26 ; evil

1.5K 140 3

✴ ◈ ✴ ◈

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

✴ ◈ ✴ ◈

Selepas beberapa jam kemudian, mereka sampai ke destinasi mereka. Mereka agak terpegun betapa besarnya rumah yang mereka akan bermalam.

" Nie rumah pakcik aku sebenarnya. " Kata seseorang. Mereka semua terpandang siapa yang bercakap itu dan itu ialah Seongwoo. Daniel yang berdiri sebelahnya tidak kelihatan terkejut pun.

" Nie rumah pakcik hyung? Seriously?! Besarnya. " Kata Haknyeon dengan penuh terkejut. Mereka setuju dengan apa yang Haknyeon katakan.

" Seongwoo hyung kan kaya. Mestilah ada satu rumah sebesar nie. " Kata Daniel. Woojin dan Youngmin angguk ja. Mereka tahu Seongwoo sebenarnya kaya dan mungkin sekarang dia akan berada di Perancis untuk bercuti tapi dia ikut Daniel datang sini.

" Jom masuk. Btw, pakcik aku tak ada di rumah nie sebab pergi ikut mak bapa aku bercuti di Perancis so, we have the house for ourselves. " Kata Seongwoo dan membuka rumah itu. Dalaman rumah itu pun amat cantik. Pakcik Seongwoo kreatif dalam menghias rumah.

" Setiap bilik akan ada dua orang duduk. Dua gadis nie akan duduk dalam satu bilik dan yang lain pilih roommate masing-masing. " Kata Seongwoo. Jihoon memuncung bibirnya kerana tidak dapat duduk sebilik dengan Jihyun.

" Jangan sedih. Nanti aku lawat kau yea. " Kata Jihyun pada Jihoon yang masih memuncung bibirnya itu. Jihyun peluk Jihoon supaya Jihoon tidak sedih.

Mereka telah memilih teman sebilik masing-masing. Jihyun dan Kuie, Jihoon dan Jinyoung, Daniel dan Seongwoo, Guanlin dan Seonho, Woojin dan Youngmin, Daehwi dan Samuel, dan Hyeongseob dengan Haknyeon. Mereka memasuki bilik masing-masing. Jihyun di bilik #2 manakala Jihoon di bilik #6.

" Wah. Lembutnya katil nie. " Kata Jihyun selepas berbaring atas katil bilik itu. Kuie juga ikut dan baring atas katil itu dan setuju dengan apa yang Jihyun katakan.

" Kita akan ada percutian paling terbaik. "

" Macam mana kau pasti dengan itu? " Tanya Jihyun. Kuie keluar sekotak pengilat kuku yang penuh dengan pelbagai warna dan ada banyak aksesori kecil-kecilan untuk hiaskan kuku itu. Kedua-dua mereka jerit dengan seronok, mengejutkan yang lain.

" Woi! Diam sikit! " Ini dari bilik Samuel dan Daehwi.

" Perlahankan suara anda, gadis-gadis sekalian. " Dan ini dari bilik Daniel dan Seongwoo.

" Bunyi apa tu? Macam ada burung tengah bergaduh. " Nie dari bilik Youngmin dan Woojin. Dan banyak lagi. Dua gadis itu tergelak dan memula mewarnakan kuku mereka.

" Well, kedua gadis kesayangan kita sedang berseronok. "

" Yup. " Kata Jihoon dan Jinyoung yang sedang relaks dalam bilik mereka setelah mendapat kunci bilik masing-masing.

" Well, bagaimana si robocop tu jadi girlfriend kau? Kau tak bagitau pun kata aku. " Kata Jinyoung.

" Haha. Aku jatuh hati pada pandangan pertama. " Kata Jihoon dan Jinyoung hairan. Bukan dia tak suka budak tu pada pandangan pertama kah?

" Melawak ja. Dia buka hati dia untuk aku dan berubah jadi baik untuk aku. " Kata Jihoon dan Jinyoung membuat muka hendak muntah. Katanya ayatnya terlalu cheesy.

" Bukan main benci kau bila dia suruh kau jadi pretend boyfriend dia. " Kata Jinyoung.


" Tu perkara dulu. Perkara lama jangan diungkit. " Kata Jihoon dan mulalah dia dengan ayat-ayat deep tu, membuat Jinyoung hendak keluar dari bilik mereka kerana itu.

" Aish. Minah tu bising lah. " Rungut Seonho yang sibuk menjelajah beg bajunya yang dibawa itu. Merujuk minah itu kepada Jihyun.

" Kau asyik cakap pasal dia ja kan... " Kata Guanlin yang terlentang atas katil.

" Dia yang buat aku asyik cakap pasal dia. " Kata Seonho lagi.

" Kau berhenti boleh tak? Aku dah meluat tengok korang bergaduh di tengah jalan. Baru seminggu lebih dan macam-macam kau dah buat kat dia. Apa kata kau berbaik dengan dia untuk percutian nie. " Kata Guanlin, cuba untuk pujuk Seonho tidak membuat jahat pada Jihyun di percutian mereka.

" Aku akan cuba. Mungkin satu prank- " tidak sempat Seonho menghabiskan ayatnya, Guanlin sudah memukul kepalanya dan itu mengakibatkan Seonho mengerang dengan kesakitan.

" No prank, no evilness. Just have fun and stop hating her for once. " Kata Guanlin, bercakap dalam Bahasa Inggeris dengan Seonho. Seonho memahami apa yang Guanlin katakan. Mungkin untuk kali nie, dia akan lepaskan Jihyun. Tapi, satu pelan dia ingin lakukan sejak trip ini bermula lagi dan ia akan mengakibatkan Jihoon dan Jihyun bergaduh.

◈ ✴ ◈ ✴

+ new update. enjoy~

+ aq update nie untuk hampa semua sebelum aq hiatus untuk waktu yg lama.

+ geo pt3, sej pt3 presentation, get ready untuk ckgu agama baru, HARI WARIS, dan last sekali PT3.

+ mcm² aq nak kena get ready so, aq akan hiatus dan korng tunggu smpai aq hbis semua bnda tu semua.

+ love u gais dan jgn lupakan story aq.

dangerous . ᵖʲʰWhere stories live. Discover now