we als een van de eerste lessen Transfiguratie van professor Anderling. Ze leek in eerste instantie streng, maar als je nou eenmaal goed oplette tijdens de lessen, kon ze wel aardig tegen je zijn. Aangezien ik een van de enige was die dat deed, de eerste twee seconden van de les, leek ze me wel te mogen. Toen we de opdracht kregen een lucifer in een naald te veranderen, leek me dat wel gemakkelijk. Ik had de spreuk al eerder geoefend, maar het was nog niet zo goed uitgelopen. Hopelijk lukte het me nu beter.
De spreuk was moeilijk en ik kreeg het maar zo ver dat het niet helemaal een naald was, maar wel meer op elkaar leek. Het leukste was dat ik een glimlachje van professor Anderling kreeg en dat leek me nog meer waard dan de reep chocolade.

De hele week ging goed voorbij. Ik kreeg een aantal complimenten tijdens de lessen, van de leraren dan, want de leerlingen leken me er niet aardiger op te vinden. Ik vond dat onzin. Gelukkig mochten de meisjes uit mijn kamer me nog wel. De jongens waren vast beïnvloed door Harry en Ron.
Op vrijdag hadden we Toverdranklessen met de Zwadderaars. Dat leek mij nog niet zo erg, behalve dan de leraar, die volgens de leerlingen van Griffoendor zijn eigen leerlingen altijd voortrok. Hij was namelijk de afdelingsleider van Zwadderich en ik had niet veel goede verhalen over hem gehoord.
Meteen toen we de les binnenkwamen begon hij met het oplezen van de namen. Ik hoorde er maar een aantal, zoals “Magriet Bullemans”, “Belinda Broom”, “Hermelien Griffel”,  “Draco Malfidus” en uiteindelijk “Harry Potter”.
Professor Sneep - de leraar - stopte even bij zijn naam. ‘Ah. Harry Potter. Onze nieuwe - beroemdheid.’
Draco, Korzel en Kwast moesten grinniken en ik zond een woedende blik naar hen, dat Draco tenminste liet ophouden.
Professor Sneep legde subtiel uit wat ze hier deden en waarom ze hier dus ook waren. Hij maakte behoorlijk wat indruk bij de Zwadderaars. Bij de Grieffoendors leek het meer woede op te branden.
‘Potter!’ zei professor Sneep onverwachts. Ik voelde Harry naast me opschrikken. ‘Wat krijg ik als ik gemalen affodilwortel toevoeg aan een aftreksel van alsem?’
Een slaapdrank die zo krachtig is dat hij ook bekent staat als de Drank van de Levende Dood, galmde door mijn hoofd. Ik stak mijn hand veel te hoog in de lucht en wiebelde op mijn stoel. Ik wist het, ik wilde het antwoord geven.
‘Geen idee, meneer,’ zei Harry. Hij keek beteuterd mijn kant op.
Sneep glimlachte kleintjes. ‘Wel, wel - roem is ook niet alles.’ Hij negeerde mijn opgestoken hand. ‘Laten we het nog eens proberen, Potter. Waar zou je zoeken als ik je om een bezoar vroeg?’
Draco, Korzel en Kwast schudden van het lachen, maar ik wist dat als professor Sneep het aan hen zou vragen, dat ze het ook niet zouden weten. Dus moest ik me inhouden om niet mijn been uit te steken, zodat Sneep eroverheen zou vallen.
Ik wist het antwoord wel. Ik kende het hele toverdrankenboek uit mijn hoofd. Ik vond het vak Toverdranken het leukste. Jammer genoeg had ik nog niet alle ingrediënten om de drankjes uit te voeren.
‘Ik zou het niet weten meneer,’ zei Harry. Hij leek steeds moedelozer te worden, dus schudde ik iets minder met mijn hand en probeerde ik onopgemerkt het antwoord naar hem toe te schuiven. Jammer genoeg was het te onopvallend, want hij zag het niet.
‘Je dacht zeker dat jij het niet nodig had om voor het begin van het schooljaar je boeken eens in te kijken, Potter?’ vroeg Sneep dissent. Hij negeerde mijn hand nog steeds. ‘Wat is het verschil tussen monnikskap en akoniet?’
Ik stak mijn vinger zo hoog in de lucht, dat ik zeker wist dat Sneep me wel moest zien. En hij negeerde me nog steeds.
‘Geen idee,’ zei Harry. Hij leek nu kalmer te worden. Misschien had hij mijn papiertje gelezen en wist hij dat ik hem probeerde te helpen. ‘Maar ik geloofd at Hermelien het wel weet. Waarom vraagt u het niet aan haar?’
Ik schonk hem een dankbare blik, maar al snel was die verdwenen.
Sneep leek het niet echt op prijs te stellen. ‘Ga zitten!’ snauwde hij tegen mij.
Betreurd ging ik zitten, de rest van de les lette ik niet meer op, maar probeerde ik mijn tranen in te houden. Dit was de eerste les waarin een leraar tegen me gesnauwd had en ik had niets misdaan. Ik kon de anderen niet meer aankijken.
Harry Potter probeerde een aantal keren mijn aandacht te trekken, maar ik keek hem niet aan en gaf hem rustig en duidelijk de antwoorden. Hij mocht mijn tranen niet zien. Ik was nog steeds aan het hopen op vrienden, dus kon ik ze niet laten zien dat ik zwak was en dat ik bij elk vak probeerde om het lievelingetje te worden.
Eindelijk was de les afgelopen. Er was niet veel meer gebeurd, behalve dan dat Marcel zijn ketel met toverdrank over zich heen had gegoten en Sneep Harry daarvan de schuld gaf. Dat leek Draco erg amusant te vinden, maar ik was nog steeds in tranen, dus ik was niet in staat hem te straffen.
Ik liep het lokaal uit en ging meteen rechtsaf naar de meisjes wc’s. Ik mompelde tegen Belinda dat ze maar tegen de leraar van de volgende les moest zeggen dat ik eventjes naar de wc was.
Maar iemand hield me tegen.
‘Waar ga je heen?’ vroeg Draco Malfidus.
‘De WC, mag ik er nu langs?’ Ik staarde naar de vloer en probeerde zo min mogelijk van Draco te zien. Hij was groter dat ik, dus ik moest omhoog kijken om zijn ogen te zien.
‘Ja, maar voordat je dat doet…’ Draco’s stem leek eventjes te stokken, ‘vanavond, middernacht in het klaslokaal van professor Kist.’
Daarna snelde hij weg.

A/N:

Twee hoofdstukken op een dag. WOEWIEE. Trouwens, de trailer komt eraan. Ik moet hem alleen nog eventjes op youtube zetten, dan krijgen jullie hem te zien.

Dit hoofdstuk is opgedragen aan ChocolateChiip omdat al haar boeken geweldig zijn. So read her <3.

Alles boven alles VOTE EN COMMENT. Laat weten wat je van het hoofdstuk vond. Volgens mij was het namelijk best saai. Ik zal proberen spannendere hoofdstukken te maken. Het volgende hoofdsutk wordt sowieso spannender, omdat Draco en Hermelien een soort van "date" hebben. We zullen zien hoe dat uitpakt. Misschien worden ze wel gesnapt door Sneep ofzo... (oehh Spoileralert).

x Alba

the Mudblood - deel 1Lees dit verhaal GRATIS!