intervju; författare - @alcmenes

49 11 0

intervju med; alcmenes
typ av intervju: författare

- När skaffade du Wattpad?
- Jag skaffade Wattpad den 22 november 2015, fast då använde jag ett annat konto.

- När började du bli intresserad av skrivning?
- Jag har skrivit sedan jag lärde mig hur man gör. Jag har alltid gillat att läsa, så det var ganska naturligt.

- Vad är det bästa med att skriva?
- Jag tycker det bästa med att skriva är att man kan förmedla någon igenom skrift - man kan få folk att känna och förstå saker, få utlopp för sin kreativitet och framför allt är det kul!

- Vad tycker du är viktigt när man skriver?
- Jag tror att det är att man har bra karaktärer, och med det menar jag inte att de måste vara snälla eller goda - det är nästan intressantare att läsa om mer själviska karaktärer, men att man har en bra uppfattning om vilka de är och att man kan hålla koll på vem som är vem. Exempelvis är det bra att ge karaktärerna ett speciellt intresse eller liknande för att få hen att sticka ut. Se till att ni håller er till karaktärernas personlighet och inte göra de tråkiga, så blir det oftast bra.

- Varifrån får du inspiration till dina verk?
- Jag får ofta inspiration från att försöka komma på något helt nytt. De böcker jag har publicerade nu speglar inte det så mycket, men jag har en massor av utkast där jag har väldigt unika idéer. De är lite konstiga men samtidigt känns det verkligen som att det jag skriver om kunde hända.
Sedan får jag ofta inspiration av att göra karaktärer och ge den väldigt utstående egenskaper.

- Vad är det bästa med Wattpad?
- Jag tror det är att man kan träffa folk med liknande intressen, oavsett om det gäller fandoms eller bara att skriva. Dessutom får man läsa gratis böcker och öva på att utveckla sin förmåga att skriva.

- Får du mycket inspiration av andra som skriver här på Wattpad?
- Nej, faktiskt inte. Jag föredrar att skriva saker jag aldrig hört om och det får igång min fantasi bättre.

- Har du några tips till andra som gillar att skriva?
- Skriv skriv skriv! ju mer man skrivet ju bättre blir man. Tro mig, jag kan gå tillbaka till gamla verk jag var stolt som en tupp över och skratta åt mig själv. De behöver inte ens vara så gamla! och läs mycket. Det ger en bättre bild av vad man behöver ha med i en bok och hur man ska utveckla karaktärer.

- Vilken genre skriver du helst i?
- Jag skrivet helst tonårsromaner, men som sagt är de böcker jag har publicerade nu rätt gamla och på den tiden skrev jag helst fanfiction. Jag håller fortfarande den genren nära mitt hjärta.

- Hur går du tillväga när du ska börja skriva en bok/novell?
- Jag brukar först flödesskriva de första kapitlen - bara skriva det som kommer upp i mitt huvud, och sedan redigera efteråt. Det viktigaste är nog att man har en någorlunda uppfattning om hur karaktärerna är som personer och hur de kommer reagera på hindren man kommer låta dem stöta på.

- Hur mycket tid brukar du lägga ner för att skriva på en dag?
- Nu på senaste tiden har jag blivit lite dålig på att skriva ofta eftersom att jag har haft fult upp, men egentligen är det bättre att skriva lite varje dag. Ungefär en halvtimme till en timme - bara jag får ner något på pappret, det är det viktigaste.

- Varför blev du intresserad av just skrivning?
- Jag har skrivit så länge jag kan minnas, hur klyschigt det än låter. I hela mitt liv har jag sagt att jag ska bli författare, haha. Jag tror det är något med att få skapa något själv som fascinerar mig och alltid har gjort det.

Indigo & Black - IntervjuerLäs denna berättelse GRATIS!