Plagiatorii si profitorii

831 50 2

Stiti acel moment cand ai impresia ca toate defectele sunt la fel? De exemplu a fi egoist cu a fi lingusitor. Uneori granita este atat de subtire ca nici nu iti dai seama .Ce faci lingusitorii? Se dau pe langa tine pentru a-si atinge scopul , pentru a le fi lor bine. Oare asta nu e egoism?

Oricum...astazi voiam sa vorbim despre plagiatori si profitori.

1.Plagiatorii. Astia sunt de mai multe feluri si ii gasesti cam in toate domeniile. Rar gasesti un plagiator care face ce face pentru o cauza buna. Majoritatea se gandesc cum sa  iasa ei in castig.

-plagiatorii de la scoala+linguseala (NEAPARATA IN ACEST DOMENIU)

-Eu nu stiu sa fac problema la mate? Ma lasi te rog sa vad cum se face? Doar ma uit sa nu mor proasta. Nu copiez .Oricum nu-mi pasa de profa si notele ei.

-La tabla!

Acum se preface 5 minute ca nu stie, apoi ii vine brusc o "idee" si nu se mai opreste din scris.

-Oh, bravo. Ai un 10. Asa da elev. Ar trebui sa luati exemplu!

DA COPII! Luati exemplu .Eventual mergeti si la un curs "cum sa pupi in cur cat mai mult".

-Pot sa ma uit si eu cum ai facut problema? Rezolv in alt mod eu.

Hai sa mori tu? 1+25*68+10 tot 1711 face. Rezolva asta in 10 moduri si primesti un sut in cur bonus.

-Pot sa scriu si eu tema de la tine? Doar sa fie facuta sa nu iau 3. Oricum eu nu ridic mana. Aici exista doua cazuri. Ori ridica mana si eventual ia si un 10 pe munca ta, ori este pus chiar el sa citeasca si citeste. Eventual te pune si pe tine sa citesti apoi si vede ca e cam la fel tema si din nou doua cazuri:

-10 pe care l-a primit cel care a copiat nu il mai primesti tu .A citit primul si asta e, ai ratat sansa.

-iei un 2-3.

Sau persoanele care copiaza! Despre asta e neaparata nevoie sa vorbesc ca deja nu mai pot. Nu toti avem noroc sa stam prin ultimele banci ,pentru ca ultimele banci sunt cateva, iar elevii sunt multi .Normal. Si ce fac cei care stau in ultimele banci? Copiaza la fiecare test! Profesorii oricum stau la catedra si pana in fund e greu sa le bata ochiul batran si prost. Respectivii elevi din spate stau cu caietul in banca bine mersi, iar cei din primele banci sunt ca niste soareci in cusca. Subiectul asta ma irita asa de tare ca mi-e si sila sa scriu despre el. Ok , sunt niste incapabili care nu invata pentru un merit, dar pe langa faptul ca nu invata reactia lor te face sa te minunezi de-a dreptul.

Dupa ce iau testul cu nota maxima, ii vezi fluturand prin clasa si bagand un zambet stramb ca vezi doamne ce nota mare au luat la un test greu si o materie de neinteles. PENIBIL! Acestea sunt persoanele care iti spun in fata:

-Asta este. Nu-mi pasa ca nu e corect. Fac orice sa ajung unde imi doresc.

Aveti idee cat este de dezgustator sa vezi niste mucosi cum vorbesc ca niste parlamentari nenorociti "fac orice sa obtin ce-mi doresc". Nu baietel/fetita ,in lumea in care traim daca iti doresti ceva lupti si dovedesti ca meriti si ca esti cineva. Persoanele care fac asta sunt imagina parlamentarilor, sau doctorilor incapabili care las oamenii sa moara pentru ca au ajuns la acel post cine stie cum, sau imaginea profesorilor care trec un elev pentru cativa euro. Genul asta de oameni duc tara de rapa si te face sa iti fie rusine. Ce incredere sa mai ai in avocati, politisti, judecatori , etc cand ei pot fi genul de copii care spun in ziua de azi "nu-mi pasa ce este si ce nu este corect"? Se pare ca asta merge in ziua de azi. Oamenii corupti care ar trebui sa ne duca gunoiul si sa ne spele pe jos, ajung sa ne faca sa depindem de ei, iar cei care raman puri si corecti, vanzatori la vreo shaormerie.

Dar sa trecem la plagiatori, sa nu ne mai facem inima rea. Aceste persoane exista in continuare si ne lovim peste tot de ele .Nu ai ce sa le faci, nu poti sa le omori.

Plagiatori avem si in dragoste. Cui ii convine ca iubitul tau sa-ti caute nu stiu ce mesaje pe net, sau porecla, sau de ziua ta sa-ti faca aceeasi surpriza vazuta la prietenul lui?

2.Profitorii.

Deci si astia sunt la fel de ingrozitori. IMPORTANT de stiut despre aceste persoane este faptul ca nu le pasa deloc de tine, doar aparent (la fel ca lingusitorii). Exemple:

Nu te cauta niciodata, nu-i pasa daca mai traiesti, nu te intreaba nici macar "ce mai faci, esti bine?". Dar ghici ce? Cand are nevoie de tine sau se plictiseste sau nu are cu cine iesi in oras, sau cui sa-i spuna ce are pe suflet, tu esti persoana potrivita!

Sau daca suferi din dragoste, doar pare ca ii pasa, in realitate profita din asta, ori sa afle ceva de la tine, ori sa te combine, ori sa-ti fure iubitul acum ca v-ati despartit.

Sfatul meu este sa va feriti de persoanele de genul. Ok, toti avem defecte si gresim, dar ar trebui sa cantarim cat gresim si cat de grave sunt defectele noastre in comparatie cu persoanele ce vor sa intre in contact cu noi. Aveti grija de voi.

Ce mă enervează pe mine la oameniCitește această povestire GRATUIT!