intervju: författare - @-Feebs-

81 15 1

intervju med - @-Feebs-
typ av intervju: författare

- När skaffade du Wattpad?
- Jag skaffade WP nån gång under sommaren 2015. Men jag var bara aktiv typ den första dagen och sen dröjde det ett tag innan jag blev mer skriv igen.

- När började du bli intresserad av skrivning?
- Jag är inte helt säker faktiskt. Innan jag skaffade Wattpad så skrev jag mest på svenskan i skolan. Jag tyckte det var kul och så men jag såg det inte direkt som ett intresse. Det var när jag började med Wattpad som det blev ett riktigt intresse och det var då jag började skriva mer och oftare på fritiden. Det var när jag för första gången läste Harry Potter så blev jag mer och mer intresserad och också när jag senare läste min första fanfiction. Det var då jag insåg på riktigt att man kan skriva böcker och publicera det på internet utan att ha gett ut en bok på riktigt.

- Vad är det bästa med att skriva?
- Jag älskar att man får bestämma själv. Att det är man själv som bestämmer vad som ska hända vem det ska handla om och vart det ska utspela sig. Om man inte vill behöver man ju inte förhålla sig till något som redan finns eller som någon annan har hittat på. Man är fri och det tycker jag om.

- Vad tycker du är viktigt när man skriver?
- Det är viktigt, tycker jag, att ha en någorlunda utvecklad idé som vad det man skriver ska handla om. Ett misstag jag gjorde med mina första böcker här var att jag bara visste vad som skulle hända i början och i slutet. Det gjorde att många kapitel blev tråkiga, eftersom att jag inte visste vad jag skulle skriva, och att jag tillslut avpublicerats de böckerna.

- Varifrån får du inspiration till dina verk?
- Det är olika. Någon kanske säger någon som ger mig inspiration eller så drömmer jag någon som jag sen använder när jag skriver. Ibland, när jag typ går hem från bussen, så kommer jag bara på saker, de poppar upp i min hjärna. Sakerna jag kommer på inspirerar mig och sen när jag börjar skriva om det så blir det ofta något mer. Det var så jag kom på idén till min bok "Fyra generationer".

- Vad är det bästa med Wattpad?
- Det är ju svårt att få en bok utgiven på riktigt så det är kul att WP finns så att skrivartalanger kan få skriva och publicera. Jag gillar också att läsa andras böcker och så tycker jag om alla fina kommentarer som finns överallt i kommentarsfälten. Sen så tycker jag om människorna (iallafall de jag har pratat med). De jag har pratat med verkar vara bra människor och det tycker jag om.

- Får du mycket inspiration av andra som skriver här på Wattpad?
- En del. Jag får mycket inspiration från andra saker också men jag skulle absolut ljuga om jag sa att jag inte får inspiration från andra på Wattpad.

- Har du några tips till andra som gillar att skriva?
- Om du är ny med skrivandet, prova dig fram. Prova olika genrer och olika skrivsätt. Då kan du hitta vad du tycker är roligast. Man kan ju självklart prova sig fram även om man inte är ny. Testa något nytt liksom. Det dröjde ett tag innan jag själv vågade prova att skriva poesi. Men när jag väl testade så tyckte jag att det var jättekul.

- Vilken genre skriver du helst i?
- Fanfiction. Jag skriver mycket Harry Potter-fanfictions. Men jag gillar också, som sagt, att skriva poesi. Jag har försökt skriva fantasy ett par gånger eftersom jag gillar att läsa det men jag får aldrig idéer till det som går att bygga vidare på.

- Hur går du tillväga när du ska börja skriva en bok/novell?
- Det börjar med en idé som jag börjar skriva på. Sen så får jag se var det utvecklas till. Ibland så visar det sig att det blir en novell eller en dikt eller så får jag fler idéer och vill göra en bok av det. Sen, när jag har kommit på vad jag vill göra av idéen så börjar jag bara. Jag brukar inte göra spellistor eller så som en del andra gör.

- Hur mycket tid brukar du lägga ner för att skriva på en dag?
- Det beror på hur mycket inspiration och skrivlust jag har. Ibland har jag ingen alls och då skriver jag ingenting eller så har jag mycket och då skriver jag mer. Men jag skulle säga max en timme om dagen, tror jag.

- Varför blev du just intresserad av skrivning ?
- Jag har alltid gillat att läsa så jag tror att jag blev inspirerad av författarna, vars böcker jag läste. Jag kom väl på att jag också kunde skriva böcker och noveller.

Så detta var vår första intervju! Om du vill bli intervjuad, gå då till kapitlet [intro] och kommentera vilken typ du vill ha ((: // becca

Indigo & Black - IntervjuerWhere stories live. Discover now