~31~

3.2K 164 8
                                    

'Kom laten we wat leukers gaan doen in plaats van naar  directeur gaan.' Zegt Luke terwijl hij me mee sleurt. 
'Ik weet niet hoe het met jou zit maar ik heb hierna nog gewoon les.' 
'Niet zo pussy doen Één keer spijbelen kan geen kwaad. Kijk maar naar mij, ik heb nog nooit erge problemen hierdoor gekregen.'
'Oké dan. Maar hierna nooit meer!' Hij grinnikt en trekt me verder mee. We komen in een grote garage waar allemaal sportwagens en motoren staan.
'Hier kunnen alle leerlingen hun vervoersmiddelen neerzetten. Hier is mijn motor.' Er staat een mooie, knalgroene motor voor mijn neus.
'Wauw. Deze moest wel duur zijn geweest.' Ik leg mijn hand op het voertuig en kijk er bewonderend naar. 
'Viel wel mee. M'n pa betaalde. Stap je op?' Ik twijfel. Wat als we straks omvallen? Schijt aan, je gaat goed spijbelen of niet spijbelen. Ik neem de zwarte helm aan en zet hem op. Zo soepel mogelijk probeer ik achter Luke plaats te nemen. Hij laat de motor brullen en scheurt weg. Stevig sla ik mijn armen om zijn middel, bang om eraf te vallen. 

'We zijn er.' Half vallend kom ik van de motor af en kijk om me heen. Hier ben ik nog nooit geweest. Luke pakt mijn hand en samen lopen we een kroeg binnen. 
'2 biertjes!' Roept Luke naar de barman. 
'Ik drink niet.' Zeg ik tegen Luke.
'Wat bedoel je met 'ik drink niet'?'
'Nou simpel. Ik drink geen alcohol.'
'Voor alles een eerste keer.' Zegt Luke schouderophalend. Ik twijfel. Alcohol doodt al mijn dierbare hersencellen. Ach ja, ik hoef toch niet gelijk dronken te worden. Ik zucht en geen me over.
De barman zet twee biertjes voor onze neuzen.
'Zo Luke, nieuwe meid aan de haak geslagen?' 
'Dit is Leyla, mijn toekomstige vriendin.' 
'Succes ermee.' En hij loopt weg. Voorzichtig neem ik een slok van het bier. Bijna tufte ik het weer uit. Wat is dit ranzig. Maar ik wil niet pussy zijn dus drink het op. Mijn eerste biertje heb ik nog maar amper op en Luke bestelt al twee shotjes. 
'Hier, in één keer opdrinken.' En Luke schuift een shotje naar me toe. Ik doe wat hij zegt. En brandend gevoel blijft achter in mijn keel. Echt ranzig dit. 
'Hier dit is cola met Bacardi. Dit vind je wel lekker.' Ik giet het snel naar binnen en ik moet zeggen dat dit lekkerder is dan de andere drankjes. Hierna volgen nog velen drankjes waarvan ik neit meer weet wat het is.

'Weet je jij bent, jij bent bessst wel knap.' Zeg ik lachend met een dubbele tong. Luke kijkt me grijnzend aan. 
'Ik denk dat ik voor het eerst dronken ben hihi' Lach ik. Ik kan mijn balans niet goed meer houden en val van de barkruk af. 
'Wist je al dat de grond best hard is?' Vraag ik verbaast aan Luke terwijl ik fascinerend naar de bewegende vloer kijk. 

p.o.v. Taylor
Ik hoorde dat Leyla met Luke de klas uit was gestuurd tijdens Frans. Ik vraag me af waar ze zijn, ik heb overal al gezocht. Ik heb me zelfs eruit laten sturen zodat ik bij de directie langs kon om te vragen of ze zich hadden gemeld. Maar helaas kreeg ik toen te horen dat ik de eerste was vandaag. Ik weet zeker dat Luke her achter zit. Hoe het komt weet ik niet maar ik ben bezorgd over Leyla. 
'Leyla, waar ben je?' Mompel ik in mezelf.

Sorry dat alles zo lang duurt maar ik heb ook vakantie...

Stemmen is lief

Jongensinternaat?!Waar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu