hoofdstuk 2

31 5 0

Hoofdstuk 2

Toen ik me had gewassen ging ik terug naar m’n kamer met een handdoek rond m’n lichaam gewikkeld. Ik nam een jeans uit een kast en een T-shirt. Daarna nam ik m’n ondergoed en ging ik terug naar m’n kamer waar ik m’n kleren aan deed. Toen ik alles aan had ging ik nog even kousen halen en deed die ook aan om nadien m’n all Stars daarboven aan te doen. Ik nam nog een jasje en ging naar beneden waar ik eerst ging ontbijten voor ik m’n haar ging drogen en m’n tanden poetsen. M’n moeder stond al aangekleed in de keuken. De radio stond op en ze stond mee te swingen op de melodie. Toen ze me zag begroette ze me en gaf me m’n bord mee. M’n vader zat op z’n stoel met z’n krant in z’n handen en een tas dampende koffie voor hem op tafel. Af en toe dronk hij er is van. Ik had net gedaan met m’n eten toen Johanna naar beneden kwam nog steeds in haar pyjama. Ik liep langs haar en ging terug naar boven. Ik liep m’n kamer in en ging meteen naar de badkamer. Ik stak de haardroger in het stopcontact en begon toen m’n haar droog te blazen. Na een kleine 10 tal minuutjes was m’n lange bruine haar zo goed als droog en toen poetste ik m’n tanden. Toen ik net begonnen was met m’n tanden te poetsen kwam Samara al geeuwend de badkamer binnen. Ik spuwde m’n tandpasta in de wasbak en kuiste die uit. Ik spoelde m’n mond ook nog is met water en liep toen terug naar m’n kamer. Ik sloot de deur van de badkamer achter me en op m’n weg terug naar beneden nam ik m’n tas mee met m’n pennenzak in en alle benodigdheden. Ik deed nog snel een sjaal rond m’n hals. Ik zat nog even in de zetel te wachten tot Johanna gedaan had en toen bracht onze moeder ons naar school. In de auto werd er niet veel gezegd. Pap was al vertrokken toen wij het huis verlieten.

‘en meisjes zien jullie het zitten om hier naar school te gaan.’

Ik haalde gewoon m’n schouders op. Ik en Johanna waren de enigen in huis dat nog naar school moeten. Samara studeert rechten en Liam dat weet je al die helpt in het bedrijf van m’n ouders.

‘goed. Vanavond gaan we naar de Alfa van die nieuwe roedel dus ik wil dat jullie je op z’n minst gedragen vooral jij Johanna.’

Voor de rest van de rit was Johanna een discussie aan het voeren met mam en ik zat gewoon uit het raam te kijken niet echt geïnteresseerd in wat er verteld werd. Toen de school in zicht kwam werd ik even misselijk. Het was al een maand bezig dus dit maakte het nog eens zo vervelend. M’n moeder was vorige week nog met ons naar hier geweest om ons in te schrijven. We hadden onze boeken en onze roosters al meteen meegekregen samen met de code van ons kluisje. Toen de wagen stopte gaf ik m’n moeder nog een kus en stapte uit. Ik bleef even wachten tot Johanna ook was uitgestapt en zo liepen we samen naar binnen.

In de hal was het een doolhof. Je moest je tussen de leerlingen wringen mocht je naar je bestemming kunnen gaan. Ik had het eerst uur geschiedenis en ik moest naar lokaal A204. Ik had geen idee waar het was dus ik moest al beginnen zoeken. Ik had in de tussentijd Johanna al gedag gezegd omdat zij al bij haar lokaal was. Nadat ik de trappen naar de eerste verdieping had genomen was het vrijwel meteen dat ik m’n lokaal vond. De deur stond open maar er was nog niemand binnen. Ik stapte binnen en zette me op de laatste tafel in de hoop dat niemand me zou zien. Ik nam m’n iphone uit m’n tas en keek hoe laat het was en blijkbaar ging het in een paar minuten al bellen. Ik haalde m’n cursusblok boven en m’n boek van geschiedenis en begon aantekeningen te maken. En ik sloeg m’n boek nog maar open of ik wist al over wat het ging. Ik had deze leerstof al gehad en ik wist meteen dat ik me hier nog ging vervelen. Toen de bel ging kwamen er een paar leerlingen het lokaal binnen die me even een blik gaven toen ze me zagen. Ze gingen op hun plek zitten en begonnen nog wat met elkaar te praten. Ik begon tekeningen te maken over wat je nogal kon verzinnen en schrok op toen er iemand voor me kwam zitten. Ze keek naar me en had een lach op haar gezicht. Ik lachte terug uit beleefdheid maar ze bleef me aankijken.

moonbloodRead this story for FREE!