OSH-06

1.1K 155 12

[Sehun pov]

Sudah seminggu kejadian di mana aku dan Ye Seul di denda kerana salah aku.aku pergi cium dia.

ingatkan cikgu takde.aku cuma nak diamkan mulut dia sebab aku tengah penat masa tu.lari keliling padang selama 10 minit.kau rasa??

dan..

seminggu jugak aku tak pergi sekolah.ada masalah keluarga.papa kata syarikat dia nak gulung tikar.papa kata adik di Oh Se Men dalang dalam kejadian.

aku pun tak tahu.papa suruh aku cari tahu apa puncanya sebab aku lah satu-satunya waris syarikat Oh.

jadi disini lah aku sekarang..

di depan rumah Oh Se Men.

aku nak tahu jugak siapa si puncanya.si punca yang buat aku tak dapat date dengan Ye Seul!dorang tak tahu ke yang aku dah seminggu tak jumpa dia?

Oh Sehun..dorang tak tahu yang kau dah lama tak jumpa Ye Seul..

mana datang suara sumbang tu?

lantak pi dekat depa lah!

aku mendekati tingkap rumah uncle Se Men.ada beberapa orang lelaki yang aku agak orang kanan Se Men.aku perhatikan badan mereka lalu aku tunduk memandang badan ku.

kalau dorang lanyak aku confirm papa dengan mama kene tempah wad ICU untuk aku.jauh berbeza!badan dorang tegap.aku ni?hanya berbekalkan abs yang tak berapa nak cantik.

"aku nak kau buat ikut rancangan."

rancangan apa eh??

"pastikan yang keluarga dorang tak selamat dalam plan aku tu!"

"maksud bos?"

lelaki yang hanya botak tengah aku anggap dia orang kanan Se Men.

"kau bakar lah rumah dia!tengah malam ni!"

"tapi..jiran sebelah tu macam mana?"

"pergi mati jelah!!"

aku mengelap peluh yang mula terbit di dahi ku.aku kene cakap dengan papa.

prakk!

"kau tengok siapa dekat luar tu!"

bodoh punya kayu!time macam ni jugak kau nak muncul!

dengan kadar segera aku cabut lari.

"woi!!"

"bos!!Sehun anak buah bos!!"

"kejar dia sampai dapat!!"

aku melajukan larian.aku mengikut jalan pintas agar segera sampai ke rumah.

macam ku kenal orang dekat hujung jalan tu.mata aku terbuntang.

Ye Seul.

aku lari dapatkan dia.

"eh senior!eh eh apa ni??"

aku tidak menjawab soalangnya.malah aku menarik dia sekali agar dia ikut aku lari.lari dari orang yang mengejarku.

sorry..sebab aku libatkan kau dalam hal family aku.

Tuesday,05 September 2017

Shah

[C]StayRead this story for FREE!