Kapitel 10

199 4 1

Frida's perspektiv

Jag, Omar, Felix, Ogge och Oscar satt i min säng och åt popcorn. Mamma hade hört mig gråta så hon hade poppat popcorn och kommit in och lämnat dem.

Jag kommer sakna dig så sjukt mycket Frida. Sa Felix och en tår rann ner från hans kind.

Felix... Jag kommer sakna dig så himla mycket, okej? Jag älskar er så mycket så ni kommer aldrig att förstå. Ni är mina älsklingar. Sa jag och kysste var försäg på kinden och Ogge på munnen.

När flyttar du? Frågade Oscar med torr röst.

På onsdag efter skolavslutningen. Sa jag och Ogge började gråta. Jag hade faktiskt aldrig sett honom gråta förut.

Vi som hade bestämt vårat sommarlov. Sa han med skakig röst.

Vi ska göra allting på listan, okej? Sa jag och tittade på alla.

Vi MÅSTE göra allting! Sa Omar bestämt.

Vi hade egentligen bestämt av vi skulle till Omar förra helgen, men efter allt som har hänt orkade vi inte. Det var tisdag och imorgon skulle jag flytta. På skolavslutningen skulle jag och The FOOO sjunga en låt som vi tränat in. Daff, Kat och Mickis har också fixat så jag kan sjunga i Malmö och dom ska försöka vara där så ofta som möjligt. Då kommer såklart killarna hänga med. Jag hade packat klart allting och vi var helt färdiga. Lägenheten var precis lika tom som när vi flyttat hit för två månader sen. Igår hade jag hade jag varit tvungen att träffa pappas nya tjej Camilla. Alex hade frågat om dem skulle skaffa barn, hahaha. Och dom sa... nej! Yes. Men dom skulle skaffa hund. Men det shiter jag i. Jag är fortfarande jätte arg på pappa.

Jag vaknade av den dåliga väckarklockans melodi. Idag var det skolavslutning och jag skulle flytta till Malmö. Killarna har övertalat mamma att åka lite senare så att vi kunde gå till stranden innan vi åker. I helgen skulle sedan Ogge, Omar, Felix och Oscar komma och se hur jag ska bo. Sen skulle vi flytta runt lite under sommarlovet. Först ska vi bo hos mig. Sedan på Oscars lantställe. Efter det åker vi till Felix. Omar i Götet. Felix hus i Spanien. Hemma hos Ogge. USA med Daff, Kat och Mickis. Och sist hos Oscar. Sen var sommarlovet slut och jag skulle inte få träffa dem på jätte länge. Men det var långt tid och nu ska vi bara ha kul.

Jag satte på mig min nya Hollister klänning och satte på lite smink. Håret satte jag upp i en donat sedan var jag klar. Jag gick till köket där Alex och mamma redan satt.

Fridis vad fin du är. Sa mamma och pussade mig i pannan.

Jag kommer och tittar när du sjunger men innan måste jag bara till jobbet och hämta några saker. Så om jag ska hinna måste jag åka nu. Fortsatte hon.

Hejdå. Sa Alex och tryckte in sin macka i munnen.

Vad vill du ha för frukost? Frågade han mig.

Jag tar en frukt. Sa jag och tog ett grönt glänsande äpple. Jag åt snabbt upp mitt äpple och gick in i badrummet för att kolla så inte sminket eller frisyren hade förstörs.

Frida, vi måste gå nu! Ropade Alex ifrån hallen.

Kommer. Jag tog en sista titt i spegeln sen sprang jag till hallen och tog på mig mina vita converse.

Är du klar? Frågade Alex.

Japp. Alex öppnade ytterdörren och vi började gå ner från trapporna. I Malmö kommer vi bo i ett hus. Jag är både glad och vad ska man säga... ledsen för det. Glad för att slippa gå i trappor hela tiden, men det är kul att bo så högt upp. Jag gick i min egna lilla värld och tänkte på hur sommaren skulle bli.

Hallå, hallå Frida skolan är här. Skrattade Alex. När jag gick förbi ingången till skolan.

Det vet jag väll. Sa jag i hopp om att han skulle tro att jag bara skämtade.

Oookej. Sa han sarkastisk.

Vi gick in till skolan stora gympasal klassvis. Jag gick efter Felix och Alice efter mig så jag fick sitta i mellan dem.

Och här har vi Felix, Omar, Oscar, Ogge och Frida som ska sjunga en låt. Sa rektorn i mikrofonen. Jag och Felix trängde oss igenom alla sittplatser och när vi kom fram till scenen var dom andra redan där.

Okej. Hej allesammans. Sa Omar i mikrofonen.

Hej!! Skrek alla foooers i skolan. Dom andra muttrade bara något i stilen heeeee. Hahah.

Vi ska sjunga en egen låt för er som är helt ny. Det var Oscar.

Okej, grabbar och tjej nu kör vi. Viskade Ogge till oss.

Vi sjung våran låt och det gick faktiskt jättebra. Alla hade ett varsitt solo. Omar och Felix delade på första versen. Oscar och Ogge i andra och jag sjöng i stycket. När låten var slut applåderade alla och rektorn tog ena mikrofonen.

Duktiga dom var, ellerhur? Nu skulle jag vilja tacka alla lärare för att ni har undervisat dom har barnen så bra under året. Alla suckade. Nu kommer talet som man hör varenda år. Jag tittade på klockan. 10.43. Rektorn babblade på om hur duktiga vi barn har varit och sånt. Jag tittade mig omkring och det såg inte ut som om någon lyssnade. Inte ens lärarna lyssnade.

Nu är det sommarlov. Ropade rektorn och alla började resa på sig. Jag tittade på klockan igen, 12.03. Hon hade babblat på i mer än en timme! Men nu var det sommarlov, yeeess!!!

Sommarlov!!!! Skrek Felix över hela skolan.

Nej, Felix. Först måste vi till klassrummet och fika och få våra betyg. Sa jag och Felix suckade. Alla i klassen gick in i klassrummet. Där inne stod Elsa med fika uppdukat på borden.

Wow. Hörde jag några i klassen säga.

Här ska ätas. Sa Felix och for fram till en av tårtorna. Han tog en stor bit tårta och tog ett glas cola. När alla hade tagit fanns det mycket fika kvar.

Omar, Oscar och Ogge ni kan också ta. Sa Elsa till killarna som stod i ett hörn och tittade på fikat.

Får vi verkligen? Frågade Omar med hoppfulla ögon.

Absolut. Sa hon och tog en stor tugga av sin bulle.

Tack Elsa var snällt av dig. Sa Oscar, artig som han alltid är. Killarna tog fika och klämde sig in mellan mig och Felix. Nu satt vi fem stycken på två stolar.

Aj, min rumpa. Klagade Omar.

Ert fel. Sa Felix och blängde på Oscar, Omar och Ogge som bara skrattade.

Okej alla barn. Det namnet jag ropar upp får komma och ta sina betyg sedan är det sommarlov. Fast innan, vill jag säga hejdå till Frida som inte kommer gå i våran klass till hösten. Sa Elsa ledsamt.

Även om du bara gått i våran skola i nästan tre månader så kommer vi alla att sakna dig. Sa hon.

Och eftersom vi fick veta att du skulle flytta i måndags så har alla skrivit något till dig. Fortsatte hon och gav mig ett kuvert. Sedan ropade hon upp namn efter namn som fick komma och ta imot sina betyg.

Frida. Ropade Elsa. Jag gick fram och tog mina betyg.

Tack, Elsa du har varit den bästa läraren jag någonsin haft. Jag kommer sakna dig. Sa jag och kramade om henne.

Jag kommer sakna dig jättemycket Frida. Sa hon med tårar i ögonon.

Hejdå. Ropade jag och gick ut.

Du och jag, eller? O.MLäs denna berättelse GRATIS!