25 ; trip

1.5K 138 15

🍎 ◈ 🍎 ◈

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

🍎 ◈ 🍎 ◈

Sepanjang minggu mereka berlalu, Seonho amatlah menjengkelkan Jihyun dengan kehadirannya sahaja. Masuk kelas, jumpa Seonho, hari Jihyun akan tidak berjalan dengan bagus nanti.

Seonho selalu prank Jihyun tapi dia tenang dan sabar ja. Tunggu nanti dia, Seonho, kena lebih teruk. Setiap kali Jihyun dengan Jihoon, ada ja kehadirannya mana-mana tempat.

Di belakang sekolah, bumbung sekolah, luar tandas, dalam perpustakaan dan even bilik stor sukan. Kenapa dia ada dalam tu sebenarnya?

Mereka akan adakan trip sempena cuti sekolah mereka. Ini dicadang oleh rakan Jihoon, mereka kata boleh bawa seorang rakan bersama mereka dan Jihoon pilih Jihyun. Ada yang akan pergi berseorangan dan ada yang tidak akan pergi. Jihyun mengharap Seonho ataupun orang yang dia tidak suka tidak datang.

Cuti sekolah tiba dan apa yang lagi mengejutkan adalah Seonho datang dan juga...Daniel. Bagus. Bukan saja satu tapi dua orang. Dua orang yang dia tidak suka datang. Terpaksa Jihyun bertahan hingga akhirnya trip mereka.

Mereka semua datang pada tepat masanya. Jihoon bawa Jihyun dan menjemput Samuel. Daehwi menjemput Jinyoung yang membawa Kuie, rakannya. Woojin membawa Youngmin dan menjemput Daniel yang membawa kawannya, Seongwoo. Guanlin membawa Seonho yang mulanya tidak mahu ikut tapi ikut kemudian. Hyeongseob dan Haknyeon datang berseorangan mereka. ( pening aku nak taip nie >.< )

Mereka menaiki van mereka yang besar dan cukup-cukup untuk memenuhi 14 mereka. Jihyun dan Jihoon mestilah duduk bersama dan yang lain duduk dengan pasangan mereka. Jihyun tidak akan suka yang Seonho duduk di belakang Jihyun.

Sudah dua jam perjalanan telah berlalu dan Jihyun tidak tertidur kerana sibuk bermesej dengan rakannya melalui telefon. Jihoon meletak kepalanya pada bahu Jihyun sebagai bantalnya dan memeluk Jihyun seperti bantal peluknya.

Ramai yang tidur tetapi ada juga yang terjaga, yang sedang memandu iaitu Daniel dengan Seongwoo. Sewaktu Jihyun sedang relaks bersembang dengan rakannya, dia merasa kehadiran seseorang dibelakangnya, sedang bernafas di lehernya sambil mengintai perbualan Jihyun dengan rakannya.

" Kau dah banyak berubah yeah, Jihyun. " Kata Seonho, meletak lengannya atas tempat duduk Jihyun.

" Jangan kacau aku, Seonho. " Kata Jihyun secara kasar dan juga lembut dalamnya, supaya Jihyun tidak membangkit Jihoon yang sedang tidur itu.

" Kau rasa kau boleh kalahkan aku walaupun ia sudah bertahun-tahun benda tu dah berlaku... " Kata Seonho.

" Kau rasa orang masih akan percaya kau kah? " Kata Seonho lagi. Ia membuat Jihyun hilang semangat untuk meneguhkan pernyataan dia akan perkara yang bertahun-tahun berlaku.

Jihyun sedang menahan kemarahannya di dalam kerana tidak mahu mengejutkan sesiapa yang tertidur. Seonho beri senyuman jahat pada Jihyun kerana melihat Jihyun yang terseksa itu.

Sebaik saja mereka berhenti di perhentian, mereka semua terjaga dari tidur mereka. Jihoon melepaskan pelukannya itu dan melihat Jihyun. Dia senyum apabila melihat Jihyun.

" Dah sampai kah? " Kata Jihoon dengan suara baru bangun tidurnya itu.

" Tak lagi. Kita berhenti di perhentian dahulu. Kau nak turun kah? " Tanya Jihyun dan Jihoon angguk kepalanya sebagai jawapan. Kami semua turun dari van kecuali beberapa orang yang masih tidak bangun tidur itu.

Jihoon pergi ke tandas manakala Jihyun berkenalan dengan Kuie, rakan Jinyoung. Dengar kata, mereka berdua kenal melalui Jihoon. Jihoon kenalkan Kuie pada Jinyoung. Dan mereka berdua bersembang tentang kehidupan mereka.

Sebaik Jihoon telah habis mengguna tandas, dia cuci tangannya di sinki dan diikuti Seonho. Seonho tidak memandang Jihoon kerana terlalu sibuk mencuci tangannya. Jihoon hairan kenapa girlfriend dia benci sangat pada Seonho. Jihoon tengok dia macam orang yang bukan dibenci ramai pun.

" Kau patut perhati girlfriend kau. " Kata Seonho pada Jihoon. Jihoon terkejut dengan apa yang Seonho katakan.

" Apa maksud kau? Dia pernah buat kau teruk kah? " Tanya Jihoon. Mana nak tau. Jihoon kenal Jihyun dengan personaliti yang berbeza daripada yang lain.

" Kau rasa...? " Kata Seonho, meninggalkan ayatnya tergantung begitu dan membiarkan Jihoon keliru. Apa maksud dia perhatikan Jihyun?

※ 🍎 ※ 🍎

+ new update. enjoy~ bab yg membosankan dan x tau lah apa aq taip -,,-

+ aq x pasti aq boleh update lagi lah gais. pt3 lagi empat bulan and aq still x study lagi. T.T

+ harinie ada taklimat geo. omgash. x tau susah mna geo kali nie. (╥_╥)

dangerous . ᵖʲʰWhere stories live. Discover now