32 ; beach

1.5K 113 4

🎃 ◈ 🎃 ◈

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

🎃 ◈ 🎃 ◈

Petang tiba dan masa untuk mereka berseronok! Mereka semua sekarang berada di pantai. Di pantai itu tidak ramai dan tidak kurang penggunjung yang datang.

Seongwoo dan Daniel sedang berbaring di atas tikar yang mereka bawa ke pantai dengan payung disiap sedia, Jihyun, Daehwi, Kuie dan Samuel sedang bermain di laut seperti kanak-kanak ribena, Haknyeon, Hyeongseob, Jihoon, Jinyoung, Seonho dan Guanlin sedang bermain bola tampar dengan bola pantai mereka dan Woojin dan Youngmin sedang membina istana pasir.

Jihyun dan Kuie berseronok bermain dengan Daehwi dengan Samuel hinggakan Jihoon dan Jinyoung memberi mereka dua maknae itu death glare. Dua maknae itu amatlah comel bersama dengan dua gadis itu. Mereka sungguh baik bersama pada sesama sendiri.

Jihoon menjadi semakin membara apabila melihat mereka bermain dengan dua gadis itu. Tidak tahu kenapa tetapi ia pasti kerana cemburu. Tidak dapat bermain dengan girlfriend-nya sendiri.

" Comelnya kau Samuel. " Kata Jihyun sambil mencubit pipi Samuel seperti anak patung. Samuel kemudian membuat muka seperti hendak menangis apabila Jihyun telah melepas pipinya kerana sakit. Jihyun pujuk dia.

" Alorhh. Kesiannya dia. Mai noona bagi tak sakit. " Kata Jihyun dan mencium pipi Samuel. Samuel kemudian beri senyuman lebar. Jihoon di sana pulak makin membara apabila Jihyun mencium pipi Samuel.

" Okay sudah. Kami nak girlfriend kami balik. " Kata Jinyoung kepada dua maknae. Jihoon setuju dengan apa yang Jinyoung katakan. Dua maknae itu buat muka sedih apabila dua gadis itu pergi dari mereka tetapi kesedihan kemudian pergi apabila Woojin dan Youngmin mengajar mereka bermain bersama mereka.

" Jahat ehh. Diorang baru ja nak main dengan kami. "

" Tak boleh. Diorang tu tak boleh beri muka sangat nanti terlalu manja. " Kata Jihoon dan Jihyun. Tangan Jihoon berada di leher Jihyun manakala tangan Jihyun berada di pinggang Jihoon. Mereka sedang berjalan di pinggir pantai itu.

" Sejak bila kau ada courage untuk pakai ini? " Tanya Jihoon pada Jihyun yang memakai pakaian bikini-nya yang berwarna hitam itu. ( pic di media atas. )

" Well, Kuie paksa. Sepatutnya aku pakai baju biasa ja tapi Kuie ahh. " Jawab Jihyun. Jihoon cuma memandangnya di mata Jihyun.

" Kenapa tak suka kah? " Tanya Jihyun untuk kepastian Jihoon suka atau tidak. Jihoon angkat Jihyun hingga kaki Jihyun dililit ke pinggang Jihoon dan muka mereka cuma beberapa sentimeter jauh. Jihyun dapat merasa nafas Jihoon di mukanya.

" Suka sangat. " Jawab Jihoon dengan suara deep voice dia. Telinga Jihyun menjadi merah apabila mendengar suara itu. Kemudian, Jihoon mencium bibir Jihyun dan ia menjadi ciuman hangat dengan cepat sekali.

Yang lain ternampak mereka berdua sedang bercium dan yang tua menutup muka yang muda itu. Ada antara mereka menjerit..

" Yah! Ada budak-budak kat sini! " Jihoon dan Jihyun berhenti cium dan tergelak kepada siapa yang berkata begitu. Jihoon melepaskan Jihyun dan pegang tangan Jihyun. Mereka berdua berjalan di pinggir pantai itu dengan gembira.

" Kejap, nak pergi ke tandas. " Kata Jihyun dan Jihoon benarkan Jihyun ke tandas. Sebaik Daniel nampak yang Jihyun berjauhan daripada Jihoon, dia pergi ikut Jihyun. Seongwoo bertanya ke mana hendak dia pergi dan dia menjawab nak masuk dalam untuk minum. Seongwoo angguk saja dan Daniel berlalu pergi masuk.

Jihyun masuk ke tandas yang terdekat iaitu di sebelah dapur. Daniel pula masuk ke dalam rumah dan pergi minum air. Hajat sebenar dia adalah hendak berjumpa dengan Jihyun tetapi dia pun sebenarnya nak minum air dari tadi jadi dia ada sebab kenapa dia masuk ke dalam.

Sebaik Jihyun keluar tandas, dia berjumpa Daniel di dapur. Dia hendak mengelakkan diri daripada membuat eye contact dengan Daniel tapi gagal kerana Daniel memegang tangannya supaya dia berhenti.

" Kau nak apa lagi Daniel? " Daniel terkejut dengan tona suara Jihyun menjadi garang. Tadi pagi elok saja mereka berdua bercakap. Daniel menarik Jihyun dan terus memeluk Jihyun. Jihyun pula manakala menjadi takut akan Daniel.

" Maafkan aku sebab tadi pagi. Aku tak sengaja. " Kata Daniel, cuba untuk tidak membuat situasi mereka menjadi buruk. Jihyun tidak tahu berkata apa-apa. Dia kaku di situ.

" A-aku maafkan kau. " Setelah lama masa berlalu, Jihyun akhirnya maafkan Daniel. Daniel terus memberi senyuman comelnya yang Jihyun tidak dapat tahan betapa comelnya Daniel.

Makin lama mereka berdua dalam posisi peluk itu, makin lama muka Daniel semakin dekat dengan Jihyun. Jihyun tidak dapat membuat apa selain berdiri di situ saja. Tidak sempat bibir mereka bersentuh, seseorang masuk ke dalam rumah, mengakibatkan Jihyun dan Daniel leraikan pelukan mereka.

Jihyun menjadi merah gila-gila dan terus keluar dari rumah tanpa ucapkan hai kepada siapa yang masuk rumah tadi. Woojin yang telah masuk rumah itu pelik kenapa Jihyun berkelakuan begitu dan terus masuk dapur keran hendak masuk tandas.

Daniel pula berdiri di situ, di dapur, seperti patung saja dan mengejutkan Woojin itu.

" Aish. Hyung nie. Terkejut ja. " Kata Woojin dan terus masuk tandas. Daniel hampir saja tadi. Hampir saja. Dia hampir menyelesaikan tugas dia.

◈ 🎃 ◈ 🎃

+ new update. enjoy~

+ time nie juga kan nak demam. T.T dah sej presentation x buat lagi dan geo susah T.T

+ kenapa hidup aq susah sngat T.T

dangerous . ᵖʲʰWhere stories live. Discover now