Part 1 ;)

99 3 0

"Wei Poyo!Tunggu lah!Sakit bebeno kaki den ni ha!" Jerit Lily menggunakan loghat N.9 .. Lily mengurut lututnya yang sakit dari tadi .. Danial memusingkan badannya dan bercekak pinggang .. "Ek Eleh!memang senget lah kau ni!baru beberapa tangga dh sakit.." Rungut Danial sorang-sorang .. "Tolong lah .. Sakit nak mati ni .. Kalau aku takde kan sunyi kau .. Travel sorg2 .. Gurau sorang2 .. Tgk wayang sorang2 .." Kata Lily lagi dan buat muka seposen! Danial mengeluh dan menuruni tangga .. "Duduk!" Arah Danial kepada Lily .. Lily pun duduk di batu sederhana .. Danial mencangkung dan terus memicit micit kaki Lily .. "Air." Suruh Lily .. Danial memandang Lily dengan pandangan maut .. Lily memandang Danial dan tersenyum .. "Pleaaasssee~" Pujuk Lily .. Danial mendengus kuat! "Ugh!!sebab tu lah aku mls nak bawa kau sekali!ade je yg sakit lah!penat lah!tu la ! Ni la.issshh!". Rungut Danial sambil membelek- belek sesuatu dalam bag sandang nya .. Untuk beberapa ketika .. Danial mengeluarkan sebotal air mineral dan dihulurkan kepada Lily .. Lily tersenyum puas ..

--¤¤--¤¤--

"Fuyyooo!!memang cantik lah pemandangan di atas ni!!" Jerit Lily sambil mendepa kan tangannya .. Danial Hanya menggelengkan kepalanya sambil bercekak pinggang memandang Lily .. Lily menurunkan tangannya dan memandang Danial dan senyum manis .. Muka Danial merona merah .. Jantungnya berdegup kencang seperti dia baru sahaja habis lari 1000 km .. "Wei..asal lah muka kau ni macam traffic light?" Kata Lily sambil menepuk nepuk pipi Danial .. Danial cepat2 sedar dan menepis lembut tangan Lily .. "Ish..tak ade ape2 lah.." Kata Daniall sebagai Alasan.."Jumm ambik gambar!!" Jerit Lily sambil memegang camera digital nya .. Danial pun mengangguk tanda setuju sebab mereka memamg suka kumpul gambar semula jadi untuk dijadikan kenangan ..

Sehabis sahaja mereka buat pose and ambik gambar..mereka pun bercadang nak pulang memandangkan langit dah pun nak gelap ..

"Great job today!well done!" Kata Danial dan menepuk tangannya tanda mereka berjaya dan selamat..Lily pun turut menepuk tangannya.."Kau nak aku hantar balik ke or nk pergi mana2 ke??" Tanya Danial sebaik sahaja mereka masuk ke dalam perut kereta..Lily memandang keatas tanda berfikir .. "Hmm..balik lah...aku penat.." Cadang Lily .. Danial mengangguk dan laju sahaja kereta nya meluncur ke lebuh raya..

--¤¤--¤¤--

'Kringggg...kring!!!!' Bunyi loceng memecah sunyi di dalam bilik Lily .. Lily mengeliat dan duduk di katil .. Handphone nya di buka .. 3 message dri poyo ar!! Kenapa aku tak dengar?maybe aku penat sangat kot? Getus hati Lily .. Lily pun membaca message yang pertama "Senget .. Jom breakfast sama2!aku tunggu!"..Lily tersenyum..dia membaca message yang kedua " oi!bangun lahh..ish kau ni..aku gi rumah kau lah!" Terbeliak mata lily..

Lily pun bergegas menyiapkan dirinya yang mengambil masa 26 minit..sudah siap.. Dia terlupa untuk membaca message yang ketiga..dia pun mula membaca "tak pe lah..maybe kau penat..skrg aku dh kat rumah..dh tengah hari dh pun..bangun kay?bye"..Lily pun terduduk dan mengeluh..buat penat aku je belari lari bersiap..!! Kata hati Lily..

-Continue

I will update later..Maybe not in this short of time..but I'll try the best..:) yeah!yg novel lama tu..ermm..no idea that's all..okay..hope you enjoy :)

He's Mine !Read this story for FREE!