29 ; reveal

1.4K 117 5

🐤 ◈ 🐤 ◈

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

🐤 ◈ 🐤 ◈

" Kau pasti nie akan okay? Aku takut diorang takut kat aku pulak. "

" Aku pasti diorang takkan takut. Dah jom masuk. " Sekarang, Jihyun sedang memasuki rumah itu tanpa memakai eye patch dia. Dia takut nanti mereka yang lain takut kerana Jihyun ada berbeza warna mata.

Sebaik Jihoon membuka pintu rumah, pelbagai benda sedang berlaku pada waktu yang sama. Haknyeon, Hyeongseob dan Woojin sedang menonton televisyen, Hyung line pula sedang memasak sesuatu di dapur, Samuel dan Daehwi sedang menonton sesuatu melalui iPad Daehwi, Guanlin dan Seonho tidak dijumpai dan Jinyoung dan Kuie telah berlalu tidur di bilik.

Mereka yang di ruang tamu beku apabila Jihyun dan Jihoon memasuki ke rumah. Mereka semua memandang Jihyun. Jihyun mula merasa risau dan muka menarik lengan baju Jihoon.

" Diorang tengah pandang aku semacam. Macam mana nie? "

" Kejap. Beri diorang masa. Otak diorang tengah proses tu. " Kata Jihoon. Selepas beberapa saat, Samuel dengan Daehwi berlari ke jihyun dan terus memeluknya seperti beruang.

" Comelnya Jihyun. "

" Noona so cute. " Kata kedua-dua Samuel dan Daehwi. Jihyun mula merasa kehangatan mereka ke badan Jihyun.

" Woah. Kau buat apa sampai mata dia macam nie Jihoon? " Kata Woojin dan ber-Hi-5 dengan Haknyeon yang telah kata bertapa hebatnya mata Jihyun sekarang.

" Bukan aku buatlah. Nie lah sebabnya dia pakai eye patch tu. " Kata Jihoon. Jihyun sedang menikmati pelukan antara Samuel dan Daehwi.

" Ahh..kenapa tutup? Ia nampak cantik dan hebat pada waktu yang sama. " Kata Hyeongseob. Yang lain semua setuju.

" Yeah. Akhirnya sudah siap. Selepas masak lebih kurang dua jam setengah, siap juga masakkan aku. " Kata Seongwoo yang telah masak entah cuma Tuhan saja tahu. Youngmin dan Daniel pening dengan apa yang Seongwoo cuba masak di dapur tadi.

" Apa yang korang cuba buat di dapur selama nie? " Tanya Jihoon tetiba kepada mereka bertiga.

" Tak tau lah. Daniel dengan Seongwoo asyik bertengkar apa yang mereka hendak masa dan akhirnya kami semua masak apa yang Seongwoo nakkan. " Jawab Youngmin.

" Aku panggil nie...roti yang ada banyak makanan atasnya.  " Kata Seongwoo. Mereka semua kelihatan tidak terkejut kerana makanan itu telah direka dan dipanggil pizza.

" Hyung nie pizza. Makanan biasa ja tapi thanks sebab masak. " Kata Haknyeon dan ambil sekeping untuk makan dan diikuti yang lain. Mereka juga turut makan.

Youngmin, Daniel dan Seongwoo baru perasan Jihyun yang masih dipeluk oleh Samuel dan Daehwi tanpa henti. Mereka pelik kenapa dua tu sedang memeluknya seperti patung kegemaran mereka.

" Kenapa dua nie tengah peluk Jihyun? " Tanya Youngmin. Mereka bertiga lihat kenapa mereka dua sedang peluknya dan agak terkaku di tempat mereka kerana Jihyun.

" Kau buat apa kat mata dia Jihoon? "

" Wah. Cantik lah. "

" Awak pakai contact lens kah? Kenapa satu ja pakai? " Mereka bertiga kata.

" Tak buat apa-apa pun kat mata dia dan nie adalah mata sebenar dia. Dia tak pakai apa-apa contact lens pun. " Kata Jihoon kepada hyung line. Mereka bertiga cuma membulatkan mulut mereka.

" Okay kah kalau Jihyun macam nie? " Kata Jihyun yang dari tadi senyap dan kini bercakap juga dia.

" Of course lah okay. Jihyun nampak cantik tanpa eye patch tu. " Kata Daehwi dan Samuel angguk kerana setuju dengan apa yang Daehwi katakan.

" Really? Nanti orang lain macam mana? Jihyun tak nak diorang takut kerana mata nie. " Tanya Jihyun lagi.

" Tak perlu risau, Jihyun. Awak akan okay. Kalau diorang takut, maknanya, diorang tak faham akan maksud kecantikan. " Jawab Seongwoo untuk membuat Jihyun rasa selesa. Jihyun tersenyum. Mereka semua memberi kata-kata semangat kepada Jihyun supaya tidak berasa rendah diri.

Dari jauh, boleh nampak Seonho dan Guanlin perhatikan yang lain dari tingkat atas. Seonho memberi muka selamba dan juga Guanlin. Mereka melihat Jihyun yang gembira dapat mendedahkan mata sebenar dia.

" Kau rasa kau masih nak buat jahat kat dia? " Tanya Guanlin dengan selamba dan Seonho mengangkat bahunya tanda tidak tahu.

" Well dia nampak comel kalau buka eye patch tu dan tunjukkan mata tu tapi aku masih tidak suka dia. " Jawab Seonho. Guanlin cuma lepaskan perasaan hendak marah itu pasa Seonho ketepi kerana malas nak tegur dia banyak kali jangan buat jahat pada Jihyun.

Seonho keluarkan telefonnya yang berbunyi seperti masuk mesej. Dia membuka mesej yang telah dihantar kepadanya dan tersenyum sinis. Guanlin lihat kawannya membuat sedemikian dan berasa bersalah yang dia akan lakukan perkara itu kepada Jihyun.

◈ 🐤 ◈ 🐤

+ new update. enjoy~

+ hari nie sej presentation 😱 wish me luck!

dangerous . ᵖʲʰWhere stories live. Discover now