De Auditie

147 9 1

Liroy heeft me laten weten dat we bij de audities ons eigen nummer mogen kiezen. Deze moeten we laten horen aan de producers en de vier juryleden. Uit eindelijk hebben de juryleden als eerste een stem over wie er mag blijven. De producers mogen dan hun zangers uitkiezen met wie ze willen werken. Iedere producer krijgt twee kandidaten onder zijn of haar hoede. Uit eindelijk zal er ook voor de producer een behoorlijke prijzenpot te winnen zijn. Er doen zo’n vijftig mensen auditie. Het zal dus moeilijk worden om tussen de twaalf te blijven die door mogen naar de liveshows. Liroy heeft er echter alle vertrouwen in en is helemaal overtuigd van mijn kunnen. Ik daarin tegen… ben dat niet.

Met een borstel in mijn hand sta ik voor de spiegel. Pfff… veel knapper had ik er vanochtend natuurlijk niet uitkunnen zien. Geïrriteerd haal ik de borstel door mijn haar in een poging de blonde krullen te temmen.

‘Ben je er klaar voor, schat?’ Mijn moeder steekt haar hoofd om de deur. Ze zal me af zetten bij het station voor ze door gaat naar haar werk. Ze wou wel vrij nemen maar ik vind dat ik dit zelf moet doen. Het zal een lange dag worden maar aan de ene kant heb ik er ook wel zin in. Als ik niet word uit gekozen om door te gaan naar de liveshow heb ik er een hele ervaring er bij, en word ik wel uit gekozen… nou dan kan ik niet anders dan hartstikke blij zijn.

Ik volg mijn moeder trap af, schiet een jas aan en nog geen half uur later zit ik in de trein. Ik moet naar maar twintig minuutjes reizen voor ik in de stad ben. Ik probeer mezelf voor te bereiden op de auditie die ik moet gaan doen, maar ik word er alleen maar zenuwachtig door. Ik moet al drieëndertigste het podium op. Liroy vertelde dat er wel opnames worden gemaakt maar er alleen maar kleine stukjes gebruikt zullen worden als promotie voor de show. Die camera’s zag ik nog wel tegen op eigenlijk. Om met mijn hoofd voor zo’n joekel van een apparaat te moeten. Maar ik weet dat het erbij hoort.

Nadat ik met de trein aangekomen ben in de stad loop ik naar het adres wat we me doorgegeven is door Liroy. Al snel zie ik hoe een groepje jonge mensen dezelfde richting op lopen als ik. Zullen zij er ook auditie gaan doen? Ik krijg mijn antwoord wanneer ik de hoek om loop en voor de studio een groep mensen zie staan die wachten tot ze binnengelaten worden. De groep sluit achter aan en ik volg ze.

‘Wat is je naam?’ vraagt de bewaker bij de deur. Er staat een man naast hem met een kladblok met zo te zien onze namen.

‘Amaya Green.’

‘Mag ik je ID-kaart even zien?’ vraagt de man met het kladblok. Ik haal het kleine pasje uit mijn portemonnee uit mijn tas en laat hem zien. De man knikt en de bewaker neemt een stap opzij zodat ik naar binnen kan.

De studio is meer een grote loods. Alle mensen staan verspreid door de grote ruimte en zo te zien weet niemand wat er nu van ons verwacht wordt.

‘Amaya!’ hoor ik iemand achter me zeggen. Ik draai me om en zie Liroy mijn kant op lopen. ‘Je bent er echt!’

Ik til mijn wenkbrauw bij zijn woorden.

‘Tja, sorry maar ik had het eigenlijk niet verwacht na al mijn gestuntel.’ Liroy grinnikt terwijl hij op het kladblok in zijn handen kijkt. ‘Je moet nog even wachten dan komen de twee presentatoren zich voorstellen. Zal het lukken met het nummer die je wil zingen?’

Ik knik. ‘Ik heb je advies opgevolgd, dus een nummer uitgekozen dat niet te veel van me laat zien maar hopelijk wel genoeg om me door te laten gaan.’

‘Top!’ Liroy wordt weggeroepen en ik sta weer alleen. Ik wil me omdraaien maar zie dan een meisje van afstand naar me staren. Ze kijkt nu niet bepaald vriendelijk. Wanneer ze ziet dat ik kijk draait ze zich naar het meisje naast haar en samen giebelen ze het uit. Bah, wat kinderachtig.

‘Pas maar op, dat is Adetta, ze is er al helemaal van overtuigd te winnen.’ Een jongen met blond haar en een flauwe glimlach op zijn gezicht staat naast me. Ik glimlach naar hem.

Into the SpotlightLees dit verhaal GRATIS!