Aankondiging

233 14 11
                  Vanaf 1 juli gaat #WattnedWrites van start hier op Wattpad en ik heb me ingeschreven met Insomnia! De wedstrijd duurt tot en met 31 juli en daagt je uit om een heel boek in één maand tijd te schrijven.

Er wordt onderscheid gemaakt tussen drie verhaallengtes. Ik heb me ingeschreven voor "large" – dat wil dus zeggen dat ik mezelf uitdaag om minstens 50.000 woorden geschreven te hebben aan het einde van de maand... en ik ben er helemaal klaar voor ;)

Insomnia is een project dat losstaat van de Schimmenwereld Serie en een verhaal dat ik speciaal schrijf voor deze wedstrijd.

Lees hier waar het over gaat:

---

Nachtsluipers domineren de donkerste uren van de dag en alleen de Uitdrijvers kunnen ze stoppen. Behalve de Nachtsluiper van Insomnia – de enige die hem kan verslaan, is een Slaapwandelaar.

Wanneer de avond invalt, komen de Nachtsluipers tot leven; wezens die geboren zijn vanuit duisternis en altijd op zoek zijn naar een menselijk gastlichaam waarmee ze zich ook overdag kunnen verplaatsen.

Als een Nachtsluiper je aanvalt, kunnen er twee dingen gebeuren: of je eindigt als een gastlichaam, of je verandert in een Slaapwandelaar – half mens, half wezen van de nacht.

Jodi Collins is vier jaar geleden een Slaapwandelaar geworden en wordt sindsdien verstoten door de mensheid. Niemand wil wat met iemand als zij te maken hebben. Geen school of werkgever wil haar hebben.

Jodi is nu 16 jaar oud en wordt ingehuurd door de Uitdrijvers, de organisatie die de Nachtsluipers al eeuwenlang bestrijdt, om een Nachtsluiper te verslaan die zich ophoudt in een kasteel en jonge backpackers naar binnen lokt om hun lichaam te stelen.

Deze Nachtsluiper is misschien wel de gevaarlijkste tegenstander waar de Uitdrijvers ooit tegenover hebben gestaan en lijkt alleen verslagen te kunnen worden door een ander wezen van de nacht; een Slaapwandelaar.

Maar Jodi krijgt onverwachtse hulp van de jonge Uitdrijver Kay Somnus – hij is arrogant, walgt van Slaapwandelaars en heeft een hekel aan Jodi. Toch zullen ze hun krachten moeten bundelen om de Nachtsluiper te verslaan.

Jodi's toekomst en die van haar ouders hangt af van deze opdracht – maar wat denkt Kay ermee te winnen?

---

Ik hoop dat jullie er net zoveel van genieten om Insomnia te lezen, als ik ervan geniet om het te schrijven ;D

- Lynn


UPDATE 2018

Zoals hierboven staat, is dit verhaal geschreven tijdens WattnedWrites. Dit is dan ook de allereerste, ruwe versie van het boek; er kunnen hier en daar dus wat foutjes in staan, maar ik kan je er van verzekeren dat die fouten er naar alle waarschijnlijkheid allemaal uitgehaald zijn in de uiteindelijke versie van dit boek die heel binnenkort, begin 2018, uitgegeven zal gaan worden als hardcover, paperback en eBook!

Veel leesplezier :)

Insomnia (#WattnedWrites) ✔Waar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu