Νονός Χάρι

898 39 32
                                    

Όπως είχε προγραμματίσει, ο Χάρι έστειλε μία κουκουβάγια στην Ανδρομέδα Τονκς για να την ρωτήσει πότε θα μπορούσε να επισκεφτεί τον Τέντι. Η γυναίκα του απάντησε πως θα μπορούσε να έρθει όποτε ήθελε μέσα στο Σαββατοκύριακο. Αυτό βόλευε τον Χάρι αφάνταστα. 

Δεν ήθελε όμως να παρουσιαστεί έτσι απλά. Ήταν η πρώτη φορά που θα συναντούσε τον βαφτισιμιό του και όφειλε να του αγοράσει ένα δώρο. Το πρόβλημα ήταν ότι δεν είχε την παραμικρή ιδέα τι θα ταίριαζε σε μία τέτοια περίπτωση. Το πρώτο πράγμα που του ήρθε στο μυαλό ήταν ένα απλό παιχνίδι. Ωστόσο δεν γνώριζε τίποτα για τα παιχνίδια που έπαιζαν τα παιδιά των μάγων ούτε ποια ήταν κατάλληλα για βρέφη. Ούτε ο Ρον ήταν σε θέση να τον βοηθήσει ιδιαίτερα με αυτό το ζήτημα. 

Για καλή του τύχη, τα αδέλφια ΜακΚίνον έσπευσαν προς τη διάσωσή του. Η θεία τους είχε ένα μαγαζί με παιχνίδια στη Διαγώνιο Αλέα. Κανόνισαν λοιπόν την Παρασκευή μετά το πρωινό τους μάθημα να την επισκεφτούν, με την ελπίδα ότι ο Χάρι θα έβρισκε αυτό που έψαχνε. Ήδη τα χρονικά περιθώρια ήταν περιορισμένα. Έτσι, οι πέντε τους - ο Χάρι, ο Ρον, η Λόρεν, ο Γουόρεν και η Μέγκι - βρέθηκαν στην Διαγώνιο Αλέα, η οποία είχε αρκετό κόσμο, παρά την περασμένη ώρα και παρά το γεγονός ότι ήταν μία καθημερινή ημέρα. 

"Θα προλάβουμε άραγε;" αναρωτήθηκε ο Χάρι, φανερά αγχωμένος. 

"Μην ανησυχείς, Χάρι," τον καθησύχασε η Λόρεν. "Η θεία Τζέιν πάντοτε κλείνει το μαγαζί της πιο αργά."

"Πού υποτίθεται ότι βρίσκεται αυτό το μαγαζί;" ρώτησε ο Ρον.

"Σε ένα στενό λίγο πιο κάτω," αποκρίθηκε η κοπέλα. "Ελάτε!" Πρόσθεσε, κάνοντας τους ένα νεύμα να την ακολουθήσουν καθώς προχώρησε μπροστά από όλους. 

"Ήθελα να ήξερα πού τον βρίσκει όλον αυτόν τον ενθουσιασμό," αναρωτήθηκε η Μέγκι δυνατά. 

"Η θεία Τζέιν έχει φτιάξει όλα τα παιχνίδια μας," εξήγησε ο Γουόρεν. "Και το μαγαζί της ήταν το αγαπημένο μας μέρος όταν ήμασταν παιδιά."

"Προφανώς το παιδί μέσα της ζει και βασιλεύει," σχολίασε μονότονα η Μέγκι. 

Ο Γουόρεν χαμογέλασε. "Όταν θα φτάσουμε εκεί, θα καταλάβεις." Έπειτα στράφηκε στον Χάρι. "Μην φοβάσαι, Χάρι. Η θεία μας θα σε βοηθήσει να βρεις το κατάλληλο παιχνίδι για τον Τέντι."

Ο Χάρι το ήλπιζε πραγματικά. Ήθελε στα αλήθεια να είναι καλός νονός. Ο Τέντι δεν είχε κανέναν άλλον στον κόσμο πέρα από τον ίδιο και τη γιαγιά του.

Χάρι Πότερ: Τα 19 Χρόνια [Υπό Διόρθωση]Όπου ζουν οι ιστορίες. Ανακάλυψε τώρα