x

1.5K 241 17
                                    

" Hai " sapa Seokjin . Huh mamat ni lah punca aku balik lambat . Sibuk ajak pergi tengok wayang .

" Huh hai . Huh !? Hengkaulah punca aku dengan abang aku gaduh " dia mengerutkan mukanya . Macam orang tengah teran berak .

" Sorrylah . Lain kali aku plan bebetul . " MAMPUS nak layan . Aku berjalan meninggalkan dia . Seokjin mengejarku .

" Nak kemana ? " soalnya .

" Aku nak ke jamban . Asal nak ikut ? "

" Leh gak " Telinganya aku pulas . Huh mampus kau . nyah kau jin yang direjam .
Aku abaikan si Seokjin ni .

Aku berjalan seorang diri untuk pulang ke rumah . Tiba tiba aku teringat , macam manalah aku boleh jadi rapat gilos dengan si Jin tu . Aish . Ni angkara aku tak cukup duit ah ni .

Kalau tidak , tak jadi macam gini . Tengok sekarang ni , bila aku dah berkawan dengan dia . Duk sibuk ajak aku keluar je . Sekejap lagi ni dia ajak aku keluar . Aish .

Kenapa aku tak tolak . Dah tolak dah , dia still ajak . Eh babun tul .

" BBAHHH "

" EH KAU HANDSOME KALAH TOYOL " ni mesti Namjoon au . Mamat ni lagi satu , asyik nak gaduh je dengan aku . Apahal ntah .

" Thank you puji aku . Dah terasa boxer aku ni macam nak terkoyak . " Ah iyelah . Malas nak layan .

" Wei petang ni jom keluar "

" Sorry ah , Seokjin dah tempah aku awal awal " Aku bercakap sambil menepuk bahunya . Muka dia nampak macam hampa ? Ah abaikan .

" Kau dengan dia ada apa apa ke ni ? Chiee "

" Mana ada ! FITNAH SEMATA MATA . Dia yang paksa aku keluar dengan dia . Ikutkan , aku malas nak keluar "

" Kalau macam tu , aku paksa kau jugaklah "

" MALAS AKU NAK LAYAN KAU . " Aku berjalan pantas tinggalkan dia dibelakang . Dia mengeluh .

" Alorhhhhh " fikir comelke cakap macam gitu ?

" Jomlah dengan aku , kau cancel jelah "

" Janji kena tepati . "

" Please .. " Dia memeluk bahuku erat . Rimas . Kay . Aku menepis tangganya . Aku mengeluh berat .

" Alahai , kau temanlah aku keluar dengan Seokjin nanti . Takdelah si Yoongay kata aku bermaksiat dengan bapok choi tu . "

" Okayyy aku tunggu kau eh ? " Dia memeluk semula bahuku . Aku dah penat nak layan , aku biarkan .

Tapi entah kenapa , aku rasa selesa . Aku tersenyum tanpa sedar .

Jeng jeng jeng-

❝ soulmate ❞ joon ; ✔Where stories live. Discover now