intervju; författare - @Minna480

52 11 1

intervju med; @Minna480
typ av intervju; författare

- När skaffade du Wattpad?
- Jag skaffade Wattpad för ungefär ett år sedan, 6 juni 2017 för att vara exakt.

- När började du bli intresserad av skrivning?
- Jag tror nog att jag alltid varit lite smått intresserad av skrivning o så, men det var nog först i trean när vi började skriva egna berättelser o sånt i skolan som jag på riktigt började bli intresserad av att skriva. Då var det mest korta noveller, men allt eftersom tiden gick började jag skriva mer och längre noveller/berättelser. (:

- Vad är det bästa med att skriva?
- Det bästa med att skriva är att det är som att kliva in i en annan värld, där bara du och bokkaraktärerna existerar och du bestämmer hela handlingen. Fantastisk känsla!

- Vad tycker du är viktigt när man skriver?
- Det viktigaste när jag skriver är att ha en planering som man följer under berättelsens gång, det her en bra struktur på boken.

- Varifrån får du inspiration till dina verk?
- Inspiration kan komma ungefär var som helst, jag kan plocka delar av konversationer jag hört och lägga i min berättelse, ta något jag gillar från andras böcker och lägga in i mina böcker. Det kan verkligen vara allt från att stirra på ett bokomslag i tio minuter till att hänga med kompisar på stan om vi säger så.

- Vad är det bästa med Wattpad?
- Det bästa med Wattpad... Oj, det är mycket jag gillar. Men framförallt gemenskapen som finns här på wattpad, och att det är helt gratis!

- Får du mycket inspiration av andra som skriver här på Wattpad?
- Ja, mycket inspiration får jag från just andra berättelser på wattpad. Därför, när jag ska skriva, försöker jag att låta bli att läsa andras som omväxling. Då kan jag råka "härma" för mycket, och jag vill att det mesta ska komma från mig själv när jag skriver.

- Har du några tips till andra som gillar att skriva?
- Bäst är det nog bara att skriva, skriva och skriva. Då blir du bättre! Du kan även läsa mer, jag känner flera personer som förbättras jättemycket på att skriva bara av att läsa mer.

- Vilken genre skriver du helst i?
- Skriver helst i fantasy eller tonårsromaner.

- Hur går du tillväga när du ska börja skriva en bok/novell?
- Allt börjar i huvudet, inte på pappret. En idé, och sedan skriver jag ned det i en översikt över berättelsen. Sedan börjar jag planera, och till slut börjar jag skriva.

- Hur mycket tid brukar du lägga ner för att skriva på en dag?
- Det kan vara allt från flera timmar på en dag till inget på en vecka. När jag väl börjat skriva en berättelse är det svårt att sluta, då kan jag sitta och skriva i en hel dag...

- Varför blev du intresserad av just skrivning?
- Hmm... jag antar att det blev så då jag alltid älskat att läsa, och då har det enligt mig bara varit självklart att skriva också.

- Är det något du vill tillägga?
- Tack för att du läste och lycka till med din berättelse! (;

Indigo & Black - IntervjuerLäs denna berättelse GRATIS!