32

8.4K 803 1.1K
                                    

İYİ OKUMALAR.

Irus'un bunu demesiyle Acwel bir süre sessizce bekledikten sonra bir anda adamın üstüne yürümeye başlamıştı. Sinirle ''Beni bir robota çevirmeden önce benim fikrimi almak zorundaydın!'' diyerek onu yakasından sarsarken, diğer adam Acwel'in kolundan ve yakasından tutup onu Irus'tan uzaklaştırmak için çekmeye çalışmıştı fakat Acwel hızla kolunu kaldırıp adamın ellerini itti ve ardından da adamı göğsünden ittiğinde ''Beni aptal bir teneke kutusuna çevirdiğine inanamıyorum!'' diye bağırdı Irus'a. Irus ise sakin bir şekilde ''Öncelikle seni aptal bir tenekeye çevirmedim. Tüm insani özelliklerine sahipsin. Canın acıyor, acıkıyor, uyuyor, rüya görüyor, yaraların kanıyor, yara alabiliyor ve refleks veriyorsun. Sadece bunları bir bir robotik bedenin içinde yapıyorsun. Ve bir de yapay akciğerlerin var.'' dedi ve tebessüm etti. Acwel ise yıkılmış bir şekilde ''Ah en azından sadece yapay ciğerlerim var!'' diye adama bağırdığında bana döndü ve gülerek ''Duydun mu Kelly? Altı üstü yapay ciğerlerim var. Lanet ciğerlerim yapay sadece!'' deyip Irus'a geri döndüğünde Irus bıkkınlıkla ''Seni anlıyorum. Bu her kim olsa bu tepkiyi verirdi. Bunun için senden izin almadık sonuçta. Ama izin alacaktım. Sonuçta bunu tüm askerler için planlıyorduk. Ama sen ağır yara almıştın ve robot yapmak için projede çalışan yetkili konumdakiler denemek için seni kullanmak için kesin emir verdiler.'' dedi.

Acwel ise sinirle dişlerinin arasından ''Ben sizin aptal kobayınız değilim.'' dediğinde Irus gülümseyerek ''Bunu biliyorum. Bu yüzden iradeni kısıtlayacak çipi sana takmadım.'' dedi ve cebinde ki çipi çıkartıp Acwel'e gösterdi. Kısık bir ses tonuyla yanımda duran Alex'e ''Hangisi daha tuhaf bilemiyorum. Yanında çipi taşıması mı, yoksa Acwel'in robot olması mı?'' deyip cevap beklediğimde Alex başını sallayarak ''İkisi de?'' dedi sessizce. Başımı sallayıp ona katıldığımı ifade ederek önüme döndüğümde Acwel ve diğerleri de bize bakıyordu. Acwel bir süre ikimize baktıktan sonra Irus'a bakıp ''Neden robot olduğum günü hatırlamıyorum?'' dediğinde Irus kaşlarını çatarak ''Zaten ağır yaralanmıştın ve bilincin kapalıydı. Operasyon gününü ise hatırlamamanın sebebi, senin yaralandığın gerçeğini bilmemeni istemeleriydi. Sonuçta ciğerinden beş kurşunla yaralanmıştın ve hayatta kalman imkansızdı. Bunu bilebilirdin.'' dedi ve Acwel'in cevap vermesi için bekledi.

Acwel umutsuzca ''Peki ya bana yaptığın ya da beynimle oynadığın ve bana söylemen gereken bir şey var mı?'' dediğinde Irus sevinmiş gibi ''Olgunlukla karşıladın. Yerinde başkası olsa beni yumruklardı sanırım.'' dediğinde Acwel ona bakmak için başını kaldırdı ve gözlerini ona dikip ''Aslında bunu yapmak isterim ama bu benim beş mermili ciğerimi geri getirmeyecek sanırım.'' dedi ve ilk başta ki sorusu için beklemeye başladı. Irus, Acwel ile bir süre bakıştıktan sonra derin bir nefes aldı ve ellerini, siyah kumaş pantolonunun cebine sokup ''Aslında sana bu çipi takmasam da bana verilen diğer çipi takmak zorunda kaldım.'' dediğinde Acwel ''Ne çipi?'' diye hızla sordu. Irus omuz silkip ''sadece senin gördüğün her şeyi kaydeden ve bir bilgisayara gönderen, ayrıca düşüncelerini kurallarla karşılaştırıp doğru olup olmadığını gösteren bir şey.'' dediğinde, öne bir adım atıp parmağımla Irus'u gösterip ''Dur biraz. Onun özgür iradesini kısıtlamadığını söylemiştin?'' dedim. Irus ise başını kaldırıp bana baktı ve gözlerini benden ayırmadan ''Öyle dedim, ve öyle de. Ama bu çipi çıkartmazsak yerimizi bulabilirler.'' deyip sırıtışını hiç bozmadan Acwel'e döndüğünde ''Benimle gelmelisin. Sadece birkaç dakika sürecek. Söz veriyorum, acı hissetmeyeceksin.'' dediğinde Acwel bize dönüp bir sür bekledi. Benimle göz göze geldiğinde gözünde ki hayal kırıklıkları yerini cesaretle kaplanmıştı. ''tamam. Hemen yapalım şunu.'' dediğind eIrus güldü ve elini Acwel'ın omzuna koyup ''Tamamdır. Beni takip et.'' dediğinde Acwel rahatsızca kımıldanıp ''Dostum elini omzumdan çek.'' deyip Irus'a gülümsediğinde Irus boğazını temizleyip elini çekti ve yürümeye başladılar.

K.A.O.S ProjesiHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin