20 ; confess

1.6K 163 5

+ sailor saturn cantiklah 😍

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

+ sailor saturn cantiklah 😍

🍁 ※ 🍁 ※

Sudah seminggu selepas latihan taekwondo mereka dan Jihyun makin pakar dalamnya. Semakin lama mereka berdua berlatih sama, ada saja karenah mereka berdua akan berlaku. Tidak kiralah ia cringey atau amat memalukan, ada saja mereka berdua.

Jihoon mahu confess pada Jihyun yang dia sukakan padanya tapi rasa dikena reject itu tidak pernah dia alami lagi. Dia tidak mahu Jihyun menjadikan dia sebagai aku-suka-kau-sebagai-abang saja. Dia tidak mahu menjadi kawan baiknya juga tetapi mahu menjadi lebih dari itu.

Setiap kali Jihoon hendak confess pada Jihyun, mesti ada halangan. Seperti, kawan dia berada dengan dia waktu Jihoon hendak confess, waktu dia tengah sibuk dengan kerja dan pelbagai lagi. Dia mahu lepaskan perasaan ini dengan cepat. Dia tidak dapat tunggu lagi.

Jihoon menyuruh Jihyun jumpanya di bumbung sekolah sebelum balik dan Jihyun angguk saja kerana waktu itu, dia sedang sibuk membuat kerjanya.

Loceng sekolah terakhir berbunyi dan Jihoon cepat-cepat pergi naik ke bumbung sekolah, tunggu Jihyun. Selepas 7 minit menunggu, tiada kelibat Jihyun pun. Jihoon hilang harapan dan terus turun dari bumbung sekolah.

Sewaktu Jihoon hampir ke pagar sekolah, namanya dipanggil dapat didengari. Jihoon pandang ke arah orang yang memanggilnya dan terlihat ia Jihyun. Dengan gembiranya, dia berlari ke Jihoon.

" Sorry sebab lambat. Aku pergi tolong cikgu tadi. " Kata Jihyun dan Jihoon cuma mengangguk saja.

" So, kenapa kau suruh aku ke bumbung tadi? " Tanya Jihyun dan Jihoon menjadi panik untuk mencari jawapan. Jihyun tunggu akan jawapannya.

" Tak ada apalah. Nantilah aku bagitau. " Jawab Jihoon, tidak mahu kedengaran gagap. Jihyun pandang dia semacam ja.

" Okay! Jumpa esok. " Kata Jihoon dan terus memasuki keretanya. Jihoon melepaskan keluhan berat kemudian. Nasib dia tak cam apa-apa. Kata Jihoon dalam hatinya.

Jihoon balik ke rumahnya dengan perasaan yang sedih. Samuel lihat Jihoon makin pelik sejak nie. Perangai semakin menjadi-jadi seperti perempuan datang bulan. Jihoon terus baring atas katilnya dengan mukanya menghadap bantal. Dia menjerit dalam bantalnya tetapi tiada sesiapa dengar jeritannya.

Dia berasa sangat tidak puas hati dengan apa yang berlaku tadi. Dia boleh saja confess depan Jihyun tadi tapi dia takut sangat dan terus biar begitu. Jihoon jerit lagi dalam bilik dan Samuel tiba-tiba masuk bilik Jihoon kerana jeritan itu.

" Kenapa hyung jerit nie? " Tanya Samuel, risau akan hyung-nya.

" Jangan kacau aku! " Jerit Jihoon pada Samuel, membuatnya terkejut dan terus tutup pintu bilik Jihoon. Jihoon merenyukkan rambutnya kerana menyesal apa yang berlaku. Mahu saja dia jerit sekuat hatinya sekarang tapi tidak boleh.

Jihyun balik dengan gembira sekali. Pertama kali sesiapa minta tolongnya. Wah, rasa terharu bila orang hargai dia. Ibu Jihyun gembira tentang anak dia makin bergaul dengan orang lain tapi takut dia melupakan dirinya.

Jihyun keliru dengan apa yang Jihoon buat tadi. Tadi suruh pergi ke bumbung tapi bila dia pergi ke sana, Jihoon tak ada pulak. Bila di pagar sekolah, situ pula Jihoon tunggu. Mengelirukan lah Jihoon nie. Esok dia akan cakap dengan dia.

Jihyun membuka eye patch dia dan pandang cermin. Maya warna birunya itu mengingatkan orang itu. Orang yang membuat matanya menjadi biru. Kalau Jihyun jumpa dia, nahas dia nanti. Jihyun masuk tandas untuk mencuci mukanya dan siap sedia untuk tidur.

Keesokan harinya tiba. Jihoon datang ke sekolah seperti biasa dan Jihyun juga. Bermesra sembang dengan kawannya. Jihoon tidak dapat tahan lagi. Dia perlu confess juga, sekarang juga. Jihoon berdiri dari tempatnya, membuat Woojin terkejut kerana dia sedang tidur tadi. Jihoon pergi ke Jihyun dan tarik Jihyun pergi ke bumbung sekolah.

" Yah, Park Jihoon! Lepaslah! " Jerit Jihyun sewaktu mereka ke sana. Jihoon tak kisah dan terus ke sana. Sampai mereka ke sana, Jihoon melepaskan tangan Jihyun.

" Yah, Jihoon! Kenapa kau bawa aku ke sini? " Jerit Jihyun tapi Jihoon tidak hiraukan apa-apa kerana belakangnya menghadap Jihyun.

" Yah, Park Jihoon! Kau pekak ka apa? " Jerit Jihyun lagi. Jihyun sentuh bahu Jihoon dan itu menyebabkan Jihoon pusing badannya. Tangan Jihoon terus menarik Jihyun dan mengakibatkan Jihyun dalam pelukan Jihoon. Jihyun amat terkejut dan tidak tahu hendak buat apa.

" Aku bawa kau ke sini sebab...aku nak confess satu benda pada kau. " Kata Jihoon. Jihyun dengar apa yang akan Jihoon mahu mengaku. Jihoon menarik nafasnya sebelum berkata.

" Aku suka kau. " Kata Jihoon. Jihyun tidak menjawab apa-apa ataupun beri apa-apa isyarat, cuma beri muka kosong tapi Jihoon tidak nampak. Selepas dua minit, masih tiada respon dari Jihyun. Mungkin dia tak sedia lagi. Kata Jihoon dalam hatinya.

Jihoon hendak lepas dari pelukan itu tapi tidak kerana Jihyun peluknya. Jihoon terkejut dengan aksi Jihyun.

" 좋아! (Aku suka kau juga!) " ( anggap ja tu mksud dia ) Kata Jihyun dengan suara tenangnya. Jihoon senyum dengan gembira dan peluk Jihyun dengan erat hingga Jihyun terapung dari lantai. Kemudian, mereka berdua pelik dengan penuh perasaan gembira.

Tetiba, Jihyun pegang leher Jihyun dan cium kedua-dua pipi Jihoon dan kemudian Jihoon lepaskan pelukan mereka dan kata..

" Yah, jangan melebih. " Jihyun pukul dada Jihoon, berlakon yang dia marah tapi kemudian Jihoon peluk Jihyun balik dengan gembira. Mereka gembira sangat hingga tidak dengar loceng sekolah telahpun berbunyi.

※ 🍁 ※ 🍁

+ new update! enjoy~

+ aku dah x tau nak ckp apa. raya first ja syok, dua tiga empat boring...

dangerous . ᵖʲʰWhere stories live. Discover now