Prvi. 

Hello Charlie  

-Imaš nešto?- visoki mišićavi čovjek tridesetih godina ušao je u labos gledajući u tijelo mrtve djevojke, koja je bila položena na metalnu podlogu stola. -Ohh.- pored njega je stajala smeđokosa djevojka u bijeloj kuti. Izdahnula je te prošla rukom kroz kosu. -Imam samo znakove opiranja, posjekotine, masnice..- rekla je grickajući punašnu usnicu. -Maya ima otiske sa mjesta zločina, pokušaće pronaći kriminalca..-  uzela je povećalo sa stola pored i počela pregledavati ljubičasto-plave modrice, kao i crvene masnice po tijelu mrtve djevojke.

-Potrudi se ne zaribati prvi slučaj.- muški hrapavi glas ju je prekinuo u istrazi. Znajući ko je, okrenula se i pogledala u svog kolegu, koji je kao i ona tek nedavno počeo raditi no, već je imao jedaan slučaj. Smeđokosi dečko sa podignutom frizuricom stajao je ispred nje, visok i mišićav. Smeđe oči sa gustim obrvama iznad njih dok su mu usne savršene, blago ružičaste i punašne. Protrese malenu bočicu Charlotte pred nosom i naruga joj se. Na sebi je imao uske farmerice i plavu kariranu košulju, dok su mu na nogama bile starke. On je kao i ona, imao 21 godinu, početnici koji ovdje ponajviše pate jer se teško uklopiti u ovaj posao. -Charlie, Charlie, nisi uspjela pronaći kriminalca.- podrugljivo je rekao i široko se osmjehnuo prolazeći pored Charlotte. -Liam.- izdahnula je -Možda si pronašao kriminalca ali ne i uzrok smrti. Sada se ona pobjednički nasmiješila gledajući u njega. Skupio je oči u kutovima i prišao joj. -Što ju je ubilo?- podigao je obrve i dalje ne skidajući pogled s lica mrtve djevojke. -Ugušena je- ponosno je rekla Charlotte stavljajući ruke na bokove. - Kako ?- ponovo je upitao sada gledajući u Charlotte. Prešla je pogledom preko šava ravno između grudi djevojke. -Pronašla sam veliku količinu vode u plućima, gdje su bili i komadići stakla.- rekla je te mu pokazala malenu vrećicu sa sitnim komadićima stakla. -Idemo na mjesto zločina.- odvratio je te ju povukao za ruku do Adama kako bi tražili dozvolu da idu na teren. Početnici su. Osjećaju se kao da su djeca koja traže dozvolu od roditelja, ali ako otkriju nešto, ako pronađu ubicu, ako se dokažu, poštovat će ih jednako kao i sve ostale. 

U stanu Hayley Spencer je sve bilo razoreno, vrata su bila razvaljena, dok je u dnevnom boravku po laminatu bila velika količina stakla kao i vode i veliki broj mrtvih ribica. Uzela je uzorak stakla akvarija kako bi to uporedila sa onim u labosu, te su dalje izučavali detalje po stanu. Prošli su do spavaće sobe gdje su detaljno pregledali sve, no nisu ništa pronašli. -'Profesionalci' su propustili najbitniji trag." rekla je dok su silazili niz stepenice ponovo van iz stana. -'Profesionalci' su propustili najbitniji detalj- glasno je rekla ono na što je prije pomislila. Liam se zacerekao i svojom težinom otvorio teška vrata približavajući se crnom Range roveru. 

(...)  

-Pronašli smo tvoje otiske na mjestu zločina- smeđokosa djevojka je zarežala na njega naslanjajući se rukama na sto gledajući u njegove prodorne smeđe oči. Prošao je rukom kroz crnu kosu i razbarušio je. Zacerekao se i prešao jezikom preko biserno bijelih zuba. Charlotte je prešla pogledom po njegovoj maslinastoj koži prekrivenoj teovažama. Crna majica sa V izrezom mu sje savršeno pristajala oslikavajući njegove isklesane mišiće. Znao je previše dobro kako prikriti ubistvo. -Bio sam u klubu s njom prije- rekao je hladno i naslonio se dublje na drvenu stolicu. Previše je puta bio ovdje. -Vidi, Malik tvoj dosjee nije baš čist pa bi ti bilo bolje da govoriš istinu- prežala ga je pogledom pokušavajući da shvati da li govori istinu. -Samo sam spavao s njom a nakon toga otišao u svoj klub.- dodao je i svoknuo jezikom. Crte lica su mu bile savršene, dok mu je na licu isto tako bila brada od nekoliko dana. -Može to neko potvrditi?- podigla je svoje guste obrve upitno ga gledajući. -Da, Niall i Lou.- hladno je rekao naslanjajući se na sto šakama. -Idem sada ljepotice, nemate me pravo zadržati.- namignuo je dok je stajao tako par centimetara udaljen od nje. Izašao je iz prostorije čiji su zidovi bili bijeli a na sredini se nalazio sto i dvije stolice. Okrenula se prema jednom zidu i dignula ruke odmahujući glavom. Liam i Adam su je s druge  strane cijelo vrijeme promatrali. Malik' je bio opasan i njegov dosjee nije čist, ali ipak se ne bi ugrozio toliko pa da nekoga ubije. Tako su mislili. Izašla je iz prostorije i otišla ponovo u labos, ponovo istražujući tijelo mrtve djevojke. Uzrok smrti su znali, ugušena je. Ubica joj je gurnuo glavu u akvarij, nakon toga ga razbio i nestao. Niall i Louis su vjerno potvrdili da je Malik bio u klubu, kao i konobar koji tamo radi. 

-Stvarno vjeruju da je nisi ubio?- Niall se cerekao prelazeći jezikom po pirsingu na usni. Plavušan je bio pravi vrag. Horan' je kao i Malik' imao mnogo svojih tajni, kao i taktika. Kao i svi volio je hodati po klubovima, gledat djevojke kako u ritmu muzike mješaju kukovima. Ponekad bi nešto poševio. Njegova skabost je bila Bruna iako to nije pokazivao. Stalno je 'lijetao' oko nje kako bi bila što sigurnija, kako joj se ne bi nešto dogodilo. Stalno im je prijetila opasnost u Zaynovoj bandi, zapravo on nije tu bio u potpunosti glavni. Krenulo je od njih petorice. Zayn, Niall, Louis, Liam i Harry. Sami su im se pridružili i sada su tu. Zayn je kao mozak cijele 'operacije'. Najvještiji je i najbolje sve prikrivao. -Vjeruju da sam se promijenio- nacerio se gledajući u Liama koji je u jednom dijelu prazne sobe udarao u vreću koja je visila okačena na plafon. -Liam, večeras ima borba?-  upitao je skidajući crnu majicu i navlačeći rukavice za box. Skakutao je oko vreće zadavajući joj udarce. -Da- odgovorio je. Liam je bio najbolji glumac 'elite'. Dvoličan, loš i dobar. Doušnik. Nacerio se i udario Zayna pod rebra. Dok su se oni 'čampali' Harry je ušao u njihovo 'skrovište'. Kovrđe su poskakivale dok je dugim koracima dolazio do Louisa i Nialla. Zavalio se u kauč i udario Lou'a pesnicom u rame. -Josh, idi po isporuku- visoka nota u djevojčinom glasu, naređenje koje ona izda se moralo izvršiti. Zaynova je sestra. Kosa joj je slobodno padala preko ramena, zeleni ombre je krasio vrhove njene smeđe kose. I sa prigušenim svjetlom u sobi su se mogle vidjeti njene zelene oči. Izvila je tanke usne u osmjeh otrkivaju red biserno bijelih zuba. Niall ju je odmjerio i nasmijao se ljubeći ju u obraz. Djevojka kratke smeđe kose sišla je niz stepenice dok joj je kosa poskakivala u ritmu hoda. Bila je visoka, i prelijepa. Zelene oči kao i predivne usnice. Sjela je pored Louisa uzimajući gutljaj kole iz njegove čaše. Prošla mu je rukom kroz kosu i nasmijala se. Crne tajice i tamno plavi džemper su joj savršeno pristajali. Bruna je nosila plave farmerice i crnu majicu. Planirali su idući potez no Zayn i Liam su si uzimali previše vremena za vježbanje, Bruna je iznervirano zakolutala svojim zelenim očima - Zayn, Liam!- proderala se oni su se obojica istovremeno okrenuli. -Čekamo Miu i Hanu, bez njih ne počinjemo- hladno je dodao Zayn i nastavio sa 'sparingom'. Vrata su se glasno zalupila i u prostoriju sivih zidiva su ušle dvije djevojke. Neka zabava počne !  
_____________________________________________________________________

Eh, priča je krimi haha, ne znam je li vam sve ovdje jasno ali se ja nadam da jeste. Dvije djevojke koje su ušle na kraju nisam uspjela opisati jer mi je kompjuter zastao, ne zamjerite haha. Kakav utisak imate :D? 
Enyoooj :3 !

Troublemaker » z.m fanfiction » 1.seasonRead this story for FREE!