@Thea_Blanchet

14 3 0

Theától két díjat is kaptam, úgyhogy most 2x10 kérdésre válaszolok. :)

1. Történt valami különleges esemény az életedben, aminek a hatására elkezdtél komolyabban írni?

Nem hiszem, hogy egyetlen eseményhez lenne köthető. Mindig is bennem volt, egészen kicsi korom óta, hogy írni akarok, és ahogy elkezdtem felnőni, megkomolyodni, egyre inkább azt éreztem, hogy ez számomra nem csak szabadidős hobbi, hanem szeretnék vele elérni valamit, megmutatni minél szélesebb körben, hogy miket írok, és ezáltal hatással lenni az emberekre.

2. Ki volt az, aki a legtöbbet segítette a fejlődésedet írás terén?

Többen is vannak, akikkel bétáztatok vagy előolvasóként segítik a munkásságomat, de egyikük sem állandó, nem mindenki olvas el mindent, hanem aki éppen ráér. Nyilván mindenki, aki segít kijavítani, amit írok, hozzátesz ahhoz, hogy jobb legyek, mégis önző módon saját magamat emelném ki: felismerem, hogy mik azok a területek, amiken nagyon el vagyok maradva, és mindig megpróbálok arra a részletre fókuszálva gyakorolni, ez visz előre leginkább.

3. Melyik az a könyv/könyvek, amik olvasása után úgy érzed, hogy ez olyan csodálatos, hogy te ilyet sosem fogsz tudni alkotni?

Éppen sci-fit írok, és emellett sci-fit is olvastam, Dmitry Glukhovsky: Metró 2033 c. regényét. És hát ennél döbbentem rá, hogy ennyire jót nem fogok tudni elsőre írni, de talán még később sem.

4. Kik azok az amatőr írók, akiknek a nevét szerinted többen kéne, hogy ismerjék?

Papp Fruzsit szeretem említeni, de ő cudar módon alig publikál valamit mostanság.

5. Milyen az a karakter, akivel nem szívesen dolgoznál?

Egysíkú.

6. Van olyan karaktered, aki már megvan a fejedben, de még sosem találtál olyan sztorit, amibe be tudtad volna illeszteni? Ha igen, ki ő?

Cairo-t nagyon bele akartam építeni egy urban fantasybe még kb. tizennégy évesen, de aztán rájöttem, hogy ő sokkal jobb annál, minthogy egy sablonosan kiválasztottá váló, démonná átalakuló tizenéves lányka tanítója (és később szerelme) legyen. Ő most inkább a múzsa.

7. Szerinted melyik zsánerben a legnehezebb írni? Miért?

Nekem talán a világteremtős fantasy, a tömény technológiai újítások leírásával bíró sci-fi, na meg a gyerekmesék.

8. Írtál már valakivel közös történetet? Ha igen, mik a tapasztalataid?

Utoljára hetedik osztályban, szóval körülbelül nyolc éve. :) Az akkori legjobb barátnőm megtudta, hogy szeretek írni, úgyhogy kitaláltuk, hogy írunk egy közöset egy varázslócsaládról, váltott szemszögben egy testvérpárról, ahogyan legyőzik a világukat fenyegető gonoszt.

Akkor jöttem rá, hogy utálok közösen történetet írni. Ha éppen nagyon sok kedvem lett volna írni, akkor éppen nem én voltam a soros, és mire visszakaptam a szálat, már elment a kedvem az egésztől, idegennek éreztem magamhoz a szereplőt, akit nem én irányítottam, azokat az apró történéseket, amiket nem beszéltünk át. Szóval én irtózatosan magamnak való vagyok, ha írásról van szó, szeretek mindent egyedül kitalálni, megtervezni, elgondolni.

9. Elégedett vagy azzal a színvonallal, ahogy jelenleg alkotsz? Miért?

Igen is, meg nem is. Nem vagyok álszent, azt tudom, hogy olyat nem adok ki a kezemből, amit fizikailag fájdalom olvasni, vagy ami ne szórakoztatná az olvasót legalább minimális szinten. De mindemellett rengeteg hibám van írástechnika szintjén és hozzáállásban is, amiről úgy érzem, hogy egyre nehezebb egyedül kitaposva fejlődni.

DíjakWhere stories live. Discover now